Wiaty przystankowe
Moderator: Wiliam
- Matrix2441
Niestety odpadające plexy, a tym samym rozkłady umiejscowione na nowych wiatach, to już plaga...
Za komuny były podobne, tyle że żółte. Komuna wracaWiliam pisze:O takie coś:
https://www.google.pl/maps/@52.247595,2 ... 312!8i6656
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Na nowych wiatach pojawiają się naklejki AMS obok syrenki z napisem Zarząd Transportu Miejskiego w Warszawie.

To nienajlepszy pomysł (złe miejsce na naklejkę), ale w końcu wiata AMS stoi na przystanku ZTM. Zresztą czerwone wiaty swego czasu też były poobklejane logotypami Adpolu, a później AMS.
Chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby przyklejenie na którąś z szyb wiaty przyklejenie naklejki "Wiatą zarządza AMS. Uszkodzenia, brud prosimy zgłaszać na <numer AMS>, brak rozkładów jazdy lub oznaczeń na 19115.", a nie tak obok logo ZTM...
Chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby przyklejenie na którąś z szyb wiaty przyklejenie naklejki "Wiatą zarządza AMS. Uszkodzenia, brud prosimy zgłaszać na <numer AMS>, brak rozkładów jazdy lub oznaczeń na 19115.", a nie tak obok logo ZTM...
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
Śmiać się czy płakać?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Może to jakiś element programu rozwoju drobnej przedsiębiorczości, bo nie mogę oprzeć się wrażeniu że to miejsce skrojone dla kwiaciarek albo sprzedawców sznurowadeł. 

Jak dla mnie to idealne miejsce pod zmęczonych obywateli szukających dobrej miejscówki na drzemkę. Oczami wyobraźni widzę jegomościa opartego o boczną ściankę z wyciągniętymi byle jak nogami przed siebie.
-
hooligan83
Funkcjonalność tych wiat poraża. Nie dość że zdarzają się przystanki gdzie rozkład wisi pod sufitem, to jeszcze na niektórych bardzo obleganych ławka ma metr długości, a żeby było śmieszniej nowe wiaty pojawiają się tam gdzie zatrzymuje się tylko jeden autobus nocny. Za pewne to tak z myślą o pijakach żeby się nie przewrócili i jak im się nudzi czekać 30 min na przyjazd "nocnika" rozwalili w mak nowe szybki.
Ten nowy upgrade super ławki w rogu to chyba dla niegrzecznych dzieci, aby siedziały w kącie.
Ten nowy upgrade super ławki w rogu to chyba dla niegrzecznych dzieci, aby siedziały w kącie.
Nie znacie się. To jest do wiązania butów i odpoczynku toreb. Idealne.

Ale mimo wszystko moim zdaniem ktoś z komentujących na fb - a za nim redaktor - nie zrozumiał informacji z ztmu. Na zdjęciu jest jedna ławka na jedną osobę. Druga ławka jest po drugiej stronie wiaty i wtedy mamy zapowiadane dwie osoby.
Zasadniczo wiaty na Sobieskiego dawno wymienione, ale kilka pominięto, w tym wszystkie w ZP Czarnomorska. Dlaczego? Wiata w stronę Wilanowa składa się głównie z rdzy...
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Solaris U10
Nie doszukiwałbym się drugiego dna w tej sprawie. Pewnie nie ma jeszcze kompletu dokumentacji, której mnóstwo trzeba dla każdej wiaty przygotować.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To by była nowość, z reguły brak dokumentacji im w montażu nie przeszkadza 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.