O Okrągłym Stole

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 lip 2008, 8:47

No cóż, PiSiorki pokazały się w sposób standardowy, a potem narzekają, że to media budują ich obraz...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Kra

Post autor: Kra » 21 lip 2008, 8:15

inż. Glonojad pisze:No cóż, PiSiorki pokazały się w sposób standardowy, a potem narzekają, że to media budują ich obraz...
Hm, a o czym mówisz. Jakoś mi, z całym szacunkiem, to wypowiedź nie pasuje do poprzedniej dyskusji.
Pzdr

SP45-166
Zbanowany

Post autor: SP45-166 » 21 lip 2008, 11:09

Kra pisze:
inż. Glonojad pisze:No cóż, PiSiorki pokazały się w sposób standardowy, a potem narzekają, że to media budują ich obraz...
Hm, a o czym mówisz. Jakoś mi, z całym szacunkiem, to wypowiedź nie pasuje do poprzedniej dyskusji.
Pzdr
Taaaaak.... Niestety najłatwiej jest komuś przypinać łatki. O antysemityźmie to krzyczycie głośno jak się samego słowa Żyd użyje (często nawet w nieważne w jakim kontekście), ale samemu przypinać łatki popierającym inną opcję polityczną można śmiało. Wyzywać od mocherów oszołomów, faszystów. Tylko jedynie słuszni wyznawcy wolnego rynku i globalnej europejskiej wioski za wszelką cenę (zamiast Europy ojczyzn), mają niestety monopol na wiedzę.
Nordyk110 pisze:
Bastian pisze: Wydaje ci się. Google a Chiny, mówi ci to coś?

Poza tym spytaj Łukaszenkę, jak u niego z dostępem do internetu.
No cóż SP45-166 zalecam Ci lekcje z histori .
Bez obrazy .
:shock: Co mają lekcje historii do internetu? Chodzi ci o cenzurę? Im bardziej zaawansowane technologicznie społeczeństwo, tym szybciej płyną informacje. Zresztą każda cenzura rodzi wewnętrzny opór, a długotrwała prowadzi do rewolucji. Bo kazdy w sobie się buntuje przeciw zakazom mówienia o czymś na co ma teraz ochotę. I choćby dlatego po 1956 cenzura mocno złagodniała, a każde próby jej dokręcania (np 1968, czy 1980) kończyły się strajkami, protestami.
W średniowieczu gdy w jednej części kraju bunt dogasał, w innej dopiero go rozpoczynali powiadomieni gońcami. A teraz? Można przy pomocy kontrolowanych mediów obalać rządy, mając odpowiednio dużo gotówki dorobić się majątku, lub doprowadzić do krachu na giełdzie...
Oczywiście dostęp do internetu jak i do konkretnych stron można blokować, ale równie łatwo daje się to obchodzić. Internet daje nieporównywalnie większe możliwości niż tradycyjne środki masowego przekazu
Pogrążacie się coraz bardziej!

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 21 lip 2008, 11:35

To nie tak , trzeba zacząć od tzw. sytuacji geopolitycznej Polski . Szwajcarią ukrytą w górach nie jesteśmy , ani wyspiarskimi Irlandią czy Wielką Brytanią . Los sprawił, że jesteśmy jak ta karczma przydrożna na szlaku Wschód - Zachód narażona na wizyty niezbyt uprzejmych i pokojowo usposobionych "gości" . Czy nam się podoba czy nie musimy trzymać z tymi do których pasujemy gospodarczo , mentalnie , kulturowo i religijnie . A te bajania antyunijne śmierdzą na milę targowicą , kagiebowskim "śpiochem" i w finale mroźnymi syberyjskimi klimatami .
Idiokracja nas otacza

Andrzej

Post autor: Andrzej » 21 lip 2008, 11:43

a/p TALENT pisze: Czy nam się podoba czy nie musimy trzymać z tymi do których pasujemy gospodarczo , mentalnie , kulturowo i religijnie .
Czyli do kogo?

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 21 lip 2008, 11:51

#-o
Idiokracja nas otacza

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 21 lip 2008, 18:01

SP45-166 pisze:W średniowieczu gdy w jednej części kraju bunt dogasał, w innej dopiero go rozpoczynali powiadomieni gońcami. A teraz? Można przy pomocy kontrolowanych mediów obalać rządy, mając odpowiednio dużo gotówki dorobić się majątku, lub doprowadzić do krachu na giełdzie...
Widocznie Korea Płn tkwi w średniowieczu, bo tam nie ma przepływu informacji nawet między sąsiednimi miejscowościami...

[ Dodano: Pon 21 Lip, 2008 18:07 ]
SP45-166 pisze:A może już samo słowo "Żyd", (...) będzie "persona non grata"
nie, i dziwi mnie unikanie używania słowa "Cygan" które tez wg mnie jest neutralne. Mnie tylko denerwuje doszukiwanie się pochodzenia żydowskiego żeby potwierdzić tym czyjeś nieczyste intencje wobec Polski. Identyczna historia jak z dziadkiem Tuska.

SP45-166
Zbanowany

Post autor: SP45-166 » 22 lip 2008, 9:38

jasiu pisze:
SP45-166 pisze:W średniowieczu gdy w jednej części kraju bunt dogasał, w innej dopiero go rozpoczynali powiadomieni gońcami. A teraz? Można przy pomocy kontrolowanych mediów obalać rządy, mając odpowiednio dużo gotówki dorobić się majątku, lub doprowadzić do krachu na giełdzie...
Widocznie Korea Płn tkwi w średniowieczu, bo tam nie ma przepływu informacji nawet między sąsiednimi miejscowościami...
Bo tam jest średniowiecze (z pewnymi zdobyczami wspóczesności, jak elektrycznośc, nieliczne samochody itd). Nazywanie Korei nawet totalitarnym komunizmem jest bardzo na wyrost. To zwyczajna monarchia z "królem" Kim Dzong Ilem na czele, używająca symboliki i retoryki socjalizmu. Jedyną szansą na utrzymanie się tego dziwadła przy władzy to doprowadzenie społeczeństwa do skrajnej biedy i głodu. Wtedy każdy najmniejszy gest władcy jest jak dar od boga. Poza tym głodni i zmęczeni nie protestują. Inna sprawa że jest to zasługą embarga informacji w obu kierunkach między Koreą Płn a światem. Jakiekolwiek szersze przecieki do mas społecznych spowodowałyby prawdopodobnie od razu przewrót, bunt i rewolucję
jasiu pisze:[ Dodano: Pon 21 Lip, 2008 18:07 ]
SP45-166 pisze:A może już samo słowo "Żyd", (...) będzie "persona non grata"
nie, i dziwi mnie unikanie używania słowa "Cygan" które tez wg mnie jest neutralne. Mnie tylko denerwuje doszukiwanie się pochodzenia żydowskiego żeby potwierdzić tym czyjeś nieczyste intencje wobec Polski. Identyczna historia jak z dziadkiem Tuska.
To typowy bardzo nieczysty chwyt wyborczy PiS-u. Wielu było wcielonych do wehrmachtu siłą. Ale byli też tacy którzy się z tego cieszyli lub szli na ochotnika.
Pogrążacie się coraz bardziej!

geograf_OSU

Post autor: geograf_OSU » 22 lip 2008, 10:27

inż. Glonojad pisze:Dzięki okrągłemu stołowi możesz pisać te brednie...
typowe podejscie totalniakow, jak ktos mysli inaczej to jest oszolomem, moherem, pisze brednie, itd itp
Niestety okragly stol, gdzie komuna dogadala sie z lewakami w sprawie podzialu wladzy politycznej i gospodarczej, to zrodlo wszelkiego zla, kraju w ktorym wladze dusz sprawuje michnik, a ludzi pokroju walesy czy geremka uznaje sie za wybitne osoby.

zzz

Post autor: zzz » 22 lip 2008, 11:12

geograf_OSU pisze:
inż. Glonojad pisze:Dzięki okrągłemu stołowi możesz pisać te brednie...
typowe podejscie totalniakow, jak ktos mysli inaczej to jest oszolomem, moherem, pisze brednie, itd itp
Niestety okragly stol, gdzie komuna dogadala sie z lewakami w sprawie podzialu wladzy politycznej i gospodarczej, to zrodlo wszelkiego zla, kraju w ktorym wladze dusz sprawuje michnik, a ludzi pokroju walesy czy geremka uznaje sie za wybitne osoby.
Wez sie wyprowadz na bialorus jak tak tesknisz za czasami z przed okraglego stolu. Tam nie maja zadnych stolow geremkow i taki zdrajcow jak walesa. Wlasnego michnika wprawdzie maja ale nikt go nie czyta bo wladza nie pozwala tych bredni drukowac.

Andrzej

Post autor: Andrzej » 22 lip 2008, 14:53

a/p TALENT pisze: #-o
Pozwolę sobie potwórzyć pytanie.
Do kogo pasujemy gospodarczo, mentalnie, kulturowo i religijnie?

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 22 lip 2008, 15:20

do europejskiego kręgu kulturowego
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

jgas

Post autor: jgas » 22 lip 2008, 15:31

Dla mnie dziwne, że ktoś o to pyta.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 lip 2008, 15:36

Czasem mam wątpliwości...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Kra

Post autor: Kra » 22 lip 2008, 16:18

inż. Glonojad pisze:Czasem mam wątpliwości...
I chyba całkiem słusznie. Europa nie bardzo wie, przynajmniej oficjalnie, jakie ma korzenie.

ODPOWIEDZ