Sądzę, że jeśli HGW chce ją właczyć do systemu SKM to będzie w niej obowiązywać normalna taryfa ZTM. A co do miejsc to w pełni się zgadzam.MeWa pisze:WKD dojeżdża tylko do Jana Pawła II i nie ma na nią wspólnego biletu, tam z kolei jest też problem z podażą miejsc...
Nowe przystanki kolejowe w Warszawie
Moderator: JacekM
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- MeWa
- Cukiereczek
UM Warszawa pisze:(...)
Dyrektorzy ZTM Kolei Mazowieckich Leszek Ruta i Halina Sekita przedstawili także koncepcję budowy nowych stacji kolejowych na terenie stolicy. Miałyby one powstać – przy dwóch centrach handlowych Arkadia i Fort Wola oraz w rejonie osiedla Niedźwiadek w warszawskim Ursusie.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- MeWa
- Cukiereczek
tylko, że od Dworca Gdańskiego do Arkadii czy do Ronda Babka, gdzie są możliwe przesiadki na nowe ciągi, jest kawałeczek...

widziałeś mapkę wyborczą HGW?geograf pisze:Pociągi skąd i dokąd jeżdzą przy Forcie Wola?
- fik
- Naczelne Chamidło
Budowanie stacji kolejowych co 200m jest debilizmem.MeWa pisze:tylko, że od Dworca Gdańskiego do Arkadii czy do Ronda Babka, gdzie są możliwe przesiadki na nowe ciągi, jest kawałeczek...
Chwilowo pasażerskie nie jeżdżą. Ekipa HGW chce tam robić obwodową linię SKMgeograf pisze:Pociągi skąd i dokąd jeżdzą przy Forcie Wola?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- MeWa
- Cukiereczek
oczywiście, wygoda pasażerów nie jest ważna.Fikander pisze: Budowanie stacji kolejowych co 200m jest debilizmem.
Zresztą jeżeli chodzi o te stacje, to pragnę zauważyć, że zostały one zaproponowane przez Rutę i SEKITĘ.
- MeWa
- Cukiereczek
Fik: I tak pociąg tam się wlecze. Więc na dodatkowym postoju zyska nie tak mało pasażerów, którzy skorzystaliby z lepiej usytuowanej stacji. Myślę, że Arkadia i węzeł przesiadkowy Rondo Babka generuje niemałe potoki.
tylko przystanek na tyłach Arkadii to żadna wygoda- do sklepów i tak kawałek będzie, bo wysiadałoby się na tyłach sklepu, a do przystanków na rondzie jeszcze dalejMeWa pisze:oczywiście, wygoda pasażerów nie jest ważna.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
A jak wygodnie jest dotrzeć na stację PKP Ursus z Niedźwiadkageograf pisze: Oraz: jaka będzie odległość między stacją Ursus, a Niedźwiadek?:>
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- MeWa
- Cukiereczek
Wszystko zależy, gdzie dokładnie będzie przysanek i jak rozwiązana zostanie kwestia dojść. Natomiast na świetną lokalizację stacji rzeczywiście przespano okazję, gdy powstawało CH...Tm pisze:tylko przystanek na tyłach Arkadii to żadna wygoda- do sklepów i tak kawałek będzie, bo wysiadałoby się na tyłach sklepu, a do przystanków na rondzie jeszcze dalejMeWa pisze:oczywiście, wygoda pasażerów nie jest ważna.