Grupa Lux Express
Moderator: JacekM
Ale co istotne?Adam G. pisze:Faktycznie, to bardzo istotne dla każdego pasażera!
Że napisy na wyświetlaczu zmieniają się za pomocą pilota.
A czy ja mówiłem, że to istotne? Podałem to jako ciekawostkę.
Widać, że trasa do Budapesztu się przyjęła. Lux uruchamia drugie połączenie dziennie i robi z tej okazji promocję. Godziny są teraz całkiem niezłe w każdą stronę, bilety z tego co zauważyłem znikają szybko .
Nic dziwnego. Konkurencja, zwłaszcza w relacji z Warszawy, praktycznie żadna, a zapotrzebowanie z pewnością jest
Jak kogoś interesuje to promocja z biletami za 1 zł/3 zł do Rzeszowa została przedłużona do 31 października niezmiennie na podróż kursami do 31 grudnia. Dzielnie walczą o pasażerów na tej trasie, ale pomimo wręcz darmowych biletów odzew i tak niewielki.
Bo mają, póki co, marną ofertę.
Lepsza niż w PolskimBusie i PKP Intercity, bo przypominam, że rozmawiamy konkretnie o trasie: Warszawa - Rzeszów.
- J.Kaczmarski
Daleko.ashir pisze:Jak kogoś interesuje to promocja z biletami za 1 zł/3 zł do Rzeszowa została przedłużona do 31 października niezmiennie na podróż kursami do 31 grudnia. Dzielnie walczą o pasażerów na tej trasie, ale pomimo wręcz darmowych biletów odzew i tak niewielki.
Poszukiwane wozy : 8005 8019 8036
115 143 153 196 KM2 S2 704
17 Suchożebry
115 143 153 196 KM2 S2 704
17 Suchożebry
"2:25 z marymontu do centrum kielc dobry wynik".
Smutny Sienkiewicz niedługo bedzie jeździł na jednym AB.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Smutny Sienkiewicz niedługo bedzie jeździł na jednym AB.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
ŁK
Wiesz, Kinga też niby ma 3h, ale jej spóźnienie bardzo dobrym seedem liczb losowych.fik pisze:Smutny Sienkiewicz niedługo będzie jeździł na ED160 w 2:42 z centrum Warszawy do centrum Kielc.
W piątek na przykład - jak już jej się zdarzyło jechać planowo - to trafiła człowieka pod Radomiem, 4h w plecy.
Może przez te Żelisławice - czy tam jak dokładniej się to ma odbywać - będzie lepiej i pewniej.
Oczywiście, że smutny Sienkiewicz na ED-160 byłby fajny, ale jakoś nie wierzę w jego rentowność,
bo Kielce "oberwą" rykoszetem od LuxExpressu właśnie i PolskiegoBusa Lux (chyba będzie się zatrzymywał),
jakieś bilety taniomiastowe wcale nie są aż tak bardzo tanie, a taka jednostka to 5-6 wagonów jednak.
Kinga często jeździ na jednej Edycie (oprócz weekendów) i jest pustawa, Sienkiewicz na a+a/b...
No zobaczymy, mam nadzieję, że to się uda, nie każdy też mieszka w centrum Warszawy
(ale zasięg kolejowy jest na pewno bardziej korzystny od zasięgu PKP, może oprócz Ursynowa -
choć z kolei Tarchominowo do Marymontu też ma bliżej).
ŁK
Nie wiem, jak do Tarnowa (ale pewnie tak samo), ale na trasie do Rzeszowa jak najbardziej każdy pasażer dostaje darmową 0,5l butelkę wody.Łukasz pisze:Bezpłatna butelka wody (na trasach powyżej 5 h.).
Zarówno Rzeszów jak i Tarnów to równe 5h...
Jak już to PolskiBus Gold i nie liczyłbym na stawanie w Kielcach, tak samo jak teraz nie wszystkie kursy na P6 tam stają.Łukasz pisze:(...)bo Kielce "oberwą" rykoszetem od LuxExpressu właśnie i PolskiegoBusa Lux (chyba będzie się zatrzymywał)