Babice i okolice

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 30 maja 2006, 16:14

8315 pisze:A że w przyrodzie nic nie ginie ów brygada 729 pochodzi z 719...
:arrow: nic z tego kolego,r-5 "oddaje, jeden z dodatków na 719 do Conexu, dzisaj się dowiedziałem na "Górczewskiej" od ekspedytora. i tylko ma być 729, a o 730 nic nie było w telefonogramie. :!: :-k p.s to na obecną chwilę
:arrow: Pokazały się wywieszki w wozach: Od dnia 1-06-06 nastąpi zmiana rozkładów na linii 719.

[ Dodano: 2006-05-30, 16:18 ]
R-9 Chełmska pisze:Nie, na 719 w DS nadal będą 2 brygady...
:arrow: Są 3-y brygady całodzienne i 2-a dodatki (1,2,3,04,05) :-k

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 30 maja 2006, 20:00

"Na oko" w DP się 719 nie pogorszyło, za to w DS jeździ co godzine zamiast co 50 minut. Biorąc pod uwagę, że np. tramwaje na Górczewską dojeżdżają co 15 minut, to w sumie nie jest to takie złe rozwiązanie.
Szkoda tylko, że 729 jeździ tak rzadko, bo w sumie, chociaz ładnie między kursy 719 wpasowane, to jednak częstotliwość PKSowa...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 maja 2006, 20:05

inż. Glonojad pisze:częstotliwość PKSowa...
Widać niepotrzebna większa. Jednak ludzie na wsi żyją innym rytmem, są przyzwyczajeni, że jak się chce do miasta, to się ma autobus o takiej to a takiej godzinie. Tam pewnie bardziej korzystny dla nich będzie bilet sieciowy, niż zagęszczenie kursów...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 30 maja 2006, 20:22

Najlepsze na 729 są postoje w DS - w Wólce za każdym razem 24 minuty, a na os.Górczewska za każdym razem 30 minut. Wspomnę tylko, że rozkładowy czas przejazdu w DS to 30 minut w obu kierunkach...

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 30 maja 2006, 20:24

Proboszcz pisze:Najlepsze na 729 są postoje w DS - w Wólce za każdym razem 24 minuty, a na os.Górczewska za każdym razem 30 minut. Wspomnę tylko, że rozkładowy czas przejazdu w DS to 30 minut w obu kierunkach...
Widocznie za tyle wozokm. zapłacono i ramowe godziny również, więc jest jak jest.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 30 maja 2006, 20:24

Proboszcz pisze:Najlepsze na 729 są postoje w DS - w Wólce za każdym razem 24 minuty, a na os.Górczewska za każdym razem 30 minut. Wspomnę tylko, że rozkładowy czas przejazdu w DS to 30 minut w obu kierunkach...
Trochę za dużo...Szczególnie w Wólce.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 31 maja 2006, 1:51

W DS w jedną stronę 34, w drugą 32. To raz.
Dwa, jeśli dzięki temu uzyskuje się równą częstotliwość 120 minut, a nie 107 czy równie ciekawe 134, to jest to korzystne dla pasażera.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 maja 2006, 7:35

Bastian pisze:
inż. Glonojad pisze:częstotliwość PKSowa...
Widać niepotrzebna większa. Jednak ludzie na wsi żyją innym rytmem, są przyzwyczajeni, że jak się chce do miasta, to się ma autobus o takiej to a takiej godzinie. Tam pewnie bardziej korzystny dla nich będzie bilet sieciowy, niż zagęszczenie kursów...
Na jakieś wsi? Toż to są przecież regularne suburbia...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Dennis

Post autor: Dennis » 31 maja 2006, 9:47

inż. Glonojad pisze:
Bastian pisze: Widać niepotrzebna większa. Jednak ludzie na wsi żyją innym rytmem, są przyzwyczajeni, że jak się chce do miasta, to się ma autobus o takiej to a takiej godzinie. Tam pewnie bardziej korzystny dla nich będzie bilet sieciowy, niż zagęszczenie kursów...
Na jakieś wsi? Toż to są przecież regularne suburbia...
Regularnymi suburbiami to może są Piastów i Józefów, ale raczej nie Koczargi Nowe :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 31 maja 2006, 10:26

Ani Koczargi (byłem, widziałem), ani pewnie Wólka. To są wsie, a nie żadne suburbia. Co innego Babice, czy Klaudyn, tu bym mógł dyskutować.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 maja 2006, 10:29

No tak, ale Koczargi czy Wólka to jedynie pętla, a po drodze są obsługiwani pasażerowie z Babic, czy Bliznych (Blizen? Bliznów?).

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 31 maja 2006, 10:30

Ale ci są obsługiwani głównie innymi liniami i nie zależą od rozkładu 729.

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 31 maja 2006, 10:35

Ale ci są obsługiwani głównie innymi liniami i nie zależą od rozkładu 729.
Też mi się tak wydaje. To raczej jest linia dla mieszkańców Wólki i Mariewa. I dla nich pewnie dobry i ten rozkład.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 maja 2006, 10:52

Bastian pisze:Ale ci są obsługiwani głównie innymi liniami i nie zależą od rozkładu 729.
Tyle że te głównie inne linie jeżdżą co godzine w DS :p
Więc jak będzie 719 co 15/20/20, to pogadamy...

Dennis

Post autor: Dennis » 31 maja 2006, 11:39

Chyba nie do końca rozumiem do czego zmierza Glon? Powinien ZTM zdjąć bygady z 517, żeby dać na 729 :?: :shock:

ODPOWIEDZ