Ten pesel sobie sam nadałeś, jak rozumiem?Arnise pisze:Nazwisko jak nazwisko, ale miejsce zamieszkania, pesel itp.
Korekta taryfy - 2011
Moderator: JacekM
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
A jeśli w miejsce tych, którzy przesiedli się na rower lub własne buty do autobusów wsiądą nowi pasażerowie?px33 pisze:Dla nich nic złego, ale z punktu widzenia KM im więcej pasażerów tym większe wpływy i tym atrakcyjniejszą ofertę można zaoferować (co z kolei przyciągnie jeszcze więcej pasażerów - autobus co godzinę jest nieatrakcyjny, ale co kwadrans przy rozsądnej trasie, dobrych rozkładach, uprzywilejowaniu i przesiadkach drzwi w drzwi jest już alternatywą dla samochodu). To jest takie błędne koło - pogarszając ofertę zniechęcamy pasażerów przez co mamy mniejsze zyski i musimy dalej ciąć itd.MeWa pisze:Co w tym złego, że ludzie zamiast jeździć autobusem będą jeździć na rowerze bądź iść piechotą?
Czy w interesie miasta nie powinna być po prostu redukcja ruchu samochodów indywidualnych?
[ Dodano: |2 Cze 2011|, 2011 08:30 ]
W wersji zmian przedstawionej przez Ciebie widzę pewien trend - zachęcanie/zmuszenie do zakupu biletu 30- lub 90-dniowego. Ot, bilet długookresowy dla wszystkichness pisze:Najgorsze jest to ze dlugookresowo wyglada to tak jakby nikt nie mial planu jak ta taryfe ksztaltowac.
[ Dodano: |2 Cze 2011|, 2011 08:31 ]
Zapewne te same - obawiające się o własne dane - osoby nie korzystają z kart płatniczych, ani nie mają telefonów na abonament. Tylko ten zły ZTM pobiera ich dane i robi z nimi nie wiadomo co...Bastian pisze:Ten pesel sobie sam nadałeś, jak rozumiem?Arnise pisze:Nazwisko jak nazwisko, ale miejsce zamieszkania, pesel itp.
Jak mi podasz racjonalny dla mnie powód, dla którego ZTM koniecznie musi posiadać moje dane to możemy porozmawiać.person pisze: [ Dodano: |2 Cze 2011|, 2011 08:31 ]Zapewne te same - obawiające się o własne dane - osoby nie korzystają z kart płatniczych, ani nie mają telefonów na abonament. Tylko ten zły ZTM pobiera ich dane i robi z nimi nie wiadomo co...Bastian pisze: Ten pesel sobie sam nadałeś, jak rozumiem?
A ileż tych danych posiada? PESEL? Są bilety na okaziciela i jak ktoś nie ma ochoty podawać danych niech z nich korzysta.Arnise pisze:Jak mi podasz racjonalny dla mnie powód, dla którego ZTM koniecznie musi posiadać moje dane to możemy porozmawiać.
Wszyscy robią łomot o ZTM, a jak cielęta zgadzają się na posiadanie ogromnego ich ich przez banki, które potem w ramach 'działań marketingowych' nimi handlują, czy podają je w supermarketach w ramach 'przedłużania gwarancji' (tu nawet obywatel nie wie do kogo tak naprawdę one trafiają).
Nie mówię już o tym, że wszystkie dane właścicieli można sobie z ksiąg wieczystych wyciągnąć.
Do tego jeszcze debilny wydumany przez gazety problem 'śledzenia pasażerów'
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Z okresowych się nie da. Trzeba mieć imienną kartę (kolejny absurd)MisiekK pisze:Są bilety na okaziciela i jak ktoś nie ma ochoty podawać danych niech z nich korzysta.
A co do banków i KW - to jest akurat kryminał, niemniej nie życzę sobie by jakaś kolejna niepaństwowa instytucja wiedziała kim jestem i gdzie się przemieszczam.
Na 14-dniowe też??? Nieznajomość taryfy się kłania.Arnise pisze:Z okresowych się nie da.
Nie trzeba.Arnise pisze:Trzeba mieć imienną kartę (kolejny absurd)
Przykłady poproszę. Sieci komórkowe są bardzo niepaństwowe.Arnise pisze:nie życzę sobie by jakaś kolejna niepaństwowa instytucja wiedziała kim jestem i gdzie się przemieszczam.
Fakt, z nowej zniknęły, ale w obecnej są.MeWa pisze:ale zdaje się, że jego ma nie być w nowej taryfie.Na 14-dniowe też??? Nieznajomość taryfy się kłania.
Nadal pozostają 30 i 90-dniowe bilety na okaziciela, które można zakodować na karcie bez danych.
EOT o personalizacji.
Ile mają kosztować 30-dniowe na Okaziciela od sierpnia? Mam płacić tylko dlatego 200% (docelowo) więcej, bo nie jestem lemingiem szastającym wszem i wobec swoimi danymi osobowymi? Zwykły szantaż.MisiekK pisze:Fakt, z nowej zniknęły, ale w obecnej są.MeWa pisze:ale zdaje się, że jego ma nie być w nowej taryfie.
Nadal pozostają 30 i 90-dniowe bilety na okaziciela, które można zakodować na karcie bez danych.
EOT o personalizacji.
Od sierpnia nikt mnie nie będzie w ogóle musiał do niczego zmuszać. Nie stać mnie będzie na komunikację publiczną. Niezłe kuriozum wyszło - KM, które chyba z zasady powinno być dostępne dla gorzej sytuowanych mieszkańców miasta, staje się powoli niedostępne dla nich, bo jest za drogie...MeWa pisze:nikt Cię nie zmusza w ogóle do korzystania z komunikacji publicznej - jeśli to stanowi taki problem dla Ciebie.
Widzę, że zabrakło adrenaliny pod wieczór, to wybrałeś pierwszy lepszy sposób na rozemocjonowanie się do granic możliwości.person pisze:Jezusmaria.
Nie, dość.
Naprawdę, NAPRAWDĘ są pewne granice absurdu.
Świetnie, wybacz, że swoją wiedzę na temat nowej taryfy oparłem na artykule w Stołecznej czy gdzieś tam, bo mam ciekawsze zajęcia niż czytanie bądź przeglądnie 28-stronicowego dokumentu, który podlinkowałeś.person pisze:W takich przypadkach pisanie, iż "tak gdzieś czytałem" dyskredytuje osobę w całości.
Takie śmieszne emocjonowanie się drobnostkami nie czyni cię poważniejszym, naprawdę...
Sorry, ale nawet jeśli to był "żart", to twoje ogólne podejście do tematu jakichkolwiek podwyżek jest ignoranckie i do granic możliwości populistyczne.reserved pisze:Bo jeżeli moje pieniądze mają iść na kolejną linię na Tarchomin to ja dziękuję bardzo.
[ Dodano: |2 Cze 2011|, 2011 23:45 ]
Nie wiem, czy złym, ale z pewnością poczucie humoru masz bardzo, bardzo siermiężne.yavorius pisze:Wiaderko i farbka?:)
przepraszam, jestem złym człowiekiem