Nowe wcielenie forum
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dopóki mocni merytorycznie forumowicze się licznie nie buntują, pomysł nie jest taki zły 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No właśnie widzę, żeś się uaktywnił 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na pewno w głos użytkowników o większej wiedzy i zaangażowaniu będziemy się wsłuchiwać uważniej, niż w opinie osób, które mało wiedzą, ale lubią sobie pogadać. Takim osobom polecamy raczej mniej wymagające fora, jak np. Grono, Nasza Klasa, czy towarzyskie Fotka lub Sympatia (nie wyłączając coraz bardziej popularnego Facebooka).
Wiemy, że forum miało odgrywać też rolę edukacyjną dla osób, które chciałyby wzbogacić swą wiedzę na tematy związane z transportem publicznym. Cieszymy się, że są tacy użytkownicy, niemniej jednak osoby te powinny znać swoje miejsce w szeregu. Zakładamy też, że w przypadku braku widocznego rozwoju merytorycznego dalsze pozostawanie takich osób na forum będzie bezcelowe.
Wiemy, że forum miało odgrywać też rolę edukacyjną dla osób, które chciałyby wzbogacić swą wiedzę na tematy związane z transportem publicznym. Cieszymy się, że są tacy użytkownicy, niemniej jednak osoby te powinny znać swoje miejsce w szeregu. Zakładamy też, że w przypadku braku widocznego rozwoju merytorycznego dalsze pozostawanie takich osób na forum będzie bezcelowe.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
6 punktów za przekleństwo. Jakby moderatorzy święci byli... Ogólnie dużo czerwonych pasków ostatnio.Ophiuchus pisze:Przykro nam. Tym niemniej poziom merytoryczny forum nie powinien ucierpieć.reserved pisze:Dobra... miło było przez ostatnie ponad 4 lata gościć na tym forum, na czas pajacowania 'nowych' adminów żegnam się... mam nadzieję, że jeszcze forum kiedyś wróci do poprzedniego stanu.
Nie rozumiemy też zarzutu o pajacowaniu. Podchodzimy do swoich obowiązków rzetelnie i poważnie.
Dla stęsknionych: wawkom.waw.pl
Moim zdaniem żadnej zmiany nie było tylko właścicielom forum sie znudziło - część z nich dorosła, część nawet nie zrezygnowana ze swoich przyczajeń.
Po drugie aktywność "starych" sie zmniejszyła. Sam podział nie jest zły bo mnie szczerze nie grzeje ani nie ziębi - i tak wchodzę na forum przez najnowsze nieczytane a sporo tematów ignoruję.
Pisze mało, nie mam zatargów z userami wiec mnie to dość obojętne. Szkoda tylko ze coś co mogło być śmieszne przerabia sie w pewnego rodzaju pokazywanie jacy to my admini jesteśmy władni bo inaczej tego nazwać nie można. Nawet część naiwnych co się dała nabrać juz sie nie śmieje tylko czuje gorzkość tego że
Pomysł ze znakami zodiaku może i fajny ale co to jest, forum astrologiczne? Ja i wielu użytkowników ma zapewne niesmak. Czym on się skończy - nie wiadomo.
Moim zdaniem żadnej zmiany nie było tylko właścicielom forum sie znudziło - część z nich dorosła, część nawet nie zrezygnowana ze swoich przyczajeń.
Po drugie aktywność "starych" sie zmniejszyła. Sam podział nie jest zły bo mnie szczerze nie grzeje ani nie ziębi - i tak wchodzę na forum przez najnowsze nieczytane a sporo tematów ignoruję.
Pisze mało, nie mam zatargów z userami wiec mnie to dość obojętne. Szkoda tylko ze coś co mogło być śmieszne przerabia sie w pewnego rodzaju pokazywanie jacy to my admini jesteśmy władni bo inaczej tego nazwać nie można. Nawet część naiwnych co się dała nabrać juz sie nie śmieje tylko czuje gorzkość tego że
Pomysł ze znakami zodiaku może i fajny ale co to jest, forum astrologiczne? Ja i wielu użytkowników ma zapewne niesmak. Czym on się skończy - nie wiadomo.
Wprawdzie nadal nie jestem przekonany, czy to aby nie jest zgrywa rozłożona w czasie, niemniej z tego co tu widzę, forum przypomina istny śmietnik, zaś niektóre odzywki moderatorów "nowych"/nienowych już na starcie są aroganckie, niczego dobrego to nie wróży w komunikacji z użytkownikami.MZ pisze:No cóż, miałem nadzieję, że to tylko na prima aprilis, ale w tej sytuacji...
(zgodnie z sugestią któregoś z moderatorów, że jeśli się nie podoba, to nie udzielać się).
Jeden wielki bałagan, niepotrzebne i na siłę zrobione rozczłonkowania działów prowadzące do absolutnej nieczytelności forum, moderatorzy bez tożsamości i jeszcze kilka innych rzeczy powodują, że ja z forum - przynajmniej przejściowo - zmywam się, niektórzy mogą odetchnąć, bo bardzo chcieli mieć forum beze mnie. Tak więc macie.
Zastrzegam sobie do prawo do incydentalnego zabrania głosu.
Na razie, ja stąd póki co uciekam w te pędy (wiem, "nikogo nie zmuszamy", jasne, decyzję podjąłem sam).
E.
PS. Mam nadzieję jednak, że to tylko koszmar.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
-
Krzysiek_S
- Colony
- Kontakt:
Myślę Emdeggerze, że przesadzasz. Podejście moderatorów obojętnie czy są pustymi awatarami czy też istniejącymi osobami jest czysto biznesowe, a nie aroganckie. Wszystko działa pod linijkę, ale w pewnym zakresie. Nie wiem czy jest to eksperyment formalny mający na celu brutalne oczyszczenie forum czy nie, ale de facto jest to bez znaczenia. Starzy modowie są nadal aktywnymi użytkownikami, a nowi moderatorzy działają de facto maszynowo. Tak naprawdę sensownej czy nawet gorącej dyskusji to nie przeszkadza. A takich gorących dyskusji z Twoim udziałem nie brakowało. Tyle, że one były solą Wawkomu tj. sensem istnienia forum dyskusyjnego.
Do wszystkich mądrych użyszkodników apelowałbym o zachowanie rozwagi i traktowanie moderatorstwa w takim sensie w jakim chcą być traktowani. Tj. czysto biznesowo, a przynajmniej dopóki nie będą się aktywnie udzielać.
Wielu trolli żegnam z przyjemnością co skłania do powrotu do tego miejsca, ale szkoda tracić cennych i mądrych użytkowników, którzy przecież wiedzą, że pewne rzeczy mogą łątwo pozostać takie same. W to wierzę.
Jedno jest drażniące. Podział na nowe podfora. Chaotyczny i bezsensowny moim zdaniem.
Do wszystkich mądrych użyszkodników apelowałbym o zachowanie rozwagi i traktowanie moderatorstwa w takim sensie w jakim chcą być traktowani. Tj. czysto biznesowo, a przynajmniej dopóki nie będą się aktywnie udzielać.
Wielu trolli żegnam z przyjemnością co skłania do powrotu do tego miejsca, ale szkoda tracić cennych i mądrych użytkowników, którzy przecież wiedzą, że pewne rzeczy mogą łątwo pozostać takie same. W to wierzę.
Jedno jest drażniące. Podział na nowe podfora. Chaotyczny i bezsensowny moim zdaniem.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
-
Krzysiek_S