(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 14 wrz 2011, 22:05

MeWa pisze: Zgadzam się też, że opcja 15 co 10 przez cały dzień +14 w szczycie nie da rady, bo szczyty na Filtrowej wypadają nieco inaczej.
No to nie można wydłużyć godzin kursowania tej szczytówki po to, by kursowała wtedy, gdy jest potrzebna? #-o

[ Dodano: |14 Wrz 2011|, 2011 22:10 ]
MeWa pisze:ale z drugiej strony będziesz mógł puścić linię po obu stronach po północnym obwodzie w roli dowozóki do metra (bez dylematu, że będzie coś tam dublowało). Plus poprawa dojazdu do Wilsona z Broniewskiego.
Dowozówki jak dowozówki. Naprawdę w Waszych dziennikarskich głowach nie zaświtało, że dwie kilkudziesięciotysięczne, niemal sąsiadujące dzielnice o gęstości zaludnienia powyżej 5 tysięcy mieszkańców mogą mieć istotny potencjał połączeń wzajemnych, który to potencjał jadący przez serca tych dzielnic tramwaj skonsumuje?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 14 wrz 2011, 22:18

Glonojad pisze: Naprawdę w Waszych dziennikarskich głowach nie zaświtało
a co ma MOJA głowa do tego? Ja nie piszę artykułów w GW i nie negeuję potrzeby budowy mostu Krasińskiego, więc proszę się odstosunkować ode mnie.
Glonojad pisze:No to nie można wydłużyć godzin kursowania tej szczytówki po to, by kursowała wtedy, gdy jest potrzebna?
można, aczkolwiek wtedy wychodzi taka szczytówko-międzyszczytówka ;) i mam wątpliwości, czy w wykonaniu ZTM to wypali...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 14 wrz 2011, 22:34

Glonojad pisze: No to nie można wydłużyć godzin kursowania tej szczytówki po to, by kursowała wtedy, gdy jest potrzebna? #-o
Że przez cały dzień, tak? :>
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 wrz 2011, 19:22

fik pisze:
Glonojad pisze: No to nie można wydłużyć godzin kursowania tej szczytówki po to, by kursowała wtedy, gdy jest potrzebna? #-o
Że przez cały dzień, tak? :>
Chyba o jakimś innym 14 mówimy. Jedna linia co 10 zapewni wystarczającą podaż w międzyszczycie, o ile szczyt poranny będzie odpowiednio wydłużony, gdzies tak do 10, a częstotliwość przy obecnych sukcesach koordynacyjnych odczuwalnie nie spadnie.

[ Dodano: |15 Wrz 2011|, 2011 19:23 ]
MeWa pisze:
Glonojad pisze: Naprawdę w Waszych dziennikarskich głowach nie zaświtało
a co ma MOJA głowa do tego? Ja nie piszę artykułów w GW i nie negeuję potrzeby budowy mostu Krasińskiego, więc proszę się odstosunkować ode mnie.
Ale także nie widzisz międzydzielnicowej roli tej trasy, a jedynie dowozową, która, w kontekście rychłego metra na Bródnie, będzie miała znaczenie marginalne (na samym moście przynjamniej)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 15 wrz 2011, 19:27

Chyba nie.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 15 wrz 2011, 19:29

Glonojad pisze:
MeWa pisze:a co ma MOJA głowa do tego? Ja nie piszę artykułów w GW i nie negeuję potrzeby budowy mostu Krasińskiego, więc proszę się odstosunkować ode mnie.
Ale także nie widzisz międzydzielnicowej roli tej trasy, a jedynie dowozową, która, w kontekście rychłego metra na Bródnie, będzie miała znaczenie marginalne (na samym moście przynjamniej)
Się wybrali na oglądanie wyścigów ślimaków.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 wrz 2011, 19:44

Przepraszam Cię bardzo, oba projekty są Niezwykle Priorytetowe Dla Miasta W Perspektywie 2014-2020.

Przy czym z dość dużą dozą pewności można się spodziewać, że jednak wpierw powstanie metro na Bródno niż tramwaj na Krasińskiego, zwłaszcza zaś do Broniewskiego.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 15 wrz 2011, 19:48

Glonojad pisze:Ale także nie widzisz międzydzielnicowej roli tej trasy, a jedynie dowozową, która, w kontekście rychłego metra na Bródnie, będzie miała znaczenie marginalne (na samym moście przynjamniej)
to, że nie napisałem o innych funkcjach, to nie znaczy, że ich nie widzę (tym bardziej, że jedna nie wyklucza drugiej), a tym bardziej nie upoważnia Cię do pisania o jakichś dziennikarskich głowach.
fik pisze:Chyba nie.
zgadzam się z Fikiem - akurat o 9 jest luz, bo wiele zjazdowych kursów, a o 11 zdarza się jechać zatłoczonym tramwajem w stronę Politechniki.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 wrz 2011, 20:03

MeWa pisze:
Glonojad pisze:Ale także nie widzisz międzydzielnicowej roli tej trasy, a jedynie dowozową, która, w kontekście rychłego metra na Bródnie, będzie miała znaczenie marginalne (na samym moście przynjamniej)
to, że nie napisałem o innych funkcjach, to nie znaczy, że ich nie widzę (tym bardziej, że jedna nie wyklucza drugiej),
Uznałem, że argumentując, używa się argumentów najważniejszych, a w tym przypadku zatem - wymienia wiodącą cechę danej trasy.
a tym bardziej nie upoważnia Cię do pisania o jakichś dziennikarskich głowach.
Przepraszam, że obraziłem Cię zaliczeniem do grupy zawodowej dziennikarzy. :shock:
fik pisze:Chyba nie.
zgadzam się z Fikiem - akurat o 9 jest luz, bo wiele zjazdowych kursów, a o 11 zdarza się jechać zatłoczonym tramwajem w stronę Politechniki.
Idealne zatem rozwiązanie to jakieś BWLki z dodatkami z 9 czy 25 (o ile są na Mokotowie) względnie 1.

Poza tym - "zatłoczony" tramwaj co 2/13 nie oznacza, że tramwaj co równe 10 będzie funkcjonował gorzej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 15 wrz 2011, 20:27

Glonojad pisze:Przepraszam, że obraziłem Cię zaliczeniem do grupy zawodowej dziennikarzy
1) Twój tekst był nacechowany negatywnie, nawet jeśli nie chciałeś, 2) Występuję tutaj jako osoba prywatna - ewentualnie miejsce pracy, wykształcenie, stan majątkowy itd. nie mają znaczenia w tej dyskusji.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 15 wrz 2011, 20:41

Hm, pomysł z zakazem wzajemnego odpisywania na posty coraz bardziej mi się podoba... :twisted:

Mam wrażenie, że Glonojadowi chodziło bardziej o dziennikarskie zajęcie Osy, tym niemniej z przypisaniem zwrotu "dziennikarskie głowy" do MeWy ciut się rzeczywiście rozpędził - bardziej co prawda co do formy, niż co do treści. EOT.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 wrz 2011, 20:55

Mnie też się ten pomysł podoba, męczy mnie udowadnianie, że nie jestem wielbłądem, a tym bardziej - jasnowidzem.

[ Komentarz dodany przez: Bastian: |15 Wrz 2011|, 2011 21:07 ]
EOT znaczy "koniec dyskusji"!

Awatar użytkownika
Os0

Post autor: Os0 » 16 wrz 2011, 8:59

14 i tuż przed 12 zdarza się być zapełniona, taki studencki plan zajęć ;)
:mewa: 2 17 186 211 233 509 516 518 N01 N03 N13

Pan Piotr
(XXXX)

Post autor: Pan Piotr » 18 wrz 2011, 11:04

http://autobusczerwony.blox.pl/2011/09/ ... iborz.html

Na ile prawdopodobna jest ta "silna linia na bazie 18" z rozdwojonymi końcówkami?

Tranzystor

Post autor: Tranzystor » 18 wrz 2011, 11:11

Według innej wersji miałaby jednak wrócić 6-ka[...] - z Bielan przez [...] Ratuszową, Targową, 11 Listopada na Stalową
Nie da się tak.

ODPOWIEDZ