Jestem prostym człowiekiem i jednak chciałbym zrozumieć ten idiotyzm. Można prosić o kilka słów więcej?Paweł D. pisze: ↑27 lut 2025, 12:17Wracając co tematu, to będą dość ciekawe wyjazdy linii 9 z Mokotowa. Przez Al. Niepodległości - Centralny - Feminę - Kercelak i pl. Zawiszy na Pragę.
Wiem, wiem, że tory na pl. Narutowicza będą zajęte. I skoro się nie dało dać 9 na Wolę zamiast 1, to tak musi być.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2025
Moderator: Wiliam
-
Wszystkie trzy tory na pl. Narutowicza, które dają możliwość wyjazdu w stronę pl. Zawiszy będą zajęte jako kraniec dla linii wycofanych z Banacha. Więc z Mokotowa na Gocławek i Wiatraczną trzeba jedzie wyjeżdżać inaczej, czyli dookoła przez Feminę i Kercelak. Wola z 1 nie może posłużyć na wymianę, bo te brygady są wysokie, a 9 przez mieszanie kursów do Wiatracznej i Gocławka musi być poza szczytem cała niska z elektrodeskami.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jeszcze wypatrzyłem wyjazdy 9 z Mokotowa na Wiatraczną przez Centralny, Femine, Wileński i Rondo Waszyngtona. Też ciekawy zakrętas.
Na pewno pasażer stojący na przystanku zdąży trasę przeczytać
Choć przy obecnym ustawieniu świateł, może i dwa razy 
Na pewno pasażer stojący na przystanku zdąży trasę przeczytać

To nie można 25 wywalić na Pl.Starynkiewicza albo do piachu.pawcio pisze: ↑27 lut 2025, 15:56Wszystkie trzy tory na pl. Narutowicza, które dają możliwość wyjazdu w stronę pl. Zawiszy będą zajęte jako kraniec dla linii wycofanych z Banacha. Więc z Mokotowa na Gocławek i Wiatraczną trzeba jedzie wyjeżdżać inaczej, czyli dookoła przez Feminę i Kercelak. Wola z 1 nie może posłużyć na wymianę, bo te brygady są wysokie, a 9 przez mieszanie kursów do Wiatracznej i Gocławka musi być poza szczytem cała niska z elektrodeskami.
tatra
Wybory za 79 dni
Już są płacze, że Okęcie zostanie odcięte od świata. Bródno się chętnie dołączy 

Tylko w przypadku awarii na Okęciu Pl.Narutowicza zapcha się na full.
tatra
Przed tymi samymi wyborami udało się wycofać 521 ze Szczęśliwic. A w ogóle to za chwilę tramwaje przestaną jeździć też na Okęcie. I co wtedy? Wszystkie linie z Grójeckiej będą kończyć na pl. Narutowicza?
Z tymi wyborami taki żart oczywiście.
521 co pół godziny do Centralnego to pewnie mało kto zauważył.
A co do wyłączenia Okęcia, to można zrobić minimalne postoje, połączyć pół 1 z pół 9 na Zawiszy... Na papierze do ogarnięcia myślę.
521 co pół godziny do Centralnego to pewnie mało kto zauważył.
A co do wyłączenia Okęcia, to można zrobić minimalne postoje, połączyć pół 1 z pół 9 na Zawiszy... Na papierze do ogarnięcia myślę.
I jeszcze coś wyciętego przez budowę Rakowieckiej.
25 można było zrobić do Wiatracznej przez Zieleniecką. Albo jako trójka kursy skrócone dokąd kto chce, Wiatraczna, Kawęczyńska, Wschodni czy nawet oberek przez Ratuszową.
ŁK
O, to faktycznie robi się wesoło.
Aż prosi się przelotka na Grójeckiej. Pisał coś o niej Osa?
Można też całe 1 ożenić z 9. Zet od Zawiszy.
Ogarniecie temat na spokojnie. Kwestia przyjętych założeń.
Aż prosi się przelotka na Grójeckiej. Pisał coś o niej Osa?
Można też całe 1 ożenić z 9. Zet od Zawiszy.
Ogarniecie temat na spokojnie. Kwestia przyjętych założeń.
Tak wygląda, jakby chodziło tylko o to, żeby jeździł tramwaj z Bródna o numerze 25. A gdzie ma jeździć to już nieważne.
Ma być tramwaj do Och-Teatru. Pewnie 9. Nie wiem, czy te 4 miesiące mają zachodzić o wakacje?
-
Nie dało rady na Starynkiewicza.tatra pisze: ↑27 lut 2025, 17:42To nie można 25 wywalić na Pl.Starynkiewicza albo do piachu.pawcio pisze: ↑27 lut 2025, 15:56Wszystkie trzy tory na pl. Narutowicza, które dają możliwość wyjazdu w stronę pl. Zawiszy będą zajęte jako kraniec dla linii wycofanych z Banacha. Więc z Mokotowa na Gocławek i Wiatraczną trzeba jedzie wyjeżdżać inaczej, czyli dookoła przez Feminę i Kercelak. Wola z 1 nie może posłużyć na wymianę, bo te brygady są wysokie, a 9 przez mieszanie kursów do Wiatracznej i Gocławka musi być poza szczytem cała niska z elektrodeskami.
Ale nie całe cztery miesiące będzie nakładka, bo tory do Narutowicza też trzeba zrobić.