Z tego co pisał Rav5202 to miałaby być zamknięta cała Al.Zieleniecka. Wtedy 7 musiała by jechać objazdem przez Wiatraczną i Grochowską. 25 wtedy by się na pewno kwalifikowało do zawieszenia. Nie sądzę by było wtedy potrzebne 47 jak zaproponowałeś. Sama 7 by wystarczyła, nie każdy by przecież jechał trochę naokoło przez Wiatraczną. Część by wybrała trasę alternatywną jakimś autobusem z ul.Targowejpietia pisze:Czy sama siódemka na Kawęczyńskiej wystarczy? Może lepiej 25 zawiesić (skoro i tak pętla na Zielenieckiej ma być zamknięta) a 7 wzmocnić, być może ze wspomożeniem w postaci 47 Kawęczyńska-Banacha
Albo 22 na Kawęczyńską, jak to już było postulowane...
KM podczas budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przecież to nie będzie trwało tyle, co budowa metraRav5202 pisze: 25 - była mowa tak nie dawno, że Aleja Zielenmiecka też ma być zamknięta- remont torów i pętli.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Śmiem twierdzić, że szybko podniosą się kryzki o powrót 500 na Gdański. Wcześniej oczywiście, jak ludzie zobaczą, że do Metra na Ratuszu nie wejdą, to zaczną upychać się do już zapchanej 1. Jednym słowiem, dziękuje Ci panie Boże, że nie dostałem się na PW, a na WAT i mam w poważaniu ten cyrk, który nadejdzie. Panie, pobłogosław 112 i aby 95PB było tańsze.Bywalec pisze:ale częśc z przymusu, czyli tacy pasażerowie 500 będą jeździć trasą WZ
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niestety. Może trzeba było coś wzbudzić...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja osobiście mam wystarczająco pracy w pracy, dla relaksu mogę sobie poskomleć
Białołęka żyje w innym świecie, mają swoje własne kredki. Bródno zdaje sobie sprawę, że pchanie się do metra w centrum to samobójstwo, tzn niepotrzebne wydłużanie przejazdu. Widać to chociażby po 127 i 500. Zresztą, teraz pomimo braku korków dużo ludzi wciąż przesiada się do 1 na Żabie. I tak zostanie, czy zidiociały pan mgr inż, który przewidział super prze ogromne korki na Gdańskim, czy też nie. Więc 500 o ile będzie jeździła do Żaby i potem bezsensownie i w zasadzie na pusto do WZ. Ja jako mieszkanie Bródna od 19 lat, a świadom realiów podróży od jakichś 5 obawiam się, że lepiej jestem w stanie przewidzieć to co się stanie, niż mgr. inż nie wiadomo skąd. Oczywiście popieram swoje tezy na poprzednim zamknięciu trasy WZ. Sytuacja znacznie się nie pogorszy w stosunku do tej, jaka była wcześniej. Max. tydzień mega korków, potem 1/4 zrezygnuje i znów 1 będzie jeździła w uwłaczających ludzkiej godności warunkach.mgr Jarek pisze:Obyś się nie przeliczył. Jakoś o 527 się nie podniosły.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Świętokrzyska też była zamknięta?Websterek pisze:Sytuacja znacznie się nie pogorszy w stosunku do tej, jaka była wcześniej.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- MeWa
- Cukiereczek
Dodajmy też Targową (przejazd na południe) i spore utrudnienia na Dw. Wileńskim...Bastian pisze:Świętokrzyska też była zamknięta?Websterek pisze:Sytuacja znacznie się nie pogorszy w stosunku do tej, jaka była wcześniej.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Nie będzie to miało aż takiego przełożenia na ruch na Gdańskim. Zresztą tam jest mało miejsc do parkowania, więc i tak znaczna cześć ludzi jeżdżących tam z Bródna wybrała KM, przynajmniej ja bym wybrał. Pomijam kwestię, że jadąc na Świętokrzyską raczej pojedziemy Świętokrzyskim i Tamką, a przy tym sajgonie wybór samochodu na dojazd tam, to jak harakiri.Bastian pisze:Świętokrzyska też była zamknięta?
Cóż, dla mnie to jest lepiej. Bo tępa Białołęka, która zna jedynie trasę z pkt. A do pkt. B, bez żadnych skrótów zakorkuje mi Wincentego, a ja sobie pojadę skrótem. Im większy korek na Wincetego na wys PGR / Cm., tym więcej ludzi się przeniesie na Toruńska / przesiądzie do 527. A Praga wątpię aby się przepychała na Gdański.MeWa pisze:Dodajmy też Targową (przejazd na południe) i spore utrudnienia na Dw. Wileńskim...
Jest to pewnie za bardzo śmiała teza, ale istnieje duże prawdopodobieństwo, że zmniejszy się ruch z Jagiellońskiej od strony Wileńskiego w kierunku Gdańskiego, chociaż to pociągnęło by pewnie utworzenie lewo skrętu z Namysłowskiej na Starzyńskiego, więc w sumie na jedno wyjdzie. Trzeba przeczekać tydzień - dwa tygodnie po rozpoczęciu tego cyrku, aby tak naprawdę wysnuć jakieś sensowne wnioski. Ostatnio wszyscy postali sobie tydzień w mega korku, a po tygodniu wszystko wróciło do normalności. Bo gro ludzi przesiadło się do 500.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na początkowym odcinku wręcz do zera, jeśli nie liczyć autobusówWebsterek pisze:istnieje duże prawdopodobieństwo, że zmniejszy się ruch z Jagiellońskiej od strony Wileńskiego w kierunku Gdańskiego
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Czyli wszystko w tej relacji będzie puszczone Wybrzeżem?Bastian pisze:Na początkowym odcinku wręcz do zera, jeśli nie liczyć autobusówWebsterek pisze:istnieje duże prawdopodobieństwo, że zmniejszy się ruch z Jagiellońskiej od strony Wileńskiego w kierunku Gdańskiego
Myślałem, że zostanie przejazd Jagiellońską na wprost, choć jak tak pomyśleć, to te tory są tak zrobione, że to było od początku mało realne.
W ten sposób cała Warszawa z tej strony będzie rozcięta na pół, bo Wybrzeże będzie jedynym realnym przejazdem Północ-Południe po tej stronie Wisły.
ŁK
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jeszcze StrażackaŁukasz pisze:Wybrzeże będzie jedynym realnym przejazdem Północ-Południe po tej stronie Wisły.
Dlatego szkoda, że poległy Nowowiatraczna, Nowokijowska...
[ Dodano: |24 Sty 2011|, 2011 13:42 ]
To jest chyba największa porażka pani Nekandy. Choć konkurencja jest ostra...Łukasz pisze:te tory są tak zrobione, że to było od początku mało realne