Objazdy i inne okresowe zmiany tras

Moderator: Wiliam

rudy

Post autor: rudy » 16 lis 2010, 21:31

mariow pisze:
Bastian pisze:Co tam Noworegulska (kiedyś część pętli ulicznej), ciekawszy jest przejazd Bodycha między Spisaka a Noworegulską.
no właśnie, kiedyś nawet mój pomysł na trasę 207, żeby objąć nią większą część Czechowic.
a może by tak zostało? (tyle że do pętli Regulska)
Tylko przydałoby się wyfrezować ten odcinek Bodycha, coby solinki po dziurach nie jeździły.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 16 lis 2010, 21:51

Wątpię, by Bodycha nadawało się do frezowania, pamiętając technologię jej budowy...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 16 lis 2010, 21:57

MZ pisze:Tylko czy w takim układzie zawracanie będzie odbywało się poprzez trójkątowanie na skrzyżowaniu?
Owszem

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 16 lis 2010, 22:13

person pisze:Owszem
:arrow: A będzie to ktoś w jakikolwiek sposób zabezpieczał?

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 16 lis 2010, 22:22

JotPeCet pisze:Zgłosiłeś do Dyspozytora a ten na CR ZTM?
Tak ale odwołania objazdu nie było.Czyli samowola w kursowaniu i przymusowe wkurzanie ludzi śpieszących się do pracy. :D

MichalJ

Post autor: MichalJ » 16 lis 2010, 22:54

person pisze:
MZ pisze:Tylko czy w takim układzie zawracanie będzie odbywało się poprzez trójkątowanie na skrzyżowaniu?
Owszem
Z waleniem zderzakiem w krawężnik, jak przed aresztem na Kłobuckiej? :) (Było zrobić wjazd na pętlę z tej strony...)
I konia z rzędem pasażerowi, który zrozumie ten komunikat.

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 16 lis 2010, 22:56

gregory5576 pisze:
JotPeCet pisze:Zgłosiłeś do Dyspozytora a ten na CR ZTM?
Tak ale odwołania objazdu nie było.Czyli samowola w kursowaniu i przymusowe wkurzanie ludzi śpieszących się do pracy. :D
W przypadku wcześniejszego zakończenia remontu, bez wydania stosownych dyspozycji (głównie w celu uniknięcia zamieszania) objazd obowiązuje do końca planowego terminu zakończenia, bez względu na wcześniejsze otwarcie ulicy.
MZ pisze:
person pisze:Owszem
:arrow: A będzie to ktoś w jakikolwiek sposób zabezpieczał?
Powinien być ustawiony posterunek Nadzoru Ruchu.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 17 lis 2010, 9:13

ZaciszaniN pisze:gregory5576 napisał/a:
JotPeCet napisał/a:
Zgłosiłeś do Dyspozytora a ten na CR ZTM?

W przypadku wcześniejszego zakończenia remontu, bez wydania stosownych dyspozycji (głównie w celu uniknięcia zamieszania) objazd obowiązuje do końca planowego terminu zakończenia, bez względu na wcześniejsze otwarcie ulicy.

Wszystko okey ale dlaczego zwinięto przystanki, czy naprawdę nie można było zlikwidować przystanków po ostatnim kursie wozu(1/N21) :?:

rudy

Post autor: rudy » 17 lis 2010, 11:13

Glonojad pisze:Wątpię, by Bodycha nadawało się do frezowania, pamiętając technologię jej budowy...
Mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź :?:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 17 lis 2010, 11:16

Nie wiem, czy nie chodzi o to, że po sfrezowaniu grubość warstwy asfaltu byłaby ujemna :D
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

rudy

Post autor: rudy » 17 lis 2010, 12:31

Bastian pisze:Nie wiem, czy nie chodzi o to, że po sfrezowaniu grubość warstwy asfaltu byłaby ujemna :D
Nie wiedziałem, że aż tak źle jest na Bodycha.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 17 lis 2010, 13:21

Ja się po prostu zastanawiam, na co ten asfalt był kładziony. Na klepisko, czy jednak jest tam jakaś porządniejsza podbudowa? :-k
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 lis 2010, 13:25

Tam była standardowa metoda dzielnic "wianuszka" zastosowana - wałujemy, rok przerwy, wałujemy, kładziemy destrukt asfaltowy - rok przerwy, łatamy dziury, powierzchniowo utrwalamy, 3 cm nakładki asfaltowej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

mariow

Post autor: mariow » 17 lis 2010, 16:48

trzeba bedzie zrobic rekonesans jazdy 207 po tymże
PURA VIDA!

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 18 lis 2010, 14:42

2 mało ciekawe objazdy:
ZTM pisze:Zamknięcie ulicy Estrady na odcinku Arkuszowa – Wólczyńska
od 19.11.2010 (piątek) od godz. 09:30 do 22.11.2010 (poniedziałek) do godz. 04:00

Linie autobusowe zostaną skierowane na trasy objazdowe:

•110 (w obu kierunkach)
od skrzyżowania Wólczyńska/Arkuszowa ulicami: Wólczyńska – Opłotek – Palisadowa – CM. PÓŁNOCNY-BRAMA GŁ. – Wóycickiego – CM. PÓŁNOCNY-BRAMA PŁD. – Wólczyńska – Estrady i dalej swoją trasą;

•N91 (w obu kierunkach)
od skrzyżowania Wólczyńska/Arkuszowa ulicami: Wólczyńska – Estrady i dalej swoją trasą.

Zawieszone zostaje funkcjonowanie przystanków:

•AKCENT 01 i 02;
•WÓLCZYŃSKA 01 i 02;
•ENERGETYCZNA 01 i 02.
Powodem zmian jest budowa kanalizacji deszczowej oraz wymiana nawierzchni jezdni.
ZTM pisze:Remont ul. Wojciechowskiego
od 19.11.2010 (piątek) od godz. 09:00 do 21.11.2010 (niedziela) do godz. 18:00

Linie autobusowe zostają skierowane na poniższe trasy objazdowe:

•194 (w obu kierunkach):
CM.WOLSKI – … – Traktorzystów – Jagiełły – Warszawska – Keniga – Orląt Lwowskich – Warszawska – Orląt Piastowskich – … – PKP GOŁĄBKI;

•394:
- w kierunku krańca URSUS-NIEDŹWIADEK:

URSUS-RATUSZ – Traktorzystów – Jagiełły – Warszawska – Keniga – Orląt Lwowskich – Wojciechowskiego – URSUS-NIEDŹWIADEK;

- w kierunku krańca URSUS-RATUSZ:

URSUS-NIEDŹWIADEK – Wojciechowskiego – Keniga – Orląt Lwowskich – Keniga – Warszawska – Jagiełły – Traktorzystów – URSUS-RATUSZ.

•zS2 (w obu kierunkach):
DW.ZACHODNI – … – Traktorzystów – Warszawska – Keniga – URSUS-NIEDŹWIADEK.

Dla linii zS2 na krańcu URSUS-NIEDŹWIADEK obowiązuje przystanek URSUS-NIEDŹWIADEK 03.

Na trasie objazdowej linii 194 i 394 obowiązują wszystkie napotkane przystanki jako „stałe”.

Dla linii zS2 na trasie objazdowej nie obowiązują żadne dodatkowe przystanki.

Zawiesza się funkcjonowanie przystanków:

•BEŁZY 01,
•PKP URSUS 12,
•URSUS-NIEDŹWIADEK 09,
•WOJCIECHOWSKIEGO 01 i 02.
Powodem zmian jest remont ul. Wojciechowskiego na odcinku od ul. Jagiełły do ul. Orląt Lwowskich.
BTW, powinno być Orłów Piastowskich i Orląt Lwowskich. Dobrze chociaż że ta druga ulica jest dobrze.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. :(

Zablokowany