Stąd masz szybką przewiązkę na Stawkach i kombinowanie, co można by zrobić docelowo na bogato.
Tramwaj do Wilanowa - układ po otwarciu
Moderator: Wiliam
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Litości, o pętli przy Intraco mówi się na poważnie przynajmniej od 2015 r.:
https://tramwar.pl/tw-muranowska.html
Było wiele lat na kombinowanie, z którego nic nie wynikło - może czas spojrzeć w lustro i powiedzieć sobie prawdę?
Nie wiem czy prędzej nie wybudujecie tunelu przez kolektor pod Prymasa, niż tę biedapętlę dookoła North Gate/Ibisa...
Było wiele lat na kombinowanie, z którego nic nie wynikło - może czas spojrzeć w lustro i powiedzieć sobie prawdę?
Nie wiem czy prędzej nie wybudujecie tunelu przez kolektor pod Prymasa, niż tę biedapętlę dookoła North Gate/Ibisa...
Zgodnie z przedłożonym Radzie m. st. Warszawy w czerwcu 2022r. planem inwestycyjnym, przewidywany termin realizacji pętli to 2028r.
Mi osobiście do tej pętli się bardzo nie spieszy. Za duże nakłady i problemy w stosunku do korzyści. Jakieś 80% efektów daje rozjazd na Stawkach.
To może pętla na Inwalidów?
Jest miejsce i dw. Gdański obsłużony.
Jest miejsce i dw. Gdański obsłużony.
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
Najgłośniej woła o remont wiadukt przy Babce. A który ma być przebudowywany?
A właściciel spółki Tramwaje Warszawskie, poprzez Radę Nadzorczą mówi spółce "nie będzie kasy na tę pętlę przed 2028r".person pisze: ↑14 sie 2024, 11:31Litości, o pętli przy Intraco mówi się na poważnie przynajmniej od 2015 r.:
Zgodnie z przedłożonym Radzie m. st. Warszawy w czerwcu 2022r. planem inwestycyjnym, przewidywany termin realizacji pętli to 2028r.
A inne biuro miejskie przekazuje że nie pozwoli na rozgrzebywanie ulic i torów pod tę pętlę przed zakończeniem remontu linii średnicowej
o, tak samo jak Towarowa, Daszyniak...
Jeśli plany są wyłącznie ogłaszane, a nikt nie mówi o problemach/trudnościach, to nic dziwnego, że nic się nie dzieje...
Dawnym przysłowiem - długo przetrwa pies który gryzie karmiącą go rękę?
Nic dziwnego że prezes/zarząd spółki nie będzie walczył z właścicielem tejże spółki. A i tak czasem można coś wnioskować między wierszami.
A już na pewno nie będą tego robić na poziomie dyskusji medialnych.
Nie wątpię. Mam jednak dziwną wiedzę wrażenie, że tak naprawdę robi się niewiele lub sabotuje się układ.
Nvmnd - nic się nie dzieje, nie ma co narzekać, scrollujmy dalej.
Nvmnd - nic się nie dzieje, nie ma co narzekać, scrollujmy dalej.
Skoro kasa ma być 2028+ (czyli być może jeszcze później), to po jaką cholerę teraz się zarzynać z projektowaniem?
W dzisiejszej wyborczej redaktor Osowski napisał, że "urzędnicy myślą nad innym rozwiązaniem" w kontekście kursów skróconych 15 do Muranowskiej. Więc albo redaktor ma jakieś przecieki (w sumie pogoda temu sprzyja ) albo kwestia sezonu ogórkowego Chociaż na ogórki też już trochę późno
Albo ktoś sobie robi z niego żarty.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Albo sam sobie.
"Jednak po konsultacjach z pasażerami i radnymi urzędnicy myślą nad innym rozwiązaniem. Ostateczny wariant zmian tras ma być ogłoszony we wrześniu."
Wyczuwam kolejną linię do Wilanowa.
Wyczuwam kolejną linię do Wilanowa.