Tam są takie slalomy, skrzyżowania oraz ilość znaków "STOP", że łatwiej byłoby zrobić z tego miasteczko ruchu drogowego.MichalJ pisze:Przejechałem się w ramach dnia bez biletu. Rzeczywiście pętla jakaś nieudana. Niby duży teren, niby wszystko, ale jak do czego to ciasno i przy tymczasowym słupku na ulicy 187 krańcuje. Wyjazdu z 01 wprost na ulicę projektant na pewno nie przewidywał - ale zamiana przystanków utrudni przejazd 187, którego na pętli postawić nie ma gdzie.
Stara pętla stoi pusta, o dziwo nikt się jeszcze nie odważył złamać zakazu ruchu (chociaż na chodnikach w okolicy parkują nielegalnie).
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
MichalJ pisze:Wyjazdu z 01 wprost na ulicę projektant na pewno nie przewidywał - ale zamiana przystanków utrudni przejazd 187, którego na pętli postawić nie ma gdzie.
Z innego tematu:
Trochę szlag trafia, bo na dziadostwa pod tytułem 214 i 318 to jakoś brygady są. I chociażby na porządkach ze 167 i 184 chyba też się trochę zyskało...
Zatem - ja wiem, że już jestem z tym nudny, bo kolejny raz o tym samym, ale czy wreszcie będzie szansa na uruchomienie 220 wtedy ?ashir pisze:Umowa z Grodziem podpisana - ich debiut zapowiadany jest na 23 sierpnia 2017 roku.
Trochę szlag trafia, bo na dziadostwa pod tytułem 214 i 318 to jakoś brygady są. I chociażby na porządkach ze 167 i 184 chyba też się trochę zyskało...
Nikt mi nie odpisał, to sam sobie odpiszę:
http://tustolica.pl/szukamy-autobusow-na-lazurowa_74857
Trochę to już granda jest... Faktycznie tylko kolejne wymówki wynajdują...
http://tustolica.pl/szukamy-autobusow-na-lazurowa_74857
Trochę to już granda jest... Faktycznie tylko kolejne wymówki wynajdują...
Trochę na 'odwal się' by to było, chociaż lepsze to niż nic.
Ale co pół godziny ? I tak trzeba by 1 brygadę dodatkowo dołożyć, a gdyby miało być chociażby co 20 minut to dwie. Z drugiej strony na Odolanach częściej nic nie potrzeba.
To nie lepiej już pozyskać kilka ze 177 i 122, tak jak to było planowane, dołożyć jeszcze z 4-5 i zrobić to porządnie ? Bo przecież chodzi też o uporządkowanie dojazdu Włochy - Ursus - Okęcie, bo obecne 177 kręcące się po całym Ursusie jest dość marne.
Ale co pół godziny ? I tak trzeba by 1 brygadę dodatkowo dołożyć, a gdyby miało być chociażby co 20 minut to dwie. Z drugiej strony na Odolanach częściej nic nie potrzeba.
To nie lepiej już pozyskać kilka ze 177 i 122, tak jak to było planowane, dołożyć jeszcze z 4-5 i zrobić to porządnie ? Bo przecież chodzi też o uporządkowanie dojazdu Włochy - Ursus - Okęcie, bo obecne 177 kręcące się po całym Ursusie jest dość marne.
Bez dobrania się do 112 nic z tego nie będzie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Tak na logikę to pewnie faktycznie warto by np. skrócić 112 do Chomiczówki czy Nowego Bemowa a w ramach zastępstwa na Człuchowskiej i Połczyńskiej dać chociażby 129 (raczej większe i częstsze): tzn. Koło (Olbrachta) - ... - Strąkowa (przejazd) - ... - Człuchowska - Lazurowa - Połczyńska - Karolin
Znacznie większy by był pożytek niż z obecnego 129.
Tyle że jednak 112, mimo że długie i nieprzewidywalne, jednak się broni jako połączenie międzydzielnicowe i ma sporo zwolenników. Na pewno są linie, które bardziej się kwalifikują do skrócenia (517, 521), ale nikt na to jakoś nie ma odwagi.
Znacznie większy by był pożytek niż z obecnego 129.
Tyle że jednak 112, mimo że długie i nieprzewidywalne, jednak się broni jako połączenie międzydzielnicowe i ma sporo zwolenników. Na pewno są linie, które bardziej się kwalifikują do skrócenia (517, 521), ale nikt na to jakoś nie ma odwagi.
Skrócenie trasy 112 byłoby problematyczne, bo ma obłożenie na różnych odcinkach i właśnie odcinkowo.
Ciekawy za to jest wątek braku autobusów w związku z remontem linii PKP Warszawa - Grodzisk Maz. Będę go musiał podrążyć...
Ciekawy za to jest wątek braku autobusów w związku z remontem linii PKP Warszawa - Grodzisk Maz. Będę go musiał podrążyć...
A właśnie, to trochę odbiegnę od tematu, ale: czy przy okazji tego remontu było rozważane wzmocnienie na linii sochaczewskiej i uruchomienie dowozówek do niej np. Grodzisk - Błonie, Brwinów - Płochocin, Pruszków - Ożarów ?osa pisze:Ciekawy za to jest wątek braku autobusów w związku z remontem linii PKP Warszawa - Grodzisk Maz. Będę go musiał podrążyć...
A jest na niej miejsce na dodatkowe kursy?
Żadna to nowina. Pociąg do Pruszkowa jest co 10 minut. Co ile trzeba puścić autobus, żeby ten potok przejąć? Tak, wiem, w tych pociągach są też ludzie z Grodziska, których przejmować nie trzeba, ale...osa pisze: Ciekawy za to jest wątek braku autobusów w związku z remontem linii PKP Warszawa - Grodzisk Maz. Będę go musiał podrążyć...
Nie wiem, ile tam brygad pójdzie, ale dużo, oj, dużo.
Tylko dlaczego kosztem pasażerów w Warszawie. Jest w tym jakaś perfidia, że informuje się o świetnej jakoby koordynacji prac i że ZTM podstawi ludziom autobusy, ale już o tym, że je zdejmie z innych linii albo nie uruchomi się od dawna obiecywanych, nikt nie wspomina.
Chcesz zaoferować tym ludziom wyjazd do Warszawy samochodami?
Zapewne wielu się, niestety, przesiądzie, jak się zaplanowało taką bzdurę jak totalne zamknięcie najbardziej uczęszczanej linii pod Warszawą. To jest sprawa kolejarzy, żeby wynająć i zapewnić swoim pasażerom autobusy, a nie ZTM ochoczo zabiera je innym.