O OkrÄ gĹym Stole
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No cóż, PiSiorki pokazały się w sposób standardowy, a potem narzekają, że to media budują ich obraz...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Taaaaak.... Niestety najłatwiej jest komuś przypinać łatki. O antysemityźmie to krzyczycie głośno jak się samego słowa Żyd użyje (często nawet w nieważne w jakim kontekście), ale samemu przypinać łatki popierającym inną opcję polityczną można śmiało. Wyzywać od mocherów oszołomów, faszystów. Tylko jedynie słuszni wyznawcy wolnego rynku i globalnej europejskiej wioski za wszelką cenę (zamiast Europy ojczyzn), mają niestety monopol na wiedzę.Kra pisze:Hm, a o czym mówisz. Jakoś mi, z całym szacunkiem, to wypowiedź nie pasuje do poprzedniej dyskusji.inż. Glonojad pisze:No cóż, PiSiorki pokazały się w sposób standardowy, a potem narzekają, że to media budują ich obraz...
Pzdr
Nordyk110 pisze:No cóż SP45-166 zalecam Ci lekcje z histori .Bastian pisze: Wydaje ci się. Google a Chiny, mówi ci to coś?
Poza tym spytaj Łukaszenkę, jak u niego z dostępem do internetu.
Bez obrazy .
W średniowieczu gdy w jednej części kraju bunt dogasał, w innej dopiero go rozpoczynali powiadomieni gońcami. A teraz? Można przy pomocy kontrolowanych mediów obalać rządy, mając odpowiednio dużo gotówki dorobić się majątku, lub doprowadzić do krachu na giełdzie...
Oczywiście dostęp do internetu jak i do konkretnych stron można blokować, ale równie łatwo daje się to obchodzić. Internet daje nieporównywalnie większe możliwości niż tradycyjne środki masowego przekazu
Pogrążacie się coraz bardziej!
- a/p TALENT
To nie tak , trzeba zacząć od tzw. sytuacji geopolitycznej Polski . Szwajcarią ukrytą w górach nie jesteśmy , ani wyspiarskimi Irlandią czy Wielką Brytanią . Los sprawił, że jesteśmy jak ta karczma przydrożna na szlaku Wschód - Zachód narażona na wizyty niezbyt uprzejmych i pokojowo usposobionych "gości" . Czy nam się podoba czy nie musimy trzymać z tymi do których pasujemy gospodarczo , mentalnie , kulturowo i religijnie . A te bajania antyunijne śmierdzą na milę targowicą , kagiebowskim "śpiochem" i w finale mroźnymi syberyjskimi klimatami .
Idiokracja nas otacza
- a/p TALENT
Widocznie Korea Płn tkwi w średniowieczu, bo tam nie ma przepływu informacji nawet między sąsiednimi miejscowościami...SP45-166 pisze:W średniowieczu gdy w jednej części kraju bunt dogasał, w innej dopiero go rozpoczynali powiadomieni gońcami. A teraz? Można przy pomocy kontrolowanych mediów obalać rządy, mając odpowiednio dużo gotówki dorobić się majątku, lub doprowadzić do krachu na giełdzie...
[ Dodano: Pon 21 Lip, 2008 18:07 ]
nie, i dziwi mnie unikanie używania słowa "Cygan" które tez wg mnie jest neutralne. Mnie tylko denerwuje doszukiwanie się pochodzenia żydowskiego żeby potwierdzić tym czyjeś nieczyste intencje wobec Polski. Identyczna historia jak z dziadkiem Tuska.SP45-166 pisze:A może już samo słowo "Żyd", (...) będzie "persona non grata"
Bo tam jest średniowiecze (z pewnymi zdobyczami wspóczesności, jak elektrycznośc, nieliczne samochody itd). Nazywanie Korei nawet totalitarnym komunizmem jest bardzo na wyrost. To zwyczajna monarchia z "królem" Kim Dzong Ilem na czele, używająca symboliki i retoryki socjalizmu. Jedyną szansą na utrzymanie się tego dziwadła przy władzy to doprowadzenie społeczeństwa do skrajnej biedy i głodu. Wtedy każdy najmniejszy gest władcy jest jak dar od boga. Poza tym głodni i zmęczeni nie protestują. Inna sprawa że jest to zasługą embarga informacji w obu kierunkach między Koreą Płn a światem. Jakiekolwiek szersze przecieki do mas społecznych spowodowałyby prawdopodobnie od razu przewrót, bunt i rewolucjęjasiu pisze:Widocznie Korea Płn tkwi w średniowieczu, bo tam nie ma przepływu informacji nawet między sąsiednimi miejscowościami...SP45-166 pisze:W średniowieczu gdy w jednej części kraju bunt dogasał, w innej dopiero go rozpoczynali powiadomieni gońcami. A teraz? Można przy pomocy kontrolowanych mediów obalać rządy, mając odpowiednio dużo gotówki dorobić się majątku, lub doprowadzić do krachu na giełdzie...
To typowy bardzo nieczysty chwyt wyborczy PiS-u. Wielu było wcielonych do wehrmachtu siłą. Ale byli też tacy którzy się z tego cieszyli lub szli na ochotnika.jasiu pisze:[ Dodano: Pon 21 Lip, 2008 18:07 ]nie, i dziwi mnie unikanie używania słowa "Cygan" które tez wg mnie jest neutralne. Mnie tylko denerwuje doszukiwanie się pochodzenia żydowskiego żeby potwierdzić tym czyjeś nieczyste intencje wobec Polski. Identyczna historia jak z dziadkiem Tuska.SP45-166 pisze:A może już samo słowo "Żyd", (...) będzie "persona non grata"
Pogrążacie się coraz bardziej!
-
geograf_OSU
typowe podejscie totalniakow, jak ktos mysli inaczej to jest oszolomem, moherem, pisze brednie, itd itpinż. Glonojad pisze:Dzięki okrągłemu stołowi możesz pisać te brednie...
Niestety okragly stol, gdzie komuna dogadala sie z lewakami w sprawie podzialu wladzy politycznej i gospodarczej, to zrodlo wszelkiego zla, kraju w ktorym wladze dusz sprawuje michnik, a ludzi pokroju walesy czy geremka uznaje sie za wybitne osoby.
Wez sie wyprowadz na bialorus jak tak tesknisz za czasami z przed okraglego stolu. Tam nie maja zadnych stolow geremkow i taki zdrajcow jak walesa. Wlasnego michnika wprawdzie maja ale nikt go nie czyta bo wladza nie pozwala tych bredni drukowac.geograf_OSU pisze:typowe podejscie totalniakow, jak ktos mysli inaczej to jest oszolomem, moherem, pisze brednie, itd itpinż. Glonojad pisze:Dzięki okrągłemu stołowi możesz pisać te brednie...
Niestety okragly stol, gdzie komuna dogadala sie z lewakami w sprawie podzialu wladzy politycznej i gospodarczej, to zrodlo wszelkiego zla, kraju w ktorym wladze dusz sprawuje michnik, a ludzi pokroju walesy czy geremka uznaje sie za wybitne osoby.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czasem mam wątpliwości...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.