Zapewne żadne.ja0306 pisze:jakies linie z centrum mają byc tam dociągnięte. Tylko jakie?
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach
Moderator: Wiliam
Ale jak w TVN Warszawa mówili to jakieś będą, chyba nie robili bezużytecznej pętli i Centrum Handlowego zamiast Bazaru Stadion?
Jak spodziewałbym się 157 od Placu Wilsona Krasińskiego-Wisłostrada-Most-Modlińska-Płochocińska-Marywilska-Marcelin
i 101 od Placu Hallera. Jagiellońska-Modlińska-Płochocińska-Marcelin
Bródno i Nowodwory maja 126. Nieporęt 7xx które mogłyby wtedy podjeżdżac dwukierunkowo pod Centrum Handlowe.
Chyba nie ograniczą się do dowozówki Żerań FSO-Marywilska CH
Jak spodziewałbym się 157 od Placu Wilsona Krasińskiego-Wisłostrada-Most-Modlińska-Płochocińska-Marywilska-Marcelin
i 101 od Placu Hallera. Jagiellońska-Modlińska-Płochocińska-Marcelin
Bródno i Nowodwory maja 126. Nieporęt 7xx które mogłyby wtedy podjeżdżac dwukierunkowo pod Centrum Handlowe.
Chyba nie ograniczą się do dowozówki Żerań FSO-Marywilska CH
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na pewno się uciesząja0306 pisze:Nieporęt 7xx które mogłyby wtedy podjeżdżac dwukierunkowo pod Centrum Handlowe.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
No chyba tak, oni nie mają dojazdówek do Centrum Handlowego a pociągiem naokoło chyba nie musza się pchać czy dochodzić od Busa 7xx?Bastian pisze:Na pewno się uciesząja0306 pisze:Nieporęt 7xx które mogłyby wtedy podjeżdżac dwukierunkowo pod Centrum Handlowe.
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
To chyba lepiej juz "zaokrąglić" jakąś mało znaczącą linię z Modlińskiej Żeby robiła koło przez Płochocińską i Marywilską, a dalej swoją trasą np. 133 czy 152
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dyskutowanie o tramwaju akurat do Mehoffera nie ma za bardzo sensu. Jeśli inwestycja w obecnym kształcie przejdzie, to cała. Jeśli będzie konieczność resetu decyzji środowiskowej (i prawdopodobnie także projektu jako całości), to do Nowodworów przecież.tarantula01 pisze:Załóżmy, że będzie ta dowozówka do tramwaju przy Mehoffera, czyli trasa: Światowida - Dzierzgońska - Odkryta - Nowodworska - Mehoffera - Światowida. Mieszkańcy będą zachwyceni jazdą 2 - 5 przystanków, aby przesiąść się w tramwaj, co zabierze im ok. 3 min (jazda) + 3 min (przesiadka), a potem jazdą tramwajem do metra, gdzie będą się znów przesiadać wykorzystując do tego perony tramwajowe o szerokości maks. 1,5 m, chodnik położony zygzaczkiem (architekt by się obraził, gdyby chodnik miał 4 m i był poprowadzony prosto) o szerokości maks. 2 m i w końcu szerokie (ok. 5 m) schody na perony stacji, które nagle na peronie mają rzeczywistą szerokość ok. 2 m (resztę z 5 m zjada szyb windy i skraj peronu metra). To ja wolę E-8 do metra i po drodze tylko te schody na peron metra.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Pewnie coś w stylu 176 tam podjedzie...ja0306 pisze:A ostatnio na TVN Warszawa było o petli przy CH Marywilska i nic tutaj na ten temat nie ma? Pętla podobno juz gotowa tylko budowa centrum nieskończona, jakies linie z centrum mają byc tam dociągnięte.
Zakładasz, że większość pasażerów jeździ do targowiska, a nie do pracy czy szkoły? Im by na pewno te 10 minut podjazdu nie zrobiło absolutnie żadnej róznicyja0306 pisze:No chyba tak, oni nie mają dojazdówek do Centrum Handlowego a pociągiem naokoło chyba nie musza się pchać czy dochodzić od Busa 7xx?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Poza tym, co to za obsługa przy tych częstotliwościach siedemsetek?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
1.Coś co ma podobno z Centrum do tego CHWolfchen pisze:Pewnie coś w stylu 176 tam podjedzie...ja0306 pisze:A ostatnio na TVN Warszawa było o petli przy CH Marywilska i nic tutaj na ten temat nie ma? Pętla podobno juz gotowa tylko budowa centrum nieskończona, jakies linie z centrum mają byc tam dociągnięte.Zakładasz, że większość pasażerów jeździ do targowiska, a nie do pracy czy szkoły? Im by na pewno te 10 minut podjazdu nie zrobiło absolutnie żadnej róznicyja0306 pisze:No chyba tak, oni nie mają dojazdówek do Centrum Handlowego a pociągiem naokoło chyba nie musza się pchać czy dochodzić od Busa 7xx?
2.No ale zaliczająć CH po drodze chyba nie ponarzekają.
5 minut tylko a nie 10
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
Nikt o zdrowych zmysłach tam nie da linii z Centrumja0306 pisze:Coś co ma podobno z Centrum do tego CH
Polemizowałbym z tym.ja0306 pisze:No ale zaliczająć CH po drodze chyba nie ponarzekają.
A to tak płynnie da się włączyć w Płochocińską? A to ciekawe.ja0306 pisze:5 minut tylko a nie 10
Ponadto - wykorzystyanie linii podmiejskich do zapewniania komunikacji w mieście jest delikatnie mówiąc nie na miejscu...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
O tym Centrum to ja bym się nie zakładał - śmierdzi na kilometr tzw. decyzją polityczną. No, może nie Centrum, ale Dworzec Wschodni (i to Lubelska, by o okolice Stadionu zawinąć)...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
no Huta to by jeszcze tak nie pachniała absurdem.