A z jaką predkością ściąga Ci się plik? Mam na myśli takie większe rozmiary, typu 3.5 GB.Piotrekbe pisze:Z tego co pamiętam to przy porównaniu prędkości 120 Mbitów Aster osiągnął 96 Mbit, a UPC 116 Mbit. Reszty testów nie pamiętam. Posiadam obecnie UPC 25 Mbitów i osiągam prędokość w testach 24,5 Mbita. Ja polecam UPC.
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Operator szybkiego internetu
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
Na torrentach osiąga średnio 2,4 MB/s. Największą prędkość jaką osiągnąłem 2,7MB/s.Pawel_ pisze:A z jaką predkością ściąga Ci się plik? Mam na myśli takie większe rozmiary, typu 3.5 GB.Piotrekbe pisze:Z tego co pamiętam to przy porównaniu prędkości 120 Mbitów Aster osiągnął 96 Mbit, a UPC 116 Mbit. Reszty testów nie pamiętam. Posiadam obecnie UPC 25 Mbitów i osiągam prędokość w testach 24,5 Mbita. Ja polecam UPC.
700 MB ściągam około 10 minut, a 3,5 GB w zależności od seedów około 1-1,5 godziny trzeba liczyć.
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
U mnie, przy koncie premium na Rapidshare i Hotfile, łączku 25 Mbit/s i programie Internet Download Manager, najszybszy transfer jaki osiągnąłem, wynosił ~3,4 MB/s, a poniżej 2,5 MB/s raczej nie spada
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
- Anna Jaworska
Korzystam tylko z ich telewizji, na szczęście ostatnie 3 miesiące (wypowiedzenie umowy). Natomiast kiedyś chcieli mi to to wcisnąć, więc zapoznałam się z ich ofertą. Jedno mogę stwierdzić, nie warto.
Słaby zasięg, relatywnie droga usługa, a jak odpukać, bank spóźni się z księgowaniem przelewu to traktują cię jak złodzieja i z miejsca blokują korzystanie z sieci (wyświetla się komunikat co około 25 minut, którego nijak nie można wyłączyć, dopiero po odczekaniu około minut, ponownie możesz przeglądać strony).
Poza tym tak jak reszta internetów działających na tej zasadzie jest to internet dodatkowy np. do laptopa, a nie internet podstawowy.
Z komórkowych netów, jak pisałam w tym temacie, mi najlepiej sprawdził się iPlus, chociaż play też nie jest zły.
Słaby zasięg, relatywnie droga usługa, a jak odpukać, bank spóźni się z księgowaniem przelewu to traktują cię jak złodzieja i z miejsca blokują korzystanie z sieci (wyświetla się komunikat co około 25 minut, którego nijak nie można wyłączyć, dopiero po odczekaniu około minut, ponownie możesz przeglądać strony).
Poza tym tak jak reszta internetów działających na tej zasadzie jest to internet dodatkowy np. do laptopa, a nie internet podstawowy.
Z komórkowych netów, jak pisałam w tym temacie, mi najlepiej sprawdził się iPlus, chociaż play też nie jest zły.
zanim zaczniesz zawracać dupę - użyj google
Również polecam Internet w UPC, jeszcze nigdy nie miałem awarii. Wcześniej neta miałem w Netii, było ok, ale mieli burdel w dokumentach, i ceny się nie zgadzały, trzeba było ubiegać się o korekte faktur, po zakończeniu umowy przeszedłem do UPC. Przed Netią miałem jeszcze Neostradę, ale tu szkoda co kolwiek pisać

W Rembertowie UPC trochę niedomaga. Zdarzają się awarie. Czasem nie ma ani TV ani neta, czasem tylko neta. Czasem padnie na kilka minut tylko. Zdarza się tak kilka razy w roku. Człowiek siedzi w weekend wieczorem a tu ani TV nie poogląda ani przy komputerze nie posiedzi.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Jak miałem taki program do sprawdzania ile pobrałem to miałem po 300-400GB także może na tydzień.Pawel_ pisze:Na jaki czas wystarczy mi pakiet 30GB/miesiąc w Cyfrowym Polsacie, gdy będą chciał ściągać filmy w jakości HD, tj. pliki o wielkości od 3 do 4GB...
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.