No jak przyjechali z serwisu i nie umieli programować swojego produktu, można by rzec, że mogą nie wiedzieć co montowaliMisiek997 pisze: Czyli co panowie z PIXELA sami nie wiedzą co zamontowali w U12 i co mają serwisować?
Nowy system pracy kierowców
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- gregory5576
- Kontakt:
MisiekK pisze:Tachografy.
Dwie karty? To chyba nie jest niemożliwe, polak obejdzie wszystko.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- gregory5576
- Kontakt:
Misiek997 pisze:Nieprawda ponieważ nawet jak się logujesz do sterownika musisz wpisać pin i kod i ustawiasz kierowca domyślny.
[ Dodano: 2007-11-20, 20:53 ]
Wolfchen pisze:Elektroniczny też?
[ Dodano: 2007-11-20, 20:55 ]
kajo pisze:Dwie karty? To chyba nie jest niemożliwe, polak obejdzie wszystko.
Spokojnie - na to tez jest sposob. Przy cyfrowych tachografach nie ma problemu w wysylaniu informacji na zewnatrz do centralnej bazy. Tachografy malujace tylko koleczka to przeszlosc.gregory5576 pisze:To akurat nie jest problem i to się da oszukać. Tacho nic nie da, jeśli chodzi o pracę kierowców, tarczki zawsze można zmienić kiedy się chce. Znam przypadki kiedy to jeden kierowca robi dwie zmiany i tarczki były zmieniane. I wszystko się zgadzało.
- gregory5576
- Kontakt:
MisiekK pisze:Przy cyfrowych tachografach
Na zakładzie nie chcą naprawiać, dopóki się nie zaświeci na komputerku.gregory5576 pisze:MisiekK pisze:Przy cyfrowych tachografachTo coś ( tacho cyfrowe), to jest nawet w jelczach niskopodłogowych, a samolotach to nazywa się "czarną skrzynką", a to rejestruje tylko wszystko co nazywa się techniką jazdy, prędkość i tym podobne parametry. A na pewno nie czas pracy kierowcy. Czas pracy kierowcy ma rejestrować sterownik tablic.
Jak się zaświeci, to żeby więcej nie świeciło, wykręca się czujnik i nie świeci.
Powiedz mi, czy procedura w nowych solarisach nie jest właśnie taka.
W starszych modelach Jelczy181 było praktykowane równie celne zabezpieczenie,
mianowicie zaklejanie przeraźliwie świecącej czerwonej lampki plastrem.
I teraz jak ten sterownik będzie miał coś kontrolować niezgodnie z zamierzeniem,
to się go wyłączy/zresetuje itp.
ŁK
Cyfrowy tachograf bedzie rejestrowal wszystko, co mu sie zaprogramuje. Jak wejdzie wymog ustawowy rejestrowania czasu pracy kierowcy, to tez bedzie to robil. W tym, ze sluzby policyjne beda czytaly to co zeznaje tachograf, a nie sterownik do tablic.gregory5576 pisze: To coś ( tacho cyfrowe), to jest nawet w jelczach niskopodłogowych, a samolotach to nazywa się "czarną skrzynką", a to rejestruje tylko wszystko co nazywa się techniką jazdy, prędkość i tym podobne parametry. A na pewno nie czas pracy kierowcy. Czas pracy kierowcy ma rejestrować sterownik tablic.
- gregory5576
- Kontakt:
MisiekK pisze:Cyfrowy tachograf bedzie rejestrowal wszystko, co mu sie zaprogramuje. Jak wejdzie wymog ustawowy rejestrowania czasu pracy kierowcy, to tez bedzie to robil. W tym, ze sluzby policyjne beda czytaly to co zeznaje tachograf, a nie sterownik do tablic.
[ Dodano: 2007-11-23, 13:34 ]
- gregory5576
- Kontakt:
dzidek pisze:Jak narazie gdy kierowca przykłada chip do sterownika to pokazuje się nazwisko i nr.służbowy.
- gregory5576
- Kontakt:
Perez pisze:od kiedy to ma być ??? Bo ja pozatym co tu piszecie o niczym nie słyszałem. Nikit nic nie wie i pytałem się kolegi z innej zajezdni i też nic.