Czasy przejazdu
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Bastian
- Sułtan Maroka
Słuchajcie, piszcie o takich problemach do ZTM. Nadeszły "nowe czasy", jest szansa, że przynajmniej na początku słuszne postulaty będą sprawniej realizowane.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Jak się dziś dowiedziałem od jednego z kierowców z Woronicza pomimo, że zajezdnia jeździ dopiero 2 dzień i ledwo na dwóch dodatkach to zakładowe związki zawodowe mają walczyć o wydłużenie czasu przejazdu na trasie 154 gdyż jak twierdzą nie ma możliowości przyjazdu o czasie na przystanki. Szkoda, że poprzednie zajezdnie (R6, R11, PKS Grodzisk) radziły sobie na linii bez problemu. A to, że w szczycie kierowca nie może wyrobić się z czasem to chyba nic nadzwyczajnego i na każdej linii takie coś ma miejsce.
Mam jednak nadzieję, że ZTM nie zgodzi się na zmianę czasu przejazdu linii a jedynie wrazie potrzeby zmieni obsługę . R7 spokojnie może coś przejąć od zajezdni Redutowa a ta powrócić na 154 lub zamienić się z Kleszczową brygadami i wejść na 416 a w ten sposób R11 powróciłaby na linię jeżdżącą niemal pod nosem zajezdni.
Mam jednak nadzieję, że ZTM nie zgodzi się na zmianę czasu przejazdu linii a jedynie wrazie potrzeby zmieni obsługę . R7 spokojnie może coś przejąć od zajezdni Redutowa a ta powrócić na 154 lub zamienić się z Kleszczową brygadami i wejść na 416 a w ten sposób R11 powróciłaby na linię jeżdżącą niemal pod nosem zajezdni.
-
master3360
Nie tylko R7 się spóźnia bo R6 też, i R11 też się spóźniała. Mój kumpel jeździ codziennie rano 154 z Górczewskiej do Grójeckiej. Planowany przyjazd na przystanek DICKENSA jest 7:30 a jak bus ten przyjedzie o 7:40 to jest cud. I tak jest codziennie podobno. A co do R7 to dopiero początek obsługi na tej linii, niedługo pewnie weźmie i całość bo blisko ma z MDL Cargo na zakład.
O tej porze często są korki.master3360 pisze:Nie tylko R7 się spóźnia bo R6 też, i R11 też się spóźniała. Mój kumpel jeździ codziennie rano 154 z Górczewskiej do Grójeckiej. Planowany przyjazd na przystanek DICKENSA jest 7:30 a jak bus ten przyjedzie o 7:40 to jest cud. I tak jest codziennie podobno. A co do R7 to dopiero początek obsługi na tej linii, niedługo pewnie weźmie i całość bo blisko ma z MDL Cargo na zakład.
Akurat nie w stronę Okęcia, bo na Grójeckiej wtedy korkuje się kierunek Centrum, ale jednak ma dosc długą trasę i te opóźnienia występują. Czasem opóźnienia łapie nawet w DŚ.
Woronicza na tej linii nie widziałem (i wole nie widziec). Tyle.
- R-9 Chełmska
W środę widziałem dodatek woroniczański na 154 o czasie ok.16:30. Ogólnie również nie ma zbyt dużych opóźnień - są, ale małe, więc wątpię, aby ZTM wydłużył czas przelotu, a jeśli nawet, to pewnie o jakieś nędzne 2 minuty...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Problem jest nie w czasie przejazdu a w sposobie jeżdżenia.
Chyba w środę widziałem popołudniowy dodatek skręcający z Prymasa w Kasprzaka. Jak wiadomo do skrętu w lewo przeznaczone są dwa pasy (doskonale oznakowane zarówno w pionie jak i w poziomie). Kierowca wprowadził pojazd na skrajny lewy pas i po dojechaniu do środka wyspy zablokował wszystkie cztery pasy aby przebić się na przystanek (za skrzyżowaniem na Kasprzaka są 3 pasy + przystanek). Spowodowało to spore zamieszanie w tym miejscu i chwilowe zablokowanie przejazdu.
Podsumowując ten opis, można powiedzieć na usprawiedliwienie kierowcy - każdemu może się zdarzyć. Jest tylko jedno ale. Przed nim jechał 184, którego wystarczyło się tylko trzymać jak się zna dokładnie układu jezdni.
Chyba w środę widziałem popołudniowy dodatek skręcający z Prymasa w Kasprzaka. Jak wiadomo do skrętu w lewo przeznaczone są dwa pasy (doskonale oznakowane zarówno w pionie jak i w poziomie). Kierowca wprowadził pojazd na skrajny lewy pas i po dojechaniu do środka wyspy zablokował wszystkie cztery pasy aby przebić się na przystanek (za skrzyżowaniem na Kasprzaka są 3 pasy + przystanek). Spowodowało to spore zamieszanie w tym miejscu i chwilowe zablokowanie przejazdu.
Podsumowując ten opis, można powiedzieć na usprawiedliwienie kierowcy - każdemu może się zdarzyć. Jest tylko jedno ale. Przed nim jechał 184, którego wystarczyło się tylko trzymać jak się zna dokładnie układu jezdni.
Założyłem nowy wątek dotyczący czasów przejazdu dla linii komunikacji miejskiej. Jak wiadomo odpowiednio dobrane strefy czasowe są warunkiem koniecznym sprawnego i punktualnego kursowania każdej linii. Nie jest też tajemnicą, że z różnych względów czasy przejazdu na niektórych odcinkach nie do końca odpowiadają warunkom na trasie - albo linie jeżdżą za wolno, albo notorycznie się spóźniają.
Jakie są Wasze propozycje zmian? Gdzie czasy przejazdu są za krótkie? A gdzie za długie? Co można poprawić?
Można zgłaszać wszystkie uwagi i sugestie.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2007-03-03, 12:17 ]
Ze swej strony dodam, że udzieliłem Jarkowi pozwolenia zarówno na przyklejenie tego tematu, jak i na jego moderowanie.
Jakie są Wasze propozycje zmian? Gdzie czasy przejazdu są za krótkie? A gdzie za długie? Co można poprawić?
Można zgłaszać wszystkie uwagi i sugestie.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2007-03-03, 12:17 ]
Ze swej strony dodam, że udzieliłem Jarkowi pozwolenia zarówno na przyklejenie tego tematu, jak i na jego moderowanie.
E4 w święto na odcinku pl.Wilsona - Ekspresowa (11 minut w strefie dziennej i 9 minut w strefie wieczornej). Nie da się jej przejechać nie łamiąc przepisów ruchu drogowego dot. prędkości autobusu. Za długie są zdecydowanie rozkłady w DS: 169 na całym odcinku w obie strony w strefie dziennej (8-19 bodajże), 127 na odcinku Muranowska - Bródno-Podgrodzie i z powrotem w takiej samej strefie i 500 na odcinku Bródno-Podgrodzie - Rondo "Radosława" (w obie strony, strefa jak dla 169).Jarek pisze:Gdzie czasy przejazdu są za krótkie?
W DP 406 na odcinku Rondo Radosława - Targówek jedzie bardzo powoli (zresztą jeszcze wcześniej jest wolny czas, bo zawsze na Rondzie jest na plusie i wlecze się niemiłosiernie. Podobnie na tym odcinku jedzie 500 (rondo Radosława - cm.Bródnowski). Wiadukt otwarty, korków nie ma, a rozkład niezmieniony. Chodzi o strefę w godz 14-19
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
Ale są kierowcy, którzy mimo tego potrafią przyjechać na Nowodwory +4.Proboszcz pisze:Nie da się jej przejechać nie łamiąc przepisów ruchu drogowego dot. prędkości autobusu.
Ja ze swojej strony dodam 128 w DS po 21. W kierunki Szczęśliwic na Muranów przyjeżdzasz 2 przed czasem, a na Dw. Zachodnim jesteś 3 po czasie - nieco za mało czasu w centrum a za dużo na peryferiach.
Mam nadzieję jednak, że informacje z tego tematu nie będą podstawą do zmiany rozkładów lecz jedynie do przeprowadzania pomiarów w tych miejscach.
xxx