Komunikacja miejska w Ursusie

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 17 gru 2015, 8:44

marko80 pisze:Skoro 220 ma być linią która na części trasy pokrywa się ze 177 to po co tworzyć linię 220 w relacji Nowe Bemowo - P+R Al. Krakowska. Czy nie wyszłoby na to samo gdyby 177 zostało skierowane na trasę Pralka - Nowe Bemowo bez uruchamiania 220?

177 musi pozałatwiać lokalne relacje w Ursusie, ubieranie w nie linii obwodowej mija się z sensem ;) Inna sprawa, że temat owych lokalnych relacji powinien wrócić i trasa 177 w Ursusie powinna być przy okazji uruchomienia 220 nieco zmodyfikowana.

Rzuciłbym pomysłem:

177 :arrow: PKP Gołąbki - Kadłubka - Laskonogiego - Czerwona Droga - Posag 7 Panien - Szamoty - Ursus Ratusz - Traktorzystów - Wojciechowskiego - Keniga - Zagłoby - Orląt Lwowskich - Warszawska - Gierdziejewskiego - tunel - Bohaterów Warszawy - Pużaka - Sosnkowskiego - planowany łącznik Sosnkowskiego-Starodęby - Skoroszewska - Dzieci Warszawy - Ryżowa - Chrobrego - Popularna - Techników - Sympatyczna - Potrzebna - Odolany.

Ja wiem, że potworek - ale lokalnie powinien się sprzedać. Do tego 129 wyprostowane przez Globusową i 206 do piachu.

W samym Ursusie oczywiście powinno dojść 178 puszczone prosto Spisaka do PKP Ursus i wyciągnięcie 129 z PKP do pętli na Regulskiej.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

rudy

Post autor: rudy » 17 gru 2015, 20:54

Ale po co 177 na PKP Gołąbki :?: Przecież samo 194 tam wystarcza.
Bo chyba nie chcesz go stamtąd wycofywać :?:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 18 gru 2015, 9:16

rudy pisze:Ale po co 177 na PKP Gołąbki :?: Przecież samo 194 tam wystarcza.
Bo chyba nie chcesz go stamtąd wycofywać :?:
Jakbyś mnie nie znał ;)

177 tamże aby zapewnić połączenie z Ratuszem - bo oczywiście 194 powinno zostać skrócone do trasy Cm. Wolski - Niedźwiadek (z podbiciem do 7,5/12/10//12), a z PKP Gołąbki do PKP Niedźwiadek powinno pojechać jakieś 2xx (10/15/12//15).
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

rudy

Post autor: rudy » 18 gru 2015, 9:57

No to trzeba było od razu przypomnieć o tej dwusetce oraz o podbiciu 194 na skróconej trasie. :wink: Stary jestem, to i zapomniałem o tych niegdysiejszych propozycjach.

Niemniej to Twoje 177 jest strasznym potworkiem i chyba mogłoby nie zahaczać o Niedźwiadek (skoro jest 194 w relacji do Ratusza), tylko z Jagiełly skręcać od razu w Lalki i jechać na drugą stronę torów. Zostawiłbym także je na Spisaka.
Rozumiem też, że 129 obsłużyłoby Prażmowską :?:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 18 gru 2015, 10:09

rudy pisze:No to trzeba było od razu przypomnieć o tej dwusetce oraz o podbiciu 194 na skróconej trasie. :wink: Stary jestem, to i zapomniałem o tych niegdysiejszych propozycjach.

Niemniej to Twoje 177 jest strasznym potworkiem i chyba mogłoby nie zahaczać o Niedźwiadek (skoro jest 194 w relacji do Ratusza), tylko z Jagiełly skręcać od razu w Lalki i jechać na drugą stronę torów. Zostawiłbym także je na Spisaka.
Rozumiem też, że 129 obsłużyłoby Prażmowską :?:

Ale ono zahacza o Niedźwiadek ze względu na dojazd na bazarek na Gierdziejewskiego, nie ze względu na Ratusz ;)

Spisaka - do dyskusji. Na końcu Sosnkowskiego jest Tesco i Lidl, które są odcięte od komunikacji autobusowej z Ursusa. Oczywiście 129 obsługiwałoby ZP Prażmowska.
Albert Camus-"Dżuma"

rudy

Post autor: rudy » 18 gru 2015, 13:02

Na bazarek jest jeszcze z Niedźwiadka 197 obsługujące ZP Warszawska i od biedy 187 do ZP Lalki. I to powinno być wystarczające.

Tesco i Lidl generują raczej ruch samochodowy i nie przypuszczam, by puszczenie tamtędy rzadkiego autobusu miało to zmienić.
Swoją drogą, gdzie miałby być ten łącznik Sosnkowskiego - Starodęby :?: Za Lidlem, a przed Alejami :?:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 18 gru 2015, 17:42

rudy pisze:Na bazarek jest jeszcze z Niedźwiadka 197 obsługujące ZP Warszawska i od biedy 187 do ZP Lalki. I to powinno być wystarczające.

W sumie słusznie! W takim razie spokojnie 177 przez Jagiełły :)
rudy pisze: Tesco i Lidl generują raczej ruch samochodowy i nie przypuszczam, by puszczenie tamtędy rzadkiego autobusu miało to zmienić.
Swoją drogą, gdzie miałby być ten łącznik Sosnkowskiego - Starodęby :?: Za Lidlem, a przed Alejami :?:
Kiedyś była opcja, że między Lidlem i alejami.

Argumuenty mnie przekonują - może być zatem Spisaka :)
Albert Camus-"Dżuma"

rudy

Post autor: rudy » 18 gru 2015, 20:26

Kleszczu pisze: Kiedyś była opcja, że między Lidlem i alejami.
Ciekawe, czy nadal jest to rozważane.

A co do zmian w Ursusie, to warto chyba pisać do ZTM :wink: .
Pozdrawiam

adner

Post autor: adner » 20 gru 2015, 0:19

Czy ktoś się orientuje, czy 207 odjeżdża z tego samego przystanku w ZP Skorosze co 177/178?

ashir

Post autor: ashir » 20 gru 2015, 6:50

W zasadzie to tak. ;)

Awatar użytkownika
Domas
(A408 i A451)

Post autor: Domas » 23 gru 2015, 15:27

Od 1 stycznia zmieni się trasa 194 - zamiast Leszka Białego będzie jeździć ulicą Zielonej Gęsi, co umożliwi obsługę taborem 12-metrowym.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 23 gru 2015, 15:59

Domas pisze:Od 1 stycznia zmieni się trasa 194 - zamiast Leszka Białego będzie jeździć ulicą Zielonej Gęsi, co umożliwi obsługę taborem 12-metrowym.

Zmiana dobra - niestety nie zmieni się lokalizacja przystanku końcowego, który powinien znajdować się właśnie na Zielonej Gęsi :(
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Domas
(A408 i A451)

Post autor: Domas » 23 gru 2015, 16:01

Zadziwię Cię, bo się zmieni, będzie właśnie na ulicy Zielonej Gęsi

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 23 gru 2015, 16:24

Domas pisze:Zadziwię Cię, bo się zmieni, będzie właśnie na ulicy Zielonej Gęsi
Mam rozumieć, że w w tym miejscu będzie przystanek :> Jeśli tak - to #dobrazmiana =D>
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Domas
(A408 i A451)

Post autor: Domas » 23 gru 2015, 16:25

Kawałek wcześniej, jakieś 20-30 metrów.

ODPOWIEDZ