Uwierz mi - walka o miejsca jest silniejsza od zdrowego rozsadku.tarantula01 pisze:Nie wtedy, gdy dojazd do Marymontu metrem i jazda E-4 do Nowodworów będzie się wiązać z powrotem na pl. Wilsona i dopiero potem z jazdą do Nowodworów.
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
- tarantula01
- Kontakt:
Tylko wtedy, gdy już dojedzie się do Marymontu, ale zakładam w dalszym ciągu przejazd dla mieszkańców Tarchomina do pl. Wilsona i tam przesiadka w E-4, więc czas przejazdu ul. Słowackiego jest nieistotny.
Blokady nie będzie, gdyż z E-4 na pl.Wilsona01 praktycznie nikt nie będzie wysiadał, co spowoduje przyśpieszenie wsiadania i brak utarczek słownych, które teraz mają miejsce na przystanku pl. Wilsona18
[ Dodano: 2007-11-30, 15:57 ]
Blokady nie będzie, gdyż z E-4 na pl.Wilsona01 praktycznie nikt nie będzie wysiadał, co spowoduje przyśpieszenie wsiadania i brak utarczek słownych, które teraz mają miejsce na przystanku pl. Wilsona18
[ Dodano: 2007-11-30, 15:57 ]
To takie osoby wsiądą sobie w 508.MisiekK pisze:Uwierz mi - walka o miejsca jest silniejsza od zdrowego rozsadku.
- Bastian
- Sułtan Maroka
I pojadą przez Poraje. Jaaasne. Zaraz będziesz miał na biurku stos wniosków.tarantula01 pisze:To takie osoby wsiądą sobie w 508.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- tarantula01
- Kontakt:
- Bastian
- Sułtan Maroka
Albo wniosek do UD o skrócenie trasy E-4. Niechby tak zrobił co 50ty - co zrobisz z tymi wnioskami?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- tarantula01
- Kontakt:
- gregory5576
- Kontakt:
Ma wielkie znaczenie dla mieszkańców Marcelina, którzy w święta chcąc dojechać do Tarchomina muszą jechać na około, życzę powodzenia jazdy przez Bródno na Tarchomin, osobą starszym i nie tylko.jacek pisze:iezki orzech do zgryzienia, czy to ma jakikolwiek sens
Szczególnie tym kursem 516, który przybywa na FSO ok. 21:15. Wtedy na przejście na szesnastkę masz aż 8h15m.pawcioo21 pisze:przeglądałem sobie rozkład 516 i 16 to rozkład jest tak skorygowany ,że mamy tylko minutę na przejście na przystanek tramwajowy. Życze powodzenia!!!!!!
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
- tarantula01
- Kontakt:
Parafrazując: "Twoje serce podpowiada: biegiem zdrowiej". W praktyce 516 rano ze względu na korki, będzie przyjeżdżał zaraz po czasie odjazdu 16-tki, czyli czekanie będzie dłuższe.pawcioo21 pisze:mamy tylko minutę na przejście na przystanek tramwajowy. Życze powodzenia!!!!!!
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Jeśli na przejście masz tylko minutę, to na pewno przy korkach przyjedziesz i tak zdecydowanie później. Więc zdążysz na następny kurs 16.tarantula01 pisze:W praktyce 516 rano ze względu na korki, będzie przyjeżdżał zaraz po czasie odjazdu 16-tki, czyli czekanie będzie dłuższe.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
-
Z koordynacją jakichkolwiek tramów na Żeraniu jest beznadziejnie. Ja z 732 mam podobną sytuację, wiem, że niewiele osób będzie koordynowało te linie, ale wiele innych jadących na górze na Żeraniu też są beznadziejnie skoordynowane, nie wspominając, że baaardzo często jest taka opcja, tram - 2 minuty - tram - 2 minuty - tram - 8 - 9 minut nic i tak znowu, a na pewno już chyba cały dzień jest tak, że jeżdża razem najczęściej 21 i 18 - ale zawsze coś razem jeździ. Paranoja. Niby kto by na kilka przystanków koordynował 2 linie jeżdżące w innych kierunkach, ale trzeba zobaczyć jak to wygląda przy Platerówkach albo przy Pimocie gdzie są 2 szkoły jak ludzie skończą zajęcia.
-
- Zbanowany
Ponoć 104, które pełniło taką funkcje, się nie sprawdziło, więc czemu ten plan ma przynieść sukces W dni wolne od pracy na odcinku Marywilska,Odlewnicza,Annopol nic się nie dzieje, totalny przeciąg panuje, stad moje wielkie zdziwieniegregory5576 pisze:Ma wielkie znaczenie dla mieszkańców Marcelina, którzy w święta chcąc dojechać do Tarchomina muszą jechać na około, życzę powodzenia jazdy przez Bródno na Tarchomin, osobą starszym i nie tylko.jacek pisze:iezki orzech do zgryzienia, czy to ma jakikolwiek sens
Byłem w tym tygodniu w tej okolicy około 6 rano i ręce mi opadły, gdy zobaczylem na Odlewniczej jazdy egzaminacyjne, odbywajace się wtych godzinach-porazka totalna
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ależ co Wy opowiadacie? Zgodnie z rozkładem ( http://www.ztm.waw.pl/baza/20071203/516/101601.HTM ), 516 przyjeżdża na Konwaliową od 8(w DS), 9 (poza szczytem) do 12 (w szczycie) minut przed odjazdem 16 z Żerania ( http://www.ztm.waw.pl/baza/20071203/16/101306.HTM ). Nie wiem, skąd Wam się ta 1 minuta na przesiadkę wzięła.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- tarantula01
- Kontakt:
Czyli w opcji 3:
viewtopic.php?p=263515#263515 mamy czekanie dłuższe niż to opisałem. No, ale to się nazywa skomunikowanie linii. Mam prośbę do ZTM: poprawcie to, bo póki co skoordynowano linię 126 z 16 i to w międzyszczycie... A 516 skoordynowano z 18 i 21 (czas na przesiadkę ok. 2-3 minut).
Dodatkowo okazuje się, że jak 516 dopyrkamy do Żerania, to E-4 już będzie prawie na pl. Wilsona.
viewtopic.php?p=263515#263515 mamy czekanie dłuższe niż to opisałem. No, ale to się nazywa skomunikowanie linii. Mam prośbę do ZTM: poprawcie to, bo póki co skoordynowano linię 126 z 16 i to w międzyszczycie... A 516 skoordynowano z 18 i 21 (czas na przesiadkę ok. 2-3 minut).
Dodatkowo okazuje się, że jak 516 dopyrkamy do Żerania, to E-4 już będzie prawie na pl. Wilsona.