Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Madalinskiego to stałoczas.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Co się stało, że przy Wileńskim w relacji S-N może przejechać tylko jeden tramwaj na raz?
W ogóle koordynacja/priorytet na Targowej się rozsypał. Tramwaje pędzą na Grochowskiej, po czym za Zieleniecką trafiają na loterię świetlną...
W ogóle koordynacja/priorytet na Targowej się rozsypał. Tramwaje pędzą na Grochowskiej, po czym za Zieleniecką trafiają na loterię świetlną...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Im mniej elastyczny projekt, tym bardziej wrażliwy na awarie sprzętowe, jakieś czasówki itp. W skrajnych przypadkach dobra adaptacja poradzi sobie przy zerwaniu koordynacji zupełnie, choć kołówki dostaną wtedy mocno po uszach.
Do sprawdzenia, choć nie da się ukryć, że Targowa zestarzała się mało elegancko i jest bodaj pierwsza w kolejce rzeczy do zrobienia jak już całe miasto będzie pierwszą turą priorytetów objęte. No, może druga.
Do sprawdzenia, choć nie da się ukryć, że Targowa zestarzała się mało elegancko i jest bodaj pierwsza w kolejce rzeczy do zrobienia jak już całe miasto będzie pierwszą turą priorytetów objęte. No, może druga.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nie powinna paru miejsc z listy nieobjętych przeskoczyć? Biorąc pod uwagę naruszenie ruchu, to skutki dołożenia minut w tym miejscu mogą być bolesne w skali planu brygad.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przywrócenie stanu projektowego (o ile faktycznie jest naruszony, bo innych zgłoszeń w tym temacie nie mam) jest oczywiście zawsze priorytetem 0. A przywrócenie jest dla utrzymania rozkładu wystarczające.
"czeka w kolejce" mówiłem o nieuniknionym upgradzie - tam są same 2-minutówki od Lubelskiej po Żabę na takiej 3, chciałoby się gdzieś jedynkę zrobić.
"czeka w kolejce" mówiłem o nieuniknionym upgradzie - tam są same 2-minutówki od Lubelskiej po Żabę na takiej 3, chciałoby się gdzieś jedynkę zrobić.
Szczyt to szczyt, Kijowska, Ząbkowska i Wileński chyba nigdy nie zejdą z cyklami poniżej 2 minut. Natomiast te same skrzyżowania w weekend mogłyby mieć tę adaptację. Zarówno wyjazd z Ząbkowskiej jak i Okrzei zdarza się, że się pali na pusto przez długie sekundy. Kijowska kiedyś miała jakiś program z priorytetem, jak dobrze pamietam. Czyli już po przekroczeniu Wileńskiego powinno się dać. Sam Wileński - hmmmm.
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Chodziło mi o czasy międzyodcinkowe, nie długości cyklu. Cykl to wiadomo, że 120 sekund będzie, mooooze na przejściu przy d. Oazie 60 by wyszło.
Brak powtórki światła na Królewskiej od strony Bankowego.
-
Wczoraj od strony Świętokrzyskiej sygnalizacja przy Królewskiej wcale nie widziała tramwaju. Po dwóch cyklach pomógł skład przy Saskim. Padało mocno, może dlatego.
miłośnik 13N
Czy Chałubińskiego/Nowowiejska ma nowy program? Korek aż do Centralnego, bo zielone dość krótkie.
Na Puławskiej znowu łapie Rakowiecka, choć to szczegół gdzie się stoi.
Na Puławskiej znowu łapie Rakowiecka, choć to szczegół gdzie się stoi.
Czarno z każdej strony. Choć ogólnie wyglada wszystko czarno w centrum.Paweł D. pisze:Czy Chałubińskiego/Nowowiejska ma nowy program? Korek aż do Centralnego, bo zielone dość krótkie.
ŁK
W południe przy GUS było pusto, więc ewidentne blokowała Nowowiejska. I szkoda, że 10 nie wzbudza dodatkowej fazy blokując jadących prosto..
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na Nowowiejskiej wymiana sterownika, przejściowo stałoczasówka.
Widać, jak dużo daje adaptacja, skoro przestawienie na stałoczasówkę powoduje zatkanie połowy centrum.Glonojad pisze:Na Nowowiejskiej wymiana sterownika, przejściowo stałoczasówka.
Ostatnio miałem okazje znowu być we Wrocławiu - oni chyba tam chyba tego nie rozumieją 2 kilometry taksówką jechałem prawie 40 minut. Jednopasmowki i korek w kółko. Jak częściej jeździłem tam 15 lat temu, to było tak samo, tylko jeszcze chyba torowiska nie były wydzielone…
Oczywiście mogłem pojechać tramwajem
ŁK
-
Wieczorem Rakowiecka przechodzi w dziwny program- zielone zapala się z końcem zielonego przy Goworka. Od kilku dni taka ciekawostka.
miłośnik 13N