Był to prototyp. Jak głoszą żródła na wpół oficialne koszty modernizacji przerosły trochę właściciela. Kolejnych modernizacji nie było choć planowano przebudować tak kilkadziesiąt składów. Największym błędem tej modernizacji było chyba brak jakiekolwiek zmiany w wóżkach. Taki kaczo kibel.Bastian pisze:"Żabę" znają wszyscy, ale ja się o parę rzeczy spytam: mianowicie czemu w ogóle dokonano tej przebudowy? Czy to był tylko eksperyment, czy może początek jakiejś większej, lecz niedoszłej do skutku akcji?
widać zrezygnowano... a szkoda, bo można by kombinować ze składem półniskopodłogowym: 13N + coś takiego: Foto (Brno)
Z doczepami jest jeden drobny problem. W stanie uciągnąc je są tylko bulwy i 2008+2009. Reszta ma za słabe silniki. Nawet owego czasu rozważano możliwość dobudowania kabin w doczepach czynnych N2k/2000 i dokupieniu przyczyp ale tu znowu odegrały rolę zbyt wysokie koszty.to nawet z akwariami mozna cos takiego robic, nawet myslano o tym, a na rynek niemiecki to doczepy bierne robili w Cegielskim
Ostrava. Powstała tam Tatra T3RN.EV. Są już dwie sztuki. Tu zjadziecie parę zdjęć jego, a Tu (UWAGA Pdf) torochę o jego powstaniu po czesku.inż. Glonojad pisze:Któreś miasto, chyba południowoeuropejskie*, obniżyło podłogę w środku Tatry T3 tworząc miejsce niskopodłogowe - tak, jak w 112N.
Tylko, że te wstawki do obu wozów to dodatkow zbudowane od podstaw produkty i w przypadku KT4 dość drogie.Tm pisze:z tym to się nie spotkałem, dość powazna modernziacja K2,
a obnizoną środkową część mają tez wstawione tallińskie KT4
Nawiasem mówiąc to prawodopodobnie niedługo coś takiego będzie miał Wrocław (przegubowe 105).inż. Glonojad pisze:Ale tu chodziło o Tatry solo a nie przeguby, przegubowe niskie to i 105N istnieje. Nawiasem mówiąc, pomysł mi się nawet podoba, szczególnie że przy okazji jest jednoprzestrzenny.