Myślisz, że każdy kierman ma wszystkie te rodzaje? Wiesz, jak proszę ulgowy, to jeszcze nikt z kierowców nie pytał mnie się jaką chce ulgęinż. Glonojad pisze:1,20+30, 1,25+30, 2,40+60, 2,40+30, 2,50+30, 4,80+60 ?
Zmiana taryfy - 2008
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zajefajnie, przepis pusty jest, ale po co go zmieniać? 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie widzę powodów, by taszczyli ulgowe. Ulga jest przywilejem, można wymagać od pasażera, by wykazał minimum dobrej woli i miał sztukę czy dwie zapasu, względnie kupił sobie okresowy.
[ Dodano: 2008-01-04, 18:13 ]
Taryfa nocna? Cóż, tak mało osób kupuje bilety nocne, że to i tak teoria... osobiście bym na niej wprowadził taryfę normalną, niech uczciwi mają jakąś premię...
[ Dodano: 2008-01-04, 18:13 ]
Taryfa nocna? Cóż, tak mało osób kupuje bilety nocne, że to i tak teoria... osobiście bym na niej wprowadził taryfę normalną, niech uczciwi mają jakąś premię...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ale czy to jest taki duży problem? Wiadomo, że jak w takiej sytuacji chcesz bilet to zapłacisz nawet 3 zł, jak za normalny, ale dwa rodzaje to chyba nie jest dużo.inż. Glonojad pisze:Nie widzę powodów, by taszczyli ulgowe.
No tak ma być w tej nowej taryfie, która być może nas czeka już niedługo.inż. Glonojad pisze:Taryfa nocna? Cóż, tak mało osób kupuje bilety nocne, że to i tak teoria... osobiście bym na niej wprowadził taryfę normalną, niech uczciwi mają jakąś premię...
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- MeWa
- Cukiereczek
Wysokość kar uzależniona jest od cen biletów jednorazowych (jako wielokrotność). Więc opłata automatycznie wzrasta.dzidek pisze:Jeżeli kary nie zwiększą się to myślę, że wiele osób dołączy do grona pasażerów jeżdżących na gapę.tadeo pisze:podwyżkę cen odczują ludzie uczciwie opłacający przewozy.
tylko im współczuć należy.
.
myślę, że to nie kwestia betonu w ZTM-ie. Był przecież pomysł, by np. kartę zbliżać przy każdym wsiadaniu i wysiadaniu. Oponentów takiego rozwiązania było pełno nawet wśród miłośników.R-9 Chełmska pisze:ma się 24h do wykorzystania, a bilet wkłada się do kasownika przy każdym wejściu i opuszczeniu pojazdu (jeżeli się nie skasuje przy wejściu "zegar" zatrzymałby się po 2h). W ten sposób pasażer mógłby odliczać kolejne minuty, aż do zejścia do zera... Ale u nas to nierealne, zbyt potężny beton na Senatorskiej...
akurat tego to nie trzeba popularyzować.Wolfchen pisze:jeszcze większego spopularyzowania biletów dobowych
A co trzeba zrobić to znieść idiotyczną zasadę, że kierowca może odmówić nam sprzedaży i że odpowiedzialność ponosi pasażer, bo to podważa sens jakiejkolwiek sprzedaży biletów przez prowadzących.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Tak, ale dopiero wtedy, gdy w stolicy pojawią się automaty do sprzedaży biletów, które będą stosunkowo łatwo dostępne i nie będą się bez przerwy psuły. Obawiam się jednak, że to nigdy nie nastąpi w Warszawie.Wolfchen pisze:Czyli wzorem Poznania należy zlikwidować możliwość zakupu biletu u kierowcy?Solaris pisze:Kierowca to nie kiosk, choć wielu tak uważa.
To jest oczywiste...MeWa pisze:A co trzeba zrobić to znieść idiotyczną zasadę, że kierowca może odmówić nam sprzedaży i że odpowiedzialność ponosi pasażer, bo to podważa sens jakiejkolwiek sprzedaży biletów przez prowadzących.
Najtańszego biletu, więc 20-minutowy musiałby kosztować conajmniej 2,40, co by było nieopłacalne...MeWa pisze:Wysokość kar uzależniona jest od cen biletów jednorazowych (jako wielokrotność). Więc opłata automatycznie wzrasta.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Piotrek pisze:Wiesz, jak proszę ulgowy, to jeszcze nikt z kierowców nie pytał mnie się jaką chce ulgę.
Tak chyba nie stanie się nigdy. Tak naprawdę to pasażer kupujący bilet u kierowcy i pasażer niepełnosprawny, który chce w tym samym czasie skorzystać z przyklęku lub, co gorsza, rampy, wzajemnie sobie przeszkadzają. Dlatego docelowo możliwość zakupu biletów u kierowcy powinna być zniesiona, ale dopiero wtedy, gdy bilet jednorazowy będzie dość łatwo dostępny.Piotrek pisze:W każdym pojeździe KMTak, ale dopiero wtedy, gdy w stolicy pojawią się automaty do sprzedaży biletów, które będą stosunkowo łatwo dostępne i nie będą się bez przerwy psuły. Obawiam się jednak, że to nigdy nie nastąpi w Warszawie.
Nigdy tak się nie stanie jeśli nie będzie w każdym pojeździe automatu. Bo w Lesznie czy Truskawiu ciężko kupić bilet powiedzmy o 19 w sobotę.fraktal pisze:Dlatego docelowo możliwość zakupu biletów u kierowcy powinna być zniesiona, ale dopiero wtedy, gdy bilet jednorazowy będzie dość łatwo dostępny.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.