Objazdy i inne okresowe zmiany tras

Moderator: Wiliam

mariow

Post autor: mariow » 11 paź 2010, 14:39

Kleszczu pisze:Tak swoją drogą to zastanawiam się - jeśli chodzi o Ursus - czy zamiast uruchamiać "zetkę" nie lepiej byłoby wzmocnić 178 :-k
generalnie ostatnio mówiłem że należałoby wzmocnić 178, a w zasadzie przywrócic rozkład jaki obowiązywał po reformie ursuskiej
MisiekK pisze:Znajomy mówił, że próbujących wycieczki dołem twardo gonią, a na górze ryzykuje się awanturę z SOK-ami, których nagle się tam namnożyło.
w sumie nie dziwne jak na dole ryją w ziemii. gdybym zarządzał budową to bym wolał nie ryzykować ze mi ktos tam wpadnie, a miejsca jak wiadomo w tunelu za wiele nie ma
a pociag towarowy też jakiś może jechać ...

choc przyznać nalezy że jak ktoś z Niedzwiadka np jezdził do Ciepłownii Wola to ma przerąbane obecnie. szkoda że się nie dało np wydłużyć 194 przez przejazd w Gołąbkach do Cm Wolskiego (vel nawet nie było takich prób/pomysłów)
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 11 paź 2010, 15:56

MisiekK pisze:Znajomy mówił, że próbujących wycieczki dołem twardo gonią, a na górze ryzykuje się awanturę z SOK-ami, których nagle się tam namnożyło.
Rano można było dołem przejść bez problemu.

Za to przed Ciepłownią Powstańców Śląskich się teraz bardzo zatyka. Pomogłoby przywrócenie 3. pasa do skrętu w lewo (nie wiem, czemu został zamknięty...).

MC

Post autor: MC » 11 paź 2010, 16:13

Czy ja coś mylę czy obok tunelu jest stacja PKP Włochy? Jest tam jakieś przejście podziemne na perony? Czy ludzie nie mogą tam przechodzić?

Awatar użytkownika
drja

Post autor: drja » 11 paź 2010, 16:17

Tia. Jakie piękne polskie piekiełko...

[ Dodano: |11 Paź 2010|, 2010 16:21 ]
MC pisze:Czy ja coś mylę czy obok tunelu jest stacja PKP Włochy? Jest tam jakieś przejście podziemne na perony? Czy ludzie nie mogą tam przechodzić?
Mylisz tunele :)

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 11 paź 2010, 16:46

MisiekK pisze:a na górze ryzykuje się awanturę z SOK-ami, których nagle się tam namnożyło.
Jakie mniej więcej mają kompetencje SOK-iści w przypadku tego typu wtargnięcia na teren niedozwolony?

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 11 paź 2010, 17:18

BJ pisze:Jakie mniej więcej mają kompetencje SOK-iści w przypadku tego typu wtargnięcia na teren niedozwolony?
Za szwendanie się po torach mogą karać mandatami.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 11 paź 2010, 21:53

mariow pisze:
Kleszczu pisze:Tak swoją drogą to zastanawiam się - jeśli chodzi o Ursus - czy zamiast uruchamiać "zetkę" nie lepiej byłoby wzmocnić 178 :-k
generalnie ostatnio mówiłem że należałoby wzmocnić 178, a w zasadzie przywrócic rozkład jaki obowiązywał po reformie ursuskiej
w sumie nie dziwne jak na dole ryją w ziemii. gdybym zarządzał budową to bym wolał nie ryzykować ze mi ktos tam wpadnie, a miejsca jak wiadomo w tunelu za wiele nie ma
a pociag towarowy też jakiś może jechać ...

choc przyznać nalezy że jak ktoś z Niedzwiadka np jezdził do Ciepłownii Wola to ma przerąbane obecnie. szkoda że się nie dało np wydłużyć 194 przez przejazd w Gołąbkach do Cm Wolskiego (vel nawet nie było takich prób/pomysłów)

Pełna zgoda - pogorszenie częstotliwości 178 było spory błędem. W sumie to zastanawiam się czy ta "zetka" bardziej nie przydałaby się właśnie na trasie z Niedźwiadka (Włoch) przez Piastów na Jelonki :-k
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Walas

Post autor: Walas » 11 paź 2010, 21:55

MC pisze:Czy ja coś mylę czy obok tunelu jest stacja PKP Włochy? Jest tam jakieś przejście podziemne na perony? Czy ludzie nie mogą tam przechodzić?
Nie ten tunel. Tamten tunel jest przy przystanku Wałowicka
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1

Awatar użytkownika
Bernard
(MANiak3333)

Post autor: Bernard » 11 paź 2010, 22:11

Obrazek

Dźwigowa dźwignią korków

Z powodu zamknięcia Dźwigowej zachodnia część miasta stoi. Piesi biegają między pociągami, a Zarząd Transportu Miejskiego przeszedł w tryb SB

– Ten tunel stoi na wodzie. W ciągu trzech dni jezdnia obniżyła nam się 22 cm! – mówi dyrektor Zakładu Remontów i Konserwacji Dróg Wiktor Wojewódzki. – Dramat. Jechałem linią 713 tuż po godz. 8. Korek był już przy Selgrosie na Połczyńskiej – mówi Marek z Babic.

– Do centrum jechałem godzinę, czyli dwa razy dłużej. „Jechałem autobusem linii Z9 o godz. 7.01 z pętli Górczewska do Popularnej przez półtorej godziny. Według rozkładu, powinno być 32 minuty” – pisze internauta „r47”.

Koszmar rozgrywał się też na objeździe przez Odolany: na ul. Gniewkowskiej i Ordona. Stały Elekcyjna i Jana Kazimierza. Zatkał się nieoficjalny objazd przez Połczyńską, Bronisze i Piastów. Czytelnicy alarmowali nas od rana, że największy dramat rozgrywa się jednak w al. Prymasa Tysiąclecia. Autobusy linii 105, 132, 184 i 414 miały tam od 30 do 50 minut opóźnienia. Z Kasprzaka do ronda Zesłańców najszybciej było iść pieszo.

– Al. Prymasa Tysiąclecia to czarna dziura. Ilekolwiek wpuścimy tu autobusów, wszystkie utkną w korku – mówi wicedyrektor Zarządu Transportu Miejskiego Andrzej Franków.

Pomogłoby nieco wpuszczenie autobusów na Gniewkowską i Ordona. Według ZTM, to niemożliwe z powodu fatalnego stanu drogi i słabej widoczności na przejazdach przez tory kolejowe. – Z powodu korków większość linii objazdowych kursowała w trybie SB, czyli sterowania bezpośredniego – mówi Tomasz Gucze z Działu Nadzoru Ruchu w ZTM.

SB w slangu ZTM znaczy, że nic nie trzyma się rozkładu, a kierujący ruchem mogą np. nakazywać niezapowiedziane zmiany tras autobusów. Mieszkańcy apelują do drogowców, żeby umożliwili przejście przez tunel. Ci twierdzą, że to niemożliwe. W efekcie pasażerowie przechodzą górą – między jeżdżącymi pociągami. Orientacyjny termin otwarcia Dźwigowej to 24 października.
http://www.zw.com.pl/artykul/10,523049_ ... orkow.html
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9

Adam G.

Post autor: Adam G. » 11 paź 2010, 22:31

Bernard pisze:Piesi biegają między pociągami, a Zarząd Transportu Miejskiego przeszedł w tryb SB
Kurczę, chyba czas najwyższy zmienić ten nieszczęsny skrót :)
noidea

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 11 paź 2010, 22:44

Adam G. pisze:
Bernard pisze:Piesi biegają między pociągami, a Zarząd Transportu Miejskiego przeszedł w tryb SB
Kurczę, chyba czas najwyższy zmienić ten nieszczęsny skrót :)
Bardziej pasowałoby np. BSO ZTM, czyli bezpośrednie sterowanie odjazdami :P
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 11 paź 2010, 22:47

Względnie KD - kierowanie doraźne, dosyć synonimowe do sterowania bezpośredniego.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 11 paź 2010, 22:51

największy dramat rozgrywa się jednak w al. Prymasa Tysiąclecia. Autobusy linii 105, 132, 184 i 414
Nie zastanowiła was ta lista linii?
Z powodu korków większość linii objazdowych kursowała w trybie SB
A jakie to są linie objazdowe?

Ech, to "Życie Warszawy"... #-o
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 11 paź 2010, 22:57

Bastian pisze:Nie zastanowiła was ta lista linii?
Po co ich mamy promować?

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 11 paź 2010, 23:02

Bastian pisze:
największy dramat rozgrywa się jednak w al. Prymasa Tysiąclecia. Autobusy linii 105, 132, 184 i 414
Nie zastanowiła was ta lista linii?
Wiadomo, że chodzi o 136, tylko szkoda klawiatury na komentarz, zwłaszcza, że poza pozostałymi z wymienionych linii, opóźnienia z powodu Dźwigowej miało przynajmniej 20 linii.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Zablokowany