Zmiany od marca 2025
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
A, ok, w pierwszej chwili myślałem, że ta linia ma być po prostu we wszystkie weekendy w sezonie wiosenno-letnim, a wychodzi, że nie, że w różne wybrane dni, głównie w tygodniu, a więc rozumiem, że wtedy tam się będą jakieś specjalne imprezy tam odbywały. To w takim razie ma to większy sens.
- fik
- Naczelne Chamidło
Muzeum jest czynne od 10.00. W porannym szczycie z placu Wilsona odjeżdża 15 kursów w godzinach 6.30 - 10.00, po czym jest czterogodzinna przerwa. Mam w sobie Sporo Pytań.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Dobór pomijanych przystanków też interesujący.
Ja bym jednak zastanowił się kto jest adresatem tej linii. Na razie rozkład przewiduje kursy do 28.06, dwa dni później kończy się trwająca od stycznia prezydencja Polski w UE. Większość jej wydarzeń w Warszawie odbywa się właśnie w budynku Muzeum Wojska Polskiego, które położone jest na terenie Cytadeli. Znacie angielski?
A, to może to faktycznie o to chodzi. Pamiętam, że podczas poprzedniej prezydencji w 2011 była uruchomiona linia 575 łącząca lotnisko z Metrem Wilanowska, że niby więcej lotów w tym czasie. To w zasadzie była jedna z niewielu wymiernych oznak tej prezydencji, drugą były smyczki z kolorowym symbolem 'Polska2011', mam taką do tej pory.
-
0 7 rano?mb112 pisze: ↑04 mar 2025, 20:48A, ok, w pierwszej chwili myślałem, że ta linia ma być po prostu we wszystkie weekendy w sezonie wiosenno-letnim, a wychodzi, że nie, że w różne wybrane dni, głównie w tygodniu, a więc rozumiem, że wtedy tam się będą jakieś specjalne imprezy tam odbywały. To w takim razie ma to większy sens.
Całodniowe wydarzenia i konferencje zaczynają się od rana. Chociaż nie wszystkie daty kursowania pokrywają się z ogłoszonymi wydarzeniami:
https://muzhp.pl/wydarzenia/marzec-w-mu ... rii-polski
https://muzhp.pl/wydarzenia/marzec-w-mu ... rii-polski
No stawiałbym że pracownicy też muszą dojechać.
A to że jakiś przybytek jest czynny o 10 nie znaczy że pracownik też zaczyna pracę o 10 xD
Jeśli masz event o 10 to szykujesz go od samego rana zazwyczaj.
A to że jakiś przybytek jest czynny o 10 nie znaczy że pracownik też zaczyna pracę o 10 xD
Jeśli masz event o 10 to szykujesz go od samego rana zazwyczaj.
Tak teraz się zastanowiłem. Dziwny pomysł z przydzieleniem Mobilisu do 156. Moim zdaniem to powinien robić PKS (większość wyjazdów / zjazdów to Wschodni albo Metro Trocka).
W zamian Mobilis mógłby 115 robić. 6 brygad za 6 DP i 5 za 5 weekend). Ewentualnie dać Mobilisowi cześć brygad na 179.
W zamian Mobilis mógłby 115 robić. 6 brygad za 6 DP i 5 za 5 weekend). Ewentualnie dać Mobilisowi cześć brygad na 179.
www.km-lublin.strefa.pl - Zapraszam!
-
Ale ponieważ linia kursuje tylko w szczytach, poza szczytami pracownik nie dojedzie ani nie wróci? No trudno tę bzdurę uzasadnić, ale oczywiście można próbować

Jeszcze się nie przyzwyczaiłeś do chorych pomysłów ludzi z ZTMufafik pisze: ↑07 mar 2025, 14:26Tak teraz się zastanowiłem. Dziwny pomysł z przydzieleniem Mobilisu do 156. Moim zdaniem to powinien robić PKS (większość wyjazdów / zjazdów to Wschodni albo Metro Trocka).

Tym bardziej, że pracownicy z pewnością przychodzą do pracy nie tylko w dni wydarzeń.
Możliwe, że ktoś w ZTM potraktował tą linię "fabrycznie", zapominając że chodzi o muzeum.
Możliwe, że ktoś w ZTM potraktował tą linię "fabrycznie", zapominając że chodzi o muzeum.