PorzÄ dki na poĹudniu (117, 519)
Moderator: Wiliam
- R-9 Chełmska
-
bartoni722
Nie, nie można, bo nie. Tak samo jak nie można zrobić sensownych, nieetapowanych zmian, a potem dziwić się, że "pasażery" protestują.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Moratorium wróć! 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
519 - trasa jak obecnie. Częstotliwość 24/30/20 w okresie jesienno-zimowym.
419 - trasa DC - Wilanów. Częstotliwość 24/30/-- w okresie jesienno-zimowym. W okresie wiosenno-letnim nie kursuje.
519 - w okresie wiosenno-letnim trasa i częstotliwość jak obecnie.
-----------------------------
116 jak obecnie.
130 do Miasteczka Wilanów. 15/15/20
Uzasadnienie: Miasteczko Wilanów to też ZP K. Marysieńki, więc nie ma sensu tam zabierać 116 czy 519 bo jednym się poprawi, drugim się pogorszy. Natomiast 130 już takie tam niezbędne nie jest, bo w Niepodległości czy Pole Mokotowskie przesiadka przy Dw. Południowym nie będzie zła. Natomiast na al. RP zapewni dogodny dojazd w Sobieskiego.
W okresie wiosenno-letnim w DS wydłużenie linii powstałej z podziału 117 (co najmniej Galeria Mok. - Wilanów) do Powsina.
419 - trasa DC - Wilanów. Częstotliwość 24/30/-- w okresie jesienno-zimowym. W okresie wiosenno-letnim nie kursuje.
116 jak obecnie.
Uzasadnienie: Miasteczko Wilanów to też ZP K. Marysieńki, więc nie ma sensu tam zabierać 116 czy 519 bo jednym się poprawi, drugim się pogorszy. Natomiast 130 już takie tam niezbędne nie jest, bo w Niepodległości czy Pole Mokotowskie przesiadka przy Dw. Południowym nie będzie zła. Natomiast na al. RP zapewni dogodny dojazd w Sobieskiego.
W okresie wiosenno-letnim w DS wydłużenie linii powstałej z podziału 117 (co najmniej Galeria Mok. - Wilanów) do Powsina.
Zgrozo - a Wy nie chcieliście 239 i teraz Powsin będzie miał 522 co 20/20/30...
[ Dodano: |5 Lut 2011|, 2011 20:07 ]
[ Dodano: |5 Lut 2011|, 2011 20:07 ]
Kolego Ty naprawdę lubisz 10 linii co 24/30/18.... bez komentarza.TGM pisze:519 - trasa jak obecnie. Częstotliwość 24/30/20 w okresie jesienno-zimowym.
116 jak obecnie.
-
Dęboszczak
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Już to przerabialiśmy w paru miejscachTGM pisze:Na wspólnym odcinku częstotliwość jak obecnie.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Odwrócą 180?Jarek pisze:Tak, te zmiany wyglądają nawet dosyć wiarygodnie. Ale spokojnie. Niezaleznie od tego, co ZTM ustalił, wszystko sie może o 180* odwrócić.
[ Dodano: |5 Lut 2011|, 2011 21:45 ]
Za dużo ludzi ma internet. Nie da się zrobić żadnych zmian.Dęboszczak pisze:To co jest na blogu dzielcie na 3...szczegóły wkrótce na ztm.waw.pl
Osobiście to IMO dobre z tego jest 501 do Centralnego, choć pewnie lepiej byłoby jakoś do M.Świętokrzyska. 522 do Powsina... Echhh, czuję jakiś socjal co 30/30/30, a'la 505.
519 do Świątyni? No kto się na to zgodzi?
Wilanów powinien mieć coś przyśpieszonego, ale nie widać, gdzie to przyśpieszać, skoro od Bonifacego KONIECZNE są wszystkie przystanki.
Dla mnie to powinno być coś Powsin - Wilanów - trasą 117 - Galeria Mokotów,
skąd i do metra się można przesiąść, i do jednej z x linii tramwajowych.
W świątyni widziałbym, tak jak ktoś tutaj, 130 (wtedy można by sobie wybrać, czy jechać 167 do Sanktuarium, czy 130 do Świątyni).
No i wszelkie linie przez całe miasto są mało punktualne, więc nie wiem skąd pomysły na wydłuzanie 520 na Górczewską/Bemowo
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przy czym szczegóły ustalane będą na 5 minut przed publikacją, jak zwykle.Dęboszczak pisze:To co jest na blogu dzielcie na 3...szczegóły wkrótce na ztm.waw.pl
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.