Informacja pasażerska
Pewnie zaraz Pawcio mnie "nagrodzi" za próbę obejścia zamkniętych tematów zmian wakacyjnych, ale trudno... ryzyk-fizyk. Ale nieco zszokowany jestem tym pomysłem:
Czy naprawdę nie dało się tak tej trasy poprowadzić, aby dość częsta linia nie miała jednego przystanku (słupka) w obu kierunkach? Jak ktoś nie zobaczy przedniego wyświetlacza to skąd ma wiedzieć w którą stronę wóz jedzie? To już lepiej było 20-30 m wcześniej postawić słupek Metro Młociny 51 tylko dla linii 114 w kierunku UKSW.
ZTM pisze:Zmiana trasy linii 114 na Bielanach od 07.07.2012 (sobota)
W związku z postulatami mieszkańców osiedla WRZECIONO w sprawie przywrócenia przebiegu trasy linii 114 przez ul. Przy Agorze oraz uwzględniając wakacyjną przerwę w funkcjonowaniu Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego od dnia 7 lipca 2012 r. do odwołania autobusy linii 114 zostają skierowane na trasę:
(...)
Przystanek METRO MŁOCINY 01 będzie obowiązywał zarówno w półkursach do krańca BRÓDNO-PODGRODZIE, jak i w półkursach do krańca MŁOCINY-UKSW.
Czy naprawdę nie dało się tak tej trasy poprowadzić, aby dość częsta linia nie miała jednego przystanku (słupka) w obu kierunkach? Jak ktoś nie zobaczy przedniego wyświetlacza to skąd ma wiedzieć w którą stronę wóz jedzie? To już lepiej było 20-30 m wcześniej postawić słupek Metro Młociny 51 tylko dla linii 114 w kierunku UKSW.
Jechałem 16 po 13:30 od Pola i raczej wszyscy ze mną włącznie zorientowali się, że jest jakaś awaria dopiero jak tramwaj skręcał w Nowowiejską. 105Na.radeom pisze:Ciekawe, czy to tylko dobra wola motorowego, czy odgórne zarządzenie.
Alejami też tramwaje nie jeździły? Do której?
Będę oryginalny i zostawię bez podpisu.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ktoś może zmusić Redutową do aktualizacji dech 190? Dwa Wileńskie w stronę Marek i Rzeszotarskiej w obu kierunkach. Bym nie zauważył, gdybym nie został przepchnięty przez rozpędzoną paniusię, która biegła do kierowcy zapytać o przystanek pod samym dworcem. Ponieważ wcześniej paniusia studiowała dechę, to stwierdziłem, że idiotka, analfabetka plus parę innych epitetów, po czym sam rzuciłem okiem na dechę i zmieniłem zdanie, bo pani jednak zdecydowanie umiała czytać. 8897.
Co ma Redutowa do tego? Na R-4 są takie same dechy, takie zażalenie to bardziej do ZTM-u, dyspozytor sam desek nie klei.Szeregowy_Równoległy pisze:Ktoś może zmusić Redutową do aktualizacji dech 190? Dwa Wileńskie w stronę Marek i Rzeszotarskiej w obu kierunkach. Bym nie zauważył, gdybym nie został przepchnięty przez rozpędzoną paniusię, która biegła do kierowcy zapytać o przystanek pod samym dworcem. Ponieważ wcześniej paniusia studiowała dechę, to stwierdziłem, że idiotka, analfabetka plus parę innych epitetów, po czym sam rzuciłem okiem na dechę i zmieniłem zdanie, bo pani jednak zdecydowanie umiała czytać. 8897.
Spoko, pod koniec miesiąca będą nowe dechy z nową krótszą trasąSzeregowy_Równoległy pisze:Ktoś może zmusić Redutową do aktualizacji dech 190? Dwa Wileńskie w stronę Marek i Rzeszotarskiej w obu kierunkach. Bym nie zauważył, gdybym nie został przepchnięty przez rozpędzoną paniusię, która biegła do kierowcy zapytać o przystanek pod samym dworcem. Ponieważ wcześniej paniusia studiowała dechę, to stwierdziłem, że idiotka, analfabetka plus parę innych epitetów, po czym sam rzuciłem okiem na dechę i zmieniłem zdanie, bo pani jednak zdecydowanie umiała czytać. 8897.
O proszę już się coś święciFlash8222 pisze:Spoko, pod koniec miesiąca będą nowe dechy z nową krótszą trasąSzeregowy_Równoległy pisze:Ktoś może zmusić Redutową do aktualizacji dech 190? Dwa Wileńskie w stronę Marek i Rzeszotarskiej w obu kierunkach. Bym nie zauważył, gdybym nie został przepchnięty przez rozpędzoną paniusię, która biegła do kierowcy zapytać o przystanek pod samym dworcem. Ponieważ wcześniej paniusia studiowała dechę, to stwierdziłem, że idiotka, analfabetka plus parę innych epitetów, po czym sam rzuciłem okiem na dechę i zmieniłem zdanie, bo pani jednak zdecydowanie umiała czytać. 8897.
5280
Krótszą, czyli bez pętelki przez Człuchowską?Flash8222 pisze:Spoko, pod koniec miesiąca będą nowe dechy z nową krótszą trasąSzeregowy_Równoległy pisze:Ktoś może zmusić Redutową do aktualizacji dech 190? Dwa Wileńskie w stronę Marek i Rzeszotarskiej w obu kierunkach. Bym nie zauważył, gdybym nie został przepchnięty przez rozpędzoną paniusię, która biegła do kierowcy zapytać o przystanek pod samym dworcem. Ponieważ wcześniej paniusia studiowała dechę, to stwierdziłem, że idiotka, analfabetka plus parę innych epitetów, po czym sam rzuciłem okiem na dechę i zmieniłem zdanie, bo pani jednak zdecydowanie umiała czytać. 8897.
To w takim razie kto klei dechy? ZTM wysyła do przewoźnika samą 'trasówkę', bez dechy. Tak czy inaczej... Nie wiem, czy nikomu w Mobilisie się nie chciało, ale na takim 203 jest stara 'trasówka'. Kierowcy sami musieli zrobić ze starej - nową. Co więcej - na jeszcze lepszym, takim 199, na jakiś miesiąc czasu, może ciut dłużej, ZTM potrafi wysłać aktualną 'trasówkę', ale już 'trasówki' z podjazdami a'la 202, na takie dwa miesiące, już nie potrafi. Ale kocioł.SG pisze:(...) dyspozytor sam desek nie klei.