Komunikacja miejska w Ursusie

Moderator: Wiliam

MichalJ

Post autor: MichalJ » 24 gru 2013, 0:28

To co tam miało pojechać przez Mory? :)

Piottr
Kontakt:

Post autor: Piottr » 27 gru 2013, 20:35

MichalJ pisze:To co tam miało pojechać przez Mory? :)
Mnie także ciekawi, co też pojedzie Gierdziejewskiego? I dokąd?
Doszliśmy w Polsce do stanu, że rozkład jazdy pociągów to jest coś,
co w istocie działania przypomina kalejdoskop, obracający się nie rzadziej niż cztery razy do roku,
w tym raz, w grudniu, z solidnym potrząśnięciem....

MichalJ

Post autor: MichalJ » 27 gru 2013, 21:39

Zapewne ZTM czeka, aż ktoś go oficjalnie zawiadomi o otwarciu wiaduktu. :)

Awatar użytkownika
Matrix2441

Post autor: Matrix2441 » 27 gru 2013, 21:47

MichalJ pisze:Zapewne ZTM czeka, aż ktoś go oficjalnie zawiadomi o otwarciu wiaduktu. :)
Doczekał się. Proszę: http://omni-bus.eu/joomla/index.php?opt ... wiadomosci
EDIT: No tak, pomyłencja. Przepraszam. :oops:

ashir

Post autor: ashir » 27 gru 2013, 21:48

Co ma jedno z drugim wspólnego? :>

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 gru 2013, 21:48

Matrix2441 pisze:
MichalJ pisze:Zapewne ZTM czeka, aż ktoś go oficjalnie zawiadomi o otwarciu wiaduktu. :)
Doczekał się. Proszę: http://omni-bus.eu/joomla/index.php?opt ... wiadomosci :)
Widzisz gdzieś tam słowo "wiadukt"? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Piottr
Kontakt:

Post autor: Piottr » 27 gru 2013, 22:18

Czy to znaczy, że przez te 3 lata, kiedy ulica Gierdziejewskiego była "w budowie" nikt nawet się nie zastanowił, jaka linia autobusowa nią pojedzie? Bo że jakaś powinna, to jest to oczywista oczywistość (w końcu mamy ciąg zastępczy do Dźwigowej)...
co w istocie działania przypomina kalejdoskop, obracający się nie rzadziej niż cztery razy do roku,

Awatar użytkownika
Vilén

Post autor: Vilén » 27 gru 2013, 22:23

Piottr pisze:
Czy to znaczy, że przez te 3 lata, kiedy ulica Gierdziejewskiego była "w budowie" nikt nawet się nie zastanowił, jaka linia autobusowa nią pojedzie? Bo że jakaś powinna, to jest to oczywista oczywistość (w końcu mamy ciąg zastępczy do Dźwigowej)...
Zdaje się że zastanawiał, bo niedawno było tu nieoficjalnie (?) mówione, że pojedzie tam wydłużone 197. Co mi się szczerze mówiąc, nie za bardzo podoba, ale lepszego pomysłu nie mam.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 27 gru 2013, 22:36

Jarek o tym pisał na blogu. Ale czy to się potwierdzi...

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 29 gru 2013, 6:17

Ciąg zastępczy to jest bez wątpienia dla samochodów. Dla transportu zbiorowego jednak nie zupełnie, bo pomija część źródeł i celów podróży po drodze.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Piottr
Kontakt:

Post autor: Piottr » 29 gru 2013, 18:11

Glonojad pisze:Ciąg zastępczy to jest bez wątpienia dla samochodów. Dla transportu zbiorowego jednak nie zupełnie, bo pomija część źródeł i celów podróży po drodze.
Jednak tworzy zupełnie nowe możliwości komunikacyjne dla tranzytu, ale nie tylko: ja w tym przypadku spodziewałbym się wręcz nawet ruchu wzbudzonego w relacji Gołąbki - Karolin (Tesco/Selgros).

A te 197 to niby jak miałoby być wydłużone, od Znanej przez przejazd kolejowy i pl. Kasztelański?

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 29 gru 2013, 18:58

Piottr pisze:
Glonojad pisze:Ciąg zastępczy to jest bez wątpienia dla samochodów. Dla transportu zbiorowego jednak nie zupełnie, bo pomija część źródeł i celów podróży po drodze.
Jednak tworzy zupełnie nowe możliwości komunikacyjne dla tranzytu, ale nie tylko: ja w tym przypadku spodziewałbym się wręcz nawet ruchu wzbudzonego w relacji Gołąbki - Karolin (Tesco/Selgros).
Do Tesco jeździ (a przynajmniej jeździł) darmobus. Dla zwiększenia atrakcyjności tego połączenia przydałby się jeszcze przystanek przy Szeligowskiej, żeby umożliwić przesiadkę w 105 na Jelonki.
A te 197 to niby jak miałoby być wydłużone, od Znanej przez przejazd kolejowy i pl. Kasztelański?
197 przez Redutową, a przez Strąkową 129.

ashir

Post autor: ashir » 29 gru 2013, 20:42

Solaris U10 pisze:Do Tesco jeździ (a przynajmniej jeździł) darmobus.
Jeździ, na przystankach w Ursusie (przynajmniej tym na Niedźwiadku) jest rozkład z odjazdami i z trasą. Spisałem go nawet kiedyś (więc mogę na PW podać, bo Tesco na lewo i na prawo nie chwali się tym połączeniem). A się zainteresowałem tym tematem, po tym jak mi właśnie wysokopokładowy autokar z MK2 przyjechał do Ursusa z tabliczką: "Tesco - Połczyńska". :razz:

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 30 gru 2013, 7:13

I ten darmobus tlumow nie wozi(l)...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

ashir

Post autor: ashir » 30 gru 2013, 8:20

Zgadza się, w środku widziałem 0 osób. :)

ODPOWIEDZ