MZA - patronat i przygotowanie nowych kierowców do pracy

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS

fraktal

Post autor: fraktal » 01 cze 2009, 23:19

To by było pięknie, gdybyś dostał pierwszy grafik z tymi liniami, które znasz. Ale obawiam się, że rzeczywistość będzie trochę inna. ;-) Choć od razu mówię, że nie jestem kierowcą, więc na sto procent nie mogę nic stwierdzić. W każdym razie, jakbyś miał kłopoty z trasą jakiejś linii, po prostu zapytaj się ludzi, zawsze ktoś Ci pomoże. ;-) Pomaga też przejażdżka samochodem trasą nieznanej linii najlepiej dzień wcześniej, żeby się trochę zapoznać ze specyfiką trasy. Życzę powodzenia!

PS Musisz być optymistycznie nastawiony, bo jak wciąż będziesz miał obawy, że się zgubisz, to może ci utrudnić pracę.

Awatar użytkownika
eM

Post autor: eM » 01 cze 2009, 23:27

Knight_Rider pisze:Jak obliczyłem to tak bardzo dokładnie znam 10 linii więc na początek chyba nie jest tak źle ale strasznie się martwię że po jazdach z Patronem dostane grafik z liniami których nie znam i będzie wielka klapa :(
W razie czego to plan miasta w dłoń i zamiatasz! :P Najlepiej książkowy, bo jest najwygodniejszy... A i pytać się ludzi nie jest żadną ujmą, choć ciemny lud interpretuje to różnie, często jako skrajny nieprofesjonalizm i bla bla bla że jak to kierowca autobusu KM może nie znać na pamięć wszyściuteńkich tras i nazw ulic, które są w mieście...
Linię obsługuje zakład R-7 „Woronicza”
128 131 192 195 210 501 502 510 514 727 N01 N13 N22 N31 N33 N34 N35 N36 N37 N41 N44 N63 N83 N85 N95

Knight_Rider

Post autor: Knight_Rider » 01 cze 2009, 23:28

W sumie mój Patron powiedział że tak jest na początku że pytają jakie linie znasz i wtedy układają grafik "nowemu" .

Chciałem potwierdzenia od kogoś kto przechodził nie dawno szkolenie itd.

Taki ułożenie było by komfortowe gdyż np. w wolne dni można by było poznać kolejne np: 2 linie. i wiadomo że wtedy pozna się większość linii.

Dziś miałem wolne i objechałem dodatkowe 2 linie których nie znałem a R-3 obsługuje.

No cóż mam jeszcze 3 dni z Patronem więc 2 dodatkowe poznam bo jedna się dubluje

Będę błagał o grafik najwyżej z liniami które znam ;) .... żartuje mam nadzieje że wszystko się ułoży bo z prowadzeniem autobusu nie mam najmniejszych kłopotów więc pozostaje martwić się tylko o poznanie linii

pozdrawiam

Awatar użytkownika
**NIGHT**
Zbanowany

Post autor: **NIGHT** » 02 cze 2009, 10:07

METALL22 pisze:Jak ja się przyjmowałem w styczniu, nalegając na CAŁY etat ,dostałem tylko pół i tak się Bujam do dziś
Ten etat to trzeba wyłazić... Ja po półrocznej przerwie wróciłem do firmy w lutym, i też dostałem pół etatu, ale... W połowie maja napisałem podanie o cały etat i dostałem go od 1.06, ale... Nie wziąłem, dobrałem sobie 1/4 i mam teraz 3/4. Z pracą na całym etacie są tylko kłopoty. Problem jest m.in. z wolnymi weekendami, a na tym bardzo mi zależy. Zresztą... Mając niepełny etat można sobie ustalać dni pracy, jak i system (tylko zm. A, tylko zm. B, tylko dodatki A+B), I TO MI PASUJE :grin:
R-4 * STALOWA *

GCW

Post autor: GCW » 02 cze 2009, 17:14

Knight_Rider pisze:W sumie mój Patron powiedział że tak jest na początku że pytają jakie linie znasz i wtedy układają grafik "nowemu" .

Chciałem potwierdzenia od kogoś kto przechodził nie dawno szkolenie itd.

Taki ułożenie było by komfortowe gdyż np. w wolne dni można by było poznać kolejne np: 2 linie. i wiadomo że wtedy pozna się większość linii.

Dziś miałem wolne i objechałem dodatkowe 2 linie których nie znałem a R-3 obsługuje.

No cóż mam jeszcze 3 dni z Patronem więc 2 dodatkowe poznam bo jedna się dubluje

Będę błagał o grafik najwyżej z liniami które znam ;) .... żartuje mam nadzieje że wszystko się ułoży bo z prowadzeniem autobusu nie mam najmniejszych kłopotów więc pozostaje martwić się tylko o poznanie linii

pozdrawiam

powiem z własnego doświadczenia że jak się przyjmowałem 2 lata temu na ostrą i kierownik zrobił listę linii które znam ( a było ich trochę , nie powiem :-" ) , to w grafiku nie było żadnej :shock: domyślam się że chodziło o to, że po co mi jeżdzic na liniach które znam jak dostanę coś nowego to pewnie szybciej się nauczę wszystkich tras :boohoo:
więc różnie może być z tą znajomością
gieoceławu

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 04 cze 2009, 21:00

**NIGHT** pisze:Ten etat to trzeba wyłazić... Ja po półrocznej przerwie wróciłem do firmy w lutym, i też dostałem pół etatu, ale...
Skoro odszedłeś z tej zajebistej firmy, czyli w ich rozumowaniu nie byłes zadowolony, wróciłeś, czyli wg ich rozumowania, zapewne gdzie indziej ci sie nie udało, więc dostałeś pół etatu, drugie pół do wyrobienia w MC.Donalds.
**NIGHT** pisze:W połowie maja napisałem podanie o cały etat i dostałem go od 1.06, ale... Nie wziąłem, dobrałem sobie 1/4 i mam teraz 3/4
Dali ci szanse, abys dorobil u ajenta.
Własciwy temat zamkniety, ale mam dziwne wrazenie, że 705 powrócił, narazie w wersji "light", tyle że pod przykrywka "night" :D

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 09 cze 2009, 9:24

jacek pisze:mam dziwne wrazenie, że 705 powrócił, narazie w wersji "light", tyle że pod przykrywka "night" :D
Sprawdzimy :P

PS Czy to ty nie cierpisz słowa "podpierdalać? :P :D
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 09 cze 2009, 20:51

Bastian pisze:
jacek pisze:mam dziwne wrazenie, że 705 powrócił, narazie w wersji "light", tyle że pod przykrywka "night" :D
Sprawdzimy :P

PS Czy to ty nie cierpisz słowa "podpierdalać? :P :D
Nic nie sugerowałem, liczyłem tylko na dalszą wymiane zdań z kolegą "night', bo niestety TLG, zamknął temat na TiP.
"Night', nie zaprzeczył, nie potwierdził, więc sprawa otwarta, bo liczyłem, że uchyli rąbka tajemnicy i odkryje karty, bo zaczął sie juz rozkrecać, ale TLG zepsuł zabawe #-o

Awatar użytkownika
jajcys

Post autor: jajcys » 12 cze 2009, 16:09

Pytałeś się o to, czy masz szanse na nocne, z tego co rozmawiałem z kierowcami jeżdżącymi na nocy i nowozatrudnionymi w mza, którzy się starali o noce - w tym momencie masz bardzo małe szanse, dłuzej popracujesz i bedziesz sie pytac to moze dasz rade. ogolnie noce sa bardzo lubiane przez kierowcow, wiec duzo chetnych.
Obrazek
M-1 507 509 N22+N72

Awatar użytkownika
Delfino
Kontakt:

Post autor: Delfino » 01 lip 2009, 19:02

Mam pytanko, a nie chcę otwierać nowego wątku. Planuję od sierpnia zacząć pracę na 1/4 etatu w MZA. Jak wygląda obecnie sytuacja z zajezdniami? Jest szansa załapać się na Stalową, czy zostaje tylko Kleszcz?

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 01 lip 2009, 19:12

Delfino pisze:Mam pytanko, a nie chcę otwierać nowego wątku. Planuję od sierpnia zacząć pracę na 1/4 etatu w MZA. Jak wygląda obecnie sytuacja z zajezdniami? Jest szansa załapać się na Stalową, czy zostaje tylko Kleszcz?
:arrow: Zapomnij o "stalowej" przynajmniej ostatnio, spróbuj na redutowej :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

GCW

Post autor: GCW » 01 lip 2009, 19:15

nie wiem jak w innych zajezdniach, ale na ostrej jak dzisiaj byłem żeby zamienić dni, i poprosiłem o pracę w weekend to usłyszałem że się nie da, bo za dużo ludzi :shock:
gieoceławu

radeom

Post autor: radeom » 01 lip 2009, 19:29

gregory5576 pisze: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości"

Awatar użytkownika
Delfino
Kontakt:

Post autor: Delfino » 01 lip 2009, 21:50

Hmm tego się obawiałem... A na Redutową warto iść? Bo od paru lat ją coś likwidują i zlikwidować nie mogą ;P

Misiek997
Zbanowany

Post autor: Misiek997 » 01 lip 2009, 23:05

Dawaj na Kleszczową już 2970 czeka :D Jazda bez limitów :D bo codziennie są braki....

Zablokowany