Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
8239 pisze:Tak.Kleszczu pisze:
Dobrze rozumiem, że 187 z Laki będzie skręcało w lewo i przez Jagiełły docierało do Wojciechowskiego![]()
Ciekaw jestem jak tę trasę (a zwłaszcza Jagiełły
Wojciechowskiego) pokonają U15 (chyba że jest zakaz - nie wiem).
187 już tak kiedyś kursowało, 191 też OIDP - także deskorolki i przeguby tam skręcały... Warto jednak dodać, że nie była to zbyt udana opcja trasy, szybko ją skorygowano puszczając 187 przez Jagiełły i Warszawską. Ciekawe jak będzie teraz
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
I 187, i 191 na deskorolkach i przegubach tak jeździło, dobrze pamiętasz.Kleszczu pisze: 187 już tak kiedyś kursowało, 191 też OIDP - także deskorolki i przeguby tam skręcały... Warto jednak dodać, że nie była to zbyt udana opcja trasy, szybko ją skorygowano puszczając 187 przez Jagiełły i Warszawską. Ciekawe jak będzie teraz![]()
Tyle że wtedy 187 kończyło na Wojciechowskiego pod przychodnią i nie docierało nawet do Keniga. Teraz po zmianach obejmie swoim zakresem większy obszar niż wtedy. Ale oczywiście sam jestem ciekaw, czy się ta nowa trasa przyjmie.
A w którym miejscu dokładnie będzie ta tymczasowa pętla Ursus-Sanktuarium
Pozdrawiam
Nie jestem pewien czy nie chodzi o tą nową pętlę co miała być wybudowana w miejscu ogródków działkowych naprzeciwko Biedronki.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Myślę, że póki co autobus będzie zawracał na rondzie przy wjeździe na nieczynny wiadukt.rudy pisze:I 187, i 191 na deskorolkach i przegubach tak jeździło, dobrze pamiętasz.Kleszczu pisze: 187 już tak kiedyś kursowało, 191 też OIDP - także deskorolki i przeguby tam skręcały... Warto jednak dodać, że nie była to zbyt udana opcja trasy, szybko ją skorygowano puszczając 187 przez Jagiełły i Warszawską. Ciekawe jak będzie teraz![]()
.
Tyle że wtedy 187 kończyło na Wojciechowskiego pod przychodnią i nie docierało nawet do Keniga. Teraz po zmianach obejmie swoim zakresem większy obszar niż wtedy. Ale oczywiście sam jestem ciekaw, czy się ta nowa trasa przyjmie.
A w którym miejscu dokładnie będzie ta tymczasowa pętla Ursus-Sanktuarium
Racja - pętla była na końcu Wojciechowskiego i rozwiązanie to było słabe. Wydaje mi się, że 187 i teraz na Wojciechowskiego będzie zbędne - mogłoby śmiało pojechać Lalki, Jagiełły, Warszawską i przez Orląt Lwowskich dotrzeć do nowej pętli. Tymczasem będzie miało zbędny zawijas przez Wojciechowskiego i Keniga, zrobiony chyba "na siłę" żeby ominąć jak najmniej z obecnego zasięgu linii
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Zgadzam się, że to może nie być zbyt dobre rozwiązanie, zwłaszcza, że będzie omijać ZP Śmigielska, czyli jeden z najbardziej obciążonych zespołów na Niedźwiadku.
Pozdrawiam
Pętla w miejscu dotychczasowych przystanków w zatoce pod Biedronką.rudy pisze:A w którym miejscu dokładnie będzie ta tymczasowa pętla Ursus-Sanktuarium
Zastanawiam się, co ZTM chce na "nową" pętlę w przyszłości puścić - bo z tego co tam wygląda są 4 (?) stanowiska na pętli i 1 nowa zatoczka na Orląt (oczywiście, oprócz przerzucenia linii ze starej), i jak to tam będzie ruch wyglądał, bo dosyć ciasno jest między rondem a zakrętem 
Na pętli mają być 4 słupki na (w sumie) 6 przegubów i 2 słupki na 4 solówki, plus przystanek techniczny.
Dzięki za info. Z tego, co pisze MichalJ pętla nie będzie mała.dzidek pisze:Pętla w miejscu dotychczasowych przystanków w zatoce pod Biedronką.rudy pisze:A w którym miejscu dokładnie będzie ta tymczasowa pętla Ursus-Sanktuarium
Pozdrawiam
Ale ja nie mówiłem o tymczasowej, tylko o docelowej, na południe od ronda.
Czy ktoś coś wie o innych zmianach w Ursusie?
To ta. Po uruchomieniu nowej skrzyżowanie Keniga-Orląt idzie do przebudowy - likwidują pętlę i budują miejsca parkingoweEmyl pisze:Czy to ta, na której miały zawracać wszystkie niedźwiadkowe linie?MichalJ pisze:Ale ja nie mówiłem o tymczasowej, tylko o docelowej, na południe od ronda.