Autobusy San i inne pojazdy historyczne
Nie wiadomo z jakiej okazji wczoraj na pl. Wilsona (Krasińskiego) widziałem #2600 i jakiś inny zabytkowy autobus. To taka ciekawostka.
Jeśli pomyliłem tematy albo coś to przepraszam, bo na OB to się nie łapie.
Jeśli pomyliłem tematy albo coś to przepraszam, bo na OB to się nie łapie.
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
A jednak znalazł się chętny na lewara.
Ciekawe, czy im się uda.TWB pisze:Zachowanie ostatniego lewarka z MZA
Stowarzyszenie "Instytut Historii Transportu i Techniki" zwraca się z apelem o wsparcie finansowe przy zachowaniu dla celów historycznych dwóch autobusów, ostatnich przedstawicieli danych typów w warszawskiej komunikacji miejskiej - Ikarusa 260.04 nr 1299 oraz Jelcza 120M nr 4340. Dzięki przychylności Miejskich Zakładów Autobusowych jest możliwość zakupu tych wozów po niższej cenie niż wartość złomowa. W przypadku Ikarusa sprawa jest dość pilna, gdyż autobus powinien zostać odebrany na początku listopada, natomiast na Jelcza jest nieco więcej czasu.
Instytut Historii Transportu i Techniki" (KRS 147902) to organizacja powstała w 2003 roku i zrzeszająca pasjonatów historii komunikacji miejskiej i kolejowej. Jej członkowie są współautorami aktualnie wychodzącej serii monografii tramwajowych wydawanych przez wydawnictwo "Eurosprinter". Dzięki udostępnieniu przez jednego z naszych członków dużego placu, mamy możliwosć zorganizowania tam kolekcji historycznych pojazdów transportu zbiorowego. Osoby, którym również zależy na zachowaniu wymienionych pojazdów proszone są o kontakt mailowy z prezesem stowarzyszenia - Piotrem Szczęsnym: piotr2wnp@wp.pl.
Autor: Tatuś
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
Ależ szumna nazwa ! Rozumiem, że nazwą tą założyciele chcą połechtać swoje egoARTUR P pisze:"Instytut Historii Transportu i Techniki"
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
OC na autobus to 4 tysie/rok. Do tego podatek od środków transportu... A jeszcze trzeba utrzymywać pojazdy w jakimś stanie technicznym i do baku nalać.Kelly pisze:12 tysi rocznie przez trzy lata.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Tu masz dane:ARTUR P pisze:W jakim miescie jest ten: "Instytut Historii Transportu i Techniki" ?
Dane Infoveriti/KRS
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
co to za firma, ma juz jakieś osiągnięcia? Istnieje kilka lat, a nie stać jej na zakup autobusu poniżej ceny złomuAleksander2560 pisze:Sam takie załóż i przyczyń się do czegokolwiek poza bezsensownym bębnieniem w klawiaturę...mobil one pisze:Ależ szumna nazwa ! Rozumiem, że nazwą tą założyciele chcą połechtać swoje ego
Za kilka lat, ten 1299 będzie w podobnym stanie jak obecnie 2422
http://phototrans.pl/14,334230,0,Ikarus ... _2422.html