Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
To już są widoki na wdrożenie nowych składów do eksploatacji? Zna ktoś może dokładniejszy harmonogram z przypisaniem do konkretnych tras?
Pierwsze 14 EZT lecą na Dęblin - Skierniewice. Kolejne 11 na Łowicz Główny - Mińsk Mazowiecki, następnie 10 - Płock/Sochaczew - Otwock. Przy czym dla pierwszych 35 sztuk nie ma większego znaczenia, bo i tak one będą odbierane w niemal jednym momencie i dostarczone do czerwca 2026. Wejście do eksploatacji planowo od kwietnia, a na ile szybciej uda się przeprowadzić wszystkie procedury - nie wiadomo. Może jeszcze w tym roku wyjadą na trasy?
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
Dzięki. Później doczytałem, że te pudła to na pierwszą 14-kę. Ale pewnie i tak zakład nie ma mocy przerobowych, aby jednocześnie montować i testować 35 sztuk, więc siłą rzeczy musi to się rozciągnąć w czasie. Ale w każdym razie pierwsza połowa przyszłego roku.
Co tydzień ma być oddawany 1 EZT.
Trako, kradzione z RK:
Jak lecą z numeracją po kolei, to 3 mają gotowe.
Co najmniej 4 mają gotowe. 2 się testują, 1 niebawem przyjedzie, a ten wyżej ma do nich dołączyć w Żmigrodzie.
Wg wykazu tak, aż do 30.09. I tak było w poniedziałek i wtorek, jak odświeżyłem sobie pamięć.
Thx. A gdzie można znaleźć wykazPaweł D. pisze:Wg wykazu tak, aż do 30.09. Aczkolwiek na 99% w poniedziałek były AL, we wtorek chyba nie.
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niestety flirt z nowej dostawy powtarza te same błędy, co poprzednie pojazdy: składane fotele zwężająće przejście przy powieszonych rowerowach, strefa gastro bez automatu ani miejsc rowerowych (jakoś w Impulsach się dało), tylko jedna strefa rowerowa w przypadkowym miejscu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
I pewnie te wąskie wyświetlacze podsufitowe i przeraźliwy pisk sygnału od- i zablokowania drzwi?
ThxKacpM pisze:Tutaj
Dzzizzzz, oni naprawdę nie umieją, żeby peron 9 był w 1 linii? Jak w ogóle można mieć tak spier**one poczucie estetyki, żeby wypuścić taki pdf…
ŁK
To w ogóle wygląda na jakąś ręczną rzeźbę przerzuconą do pdf'a. Błędy w terminach, EN76 z piętrusami.... Ale i tak to duży postęp bo długie lata to była tajemnica.