Zmiany obsługowe - grudzień 2013
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Niewątpliwie 10 sztuk przegubów w planie zmienia się na solówki. Tylko nie wiem, która wartość planu przegubów wynika z umowy. Więcej szans dawałbym tej nowej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Wczorajszy dzień nie był dobrym przykładem, bo w ciągu 10 minut jechało z 6 brygad podstawowych w jednym kierunku, a wcześniej i później była długa przerwa.Paweł D. pisze:Odnośnie 500-ki to ja zastanawiam się, czy wtyczki po południu w ogóle są potrzebne. Korek na Słomińskiego sięga daleko za rondo, wozy wloką się, ludzie uciekają do tramwajów... Wczoraj widziałem 3 jadące w minutowym odstępie brygady... To luźna uwaga oczywiście.
08, 09 i 010/500 ma być cały czas na przeguby.marko80 pisze:5 całek na przeguby, 2 całki na solówki oraz wszystkie dodatki w A i B ktorych jest 3 też na solo. Do tego 4 wtyczki w A i B także na solówki.
w maximum jest, że ma być na solówki.ashir pisze: 08, 09 i 010/500 ma być cały czas na przeguby.
To ja wiem, dlatego chciałem się dowiedzieć co sądzi na ten temat pawcio, bo w wykazie są nadal przegubowe.
Może i nie był. Ale w inne dni korek wcale nie jest mniejszy. Po prostu wróciliśmy do dawnych czasów. Wtedy problemem był brak wiaduktów, teraz remont Grota. I skoro ZTM dostrzega problem i wtyczki są potrzebne, to wpisać je w rozkład zagęszczając kursy. To na pewno będzie lepsze przy krótszych wozach.ashir pisze:Wczorajszy dzień nie był dobrym przykładem, bo w ciągu 10 minut jechało z 6 brygad podstawowych jechało w jednym kierunku, a wcześniej i później była długa przerwa.
To też, ale jak np. na Rondzie Radosława 500 powinno stać rozkładowo 3 minut po południu to sam ZTM jest sobie winien.
Przy czymś takim, to zapomnijmy o istnieniu rozkładu.ashir pisze:To też, ale jak np. na Rondzie Radosława 500 powinno stać rozkładowo 3 minut po południu to sam ZTM jest sobie winien.
marko80 pisze:ale na 500 to ja tu widzę od 1 grudnia dość kiepską sytuację. 5 całek na przeguby, 2 całki na solówki oraz wszystkie dodatki w A i B ktorych jest 3 też na solo. Do tego 4 wtyczki w A i B także na solówki. Czemu degradują tą linie do solówek? Czyżby efekt zbyt wczesnego wycofania IK280? Powinni poczekać aż przyjdą przegubowe solbusy i dopiero wycofać ikarusy. Przecież te 2-3 miesiące mogłyby jeszcze pojezdzić, nie pali się.
Wystarczy na te 2-3 miesiące da na Stalową Jelcze M181 -po remoncie.
odkurzacze na stalową nie idą.ARTUR P pisze:marko80 pisze:ale na 500 to ja tu widzę od 1 grudnia dość kiepską sytuację. 5 całek na przeguby, 2 całki na solówki oraz wszystkie dodatki w A i B ktorych jest 3 też na solo. Do tego 4 wtyczki w A i B także na solówki. Czemu degradują tą linie do solówek? Czyżby efekt zbyt wczesnego wycofania IK280? Powinni poczekać aż przyjdą przegubowe solbusy i dopiero wycofać ikarusy. Przecież te 2-3 miesiące mogłyby jeszcze pojezdzić, nie pali się.
marko80 pisze:odkurzacze na stalową nie idą.ARTUR P pisze:
Wiem, szkoda, gdyż mogłyby jeszcze trochę pojeździc.
moje sądzenie nie ma nic do rzeczy. Materiały ZTM mówią o łącznie 7 dodatkach na solówki.ashir pisze:To ja wiem, dlatego chciałem się dowiedzieć co sądzi na ten temat pawcio, bo w wykazie są nadal przegubowe.
A MZA o przegubach i takie rozbieżności już nie są takie śmieszne jak były w przypadku Ikarusów.
W ta stronę to akurat mały pikuś. W drugą byłoby znacznie gorzej.
Od jutra 519 będzie w co 2. kursie jeździć tylko do Wilanowa również w weekendy.
Sezon zimowy się zaczyna. Dlatego też ostatnim dniem kursowania 800 będzie 1 grudnia. Wreszcie, bo pierwotnie miała jeździć do końca września i się sezon trochę nam przedłużył.Olek007 pisze:Od jutra 519 będzie w co 2. kursie jeździć tylko do Wilanowa również w weekendy.