Autobusy i tramwaje w polskich filmach
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
Dobrze pamiętasz. Niejaki Knapp (Jan Wieczorkowski) wpadł na maskę autobusu. W związku z kręconymi scenami wprowadzono nawet objazdy (komunikatu nie mogę znaleźć ) - była nawet scena wybuchu samochodu.rudy pisze:W jednym z odcinków serialu "Twarzą w twarz" pewien człowiek ginie pod kołami MAN-a. Jeśli dobrze pamiętam to scenę tę kręcili na pl. Konstytucji Metro Politechnika.
Polityka złym doradcą w pracy!
A mi się przypomina serial "Żegnaj Rockefeller". W jednym z odcinków pewien bohater został pobity w Ikarusie na linii 111. Ciekawe, że przypominają mi się sceny, że przez okno było widać jakieś zadupiaste miejsca (rejon Wału Gocławskiego? ).
Gocławska linia mikrobusowa:
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
Bareja w tym filmie juz w pierwszej scenie uwiecznil pierwszy warszawski sklad wagonow 13NS #201+#251.luka pisze:"Co mi zrobisz jak mnie złapiesz".
Co do filmow - cala seria z panem Anatolem w tytule ("Pan Anatol szuka miliona", "Kapelusz Pana Anatola".. etc) - mijamy tam na ulicach miedzy innymi wagony A, Lw, K doczepy P-14, P-17(chyba), "Zakazane piosenki" z wagonami EKD i tramwajem wyjezdzajacym z Al. 3 Maja....
A tym razem nie autobus ani tramwaj - tylko 14WE-02 i nie w filmie, a w spocie reklamowym TABCIN BAYERa.
Uznanie należy się autorom, ponieważ nieźle musieli pokombinować...
P.S.Czy ktoś wie jaki jest oryginalny skład w reklamie (wewnątrz). Mało szczegółów, wg mnie jest to Stadler.
Uznanie należy się autorom, ponieważ nieźle musieli pokombinować...
P.S.Czy ktoś wie jaki jest oryginalny skład w reklamie (wewnątrz). Mało szczegółów, wg mnie jest to Stadler.
Polityka złym doradcą w pracy!
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Reklama kręcona na dawnym stanowisku 504 przy ul. Emilii Plater 3 listopada w godzinach wczesno-popołudniowych.Siecool pisze:Z 1111 w najnowszej reklamie Heyah wysypują się jajka wielkanocne.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.