To Okęcie to dzielnica?Karol pisze:I ta linia łączy właśnie Okęcie z Mokotowem i Gocławiem a nie Ochotę
Przegubowce - gdzie są potrzebne, a gdzie nie?
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Granice Ochoty stanowią:Karol pisze:301 nie łączy Ochoty z Gocławiem...Ochota to się kończy na Bitwy Warszawskiej a zaczyna na Dalekiej i koncentruje się w rejonie dojścia do Grójeckiej.
ul. Chałubińskiego i aleja Niepodległości (ze Śródmieściem)
ul. Batorego, ul. Żwirki i Wigury i południowe obszary Pola Mokotowskiego (z Mokotowem)
linia kolejowa Warszawa-Radom (z Włochami)
linia kolejowa Warszawa-Pruszków (z Wolą)
- fik
- Naczelne Chamidło
A może dlatego, że ma na Ochocie (rozumianej administracyjnie) raptem parę przystanków i omija centrum dzielnicy i główne punkty przesiadkowe?dzidek pisze:W zasadzie 301 nie spełnia roli łącznika Ochoty z Gocławiem (gdyż strasznie długo objeżdża przez Mokotów
[ Dodano: 2007-03-14, 22:50 ]
No ale zaraz dojdziemy do takiego absurdu, że Bródno leży na Targówku, lotnisko we Włochach, a Augustów na Podlasiu...dzidek pisze:Granice Ochoty stanowią:
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Generalnie pisałem o Ochocie mając na myśli najbliższe okolice Grójeckiej. Tak na prostym przykładzie....np. 175 czy 512 mimo że jadą przez Ochotę to liniami dla Ochoty nie są.
A co do nazw dzielnic...jakoś tak mam że zazębiają się u mnie warszawskie pojęcia osiedle/dzielnica.
A co do nazw dzielnic...jakoś tak mam że zazębiają się u mnie warszawskie pojęcia osiedle/dzielnica.
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Nikt mi nigdy nie wmówi, że Rakowiec czy Szczęśliwice nie należą do dzielnicy Ochota.Fikander pisze:No ale zaraz dojdziemy do takiego absurdu, że Bródno leży na Targówku, lotnisko we Włochach, a Augustów na Podlasiu...dzidek pisze:Granice Ochoty stanowią:
[ Dodano: 2007-03-14, 22:53 ]
a może są liniami dla Mokotwa ??Karol pisze:Generalnie pisałem o Ochocie mając na myśli najbliższe okolice Grójeckiej. Tak na prostym przykładzie....np. 175 czy 512 mimo że jadą przez Ochotę to liniami dla Ochoty nie są.
Ja nie uznaję MSI, podobnie jak nie uznaję podziału na dzielnice w swoim rodzinnym Chełmie. Takie Filtry to dla mnie sztuczny twór, zwłaszcza Kolonia Staszica mogłaby być osobnym osiedlem w MSI. Na upartego mamy jeszcze Osiedle Szosa Krakowska nijak nie mające się do historycznych Szczęśliwic wywodzących się z okolic ul. Włodarzewskiej.
www.kolej.one.pl
przystanek Rakowiec znajdujący się na terenie Ochoty jest jednym z ważniejszych pkt. przesiadkowych zaraz za DW.Zachodnim, BTW1920.Fikander pisze:A może dlatego, że ma na Ochocie (rozumianej administracyjnie) raptem parę przystanków i omija centrum dzielnicy i główne punkty przesiadkowe?dzidek pisze:W zasadzie 301 nie spełnia roli łącznika Ochoty z Gocławiem (gdyż strasznie długo objeżdża przez Mokotów![]()
Mimo to mieszkam na szczęśliwicach i 512 dojeżdżam wszędzie (szkoła, kino, centrum). Więc to jest linia równiez dla mnie.Karol pisze:Generalnie pisałem o Ochocie mając na myśli najbliższe okolice Grójeckiej. Tak na prostym przykładzie....np. 175 czy 512 mimo że jadą przez Ochotę to liniami dla Ochoty nie są.
pl. Narutowicza to niemal to samo co BTW1920Fikander pisze:...placem Narutowicza, placem Zawiszy, Nowowiejską... ;>dzidek pisze:przystanek Rakowiec znajdujący się na terenie Ochoty jest jednym z ważniejszych pkt. przesiadkowych zaraz za DW.Zachodnim, BTW1920.
Pl. Zawiszy to jeden z najważniejszych pkt. przesiadkowych dla całej Warszawy
ale czy Nowowiejska jest takim ważnym pkt. przesiadkowym ??
Dzisiaj? A znajdź przynajmniej jednego mojego posta pełnego optymizmuColony pisze:Coś ty taki sceptyk dzisiaj.TGM pisze:Wtedy pewnie 172 co 20 minut puszczą
Trochę wspólnego jednak mają. Przecież na tym "poziomym" spora część tych pasażerów nie jeździ na dużych odcinkach tylko do skrzyżowań i przesiadka w linie kursujące "po pionie" (N-S).Co ma piernik do wiatraka. Przecież te 2 linie obsługują w 75% zupełnie inne potoki.
- R-9 Chełmska