Wzory biletĂłw
Moderator: JacekM
Przestańcie wyolbrzymiać, jak Idea zmieniała się w Orange to jeszcze kilka miesięcy po zmianie na telefonach (informacji o sieci) widniała Idea i jakoś nikt z tego afery nie robił. Trochę czasu minie i wszystko się ustabilizuje.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
na stronie ztm czytamy;person pisze:Potraktuj to jako druk (opakowanie) zastępcze.
Kampania informacyjna jest o normalnych biletach, a nie o ersatzach.
Powtarzam: w 2008 r. było podobnie i po kilku tygodniach wszędzie były już "właściwe" bilety.
Wraz z nową taryfą wprowadzone zostaną nowe wzory biletów. Białe kartoniki z kolorowymi kwadracikami, które pasażerowie kasowali od czerwca 2008 roku zostaną zastąpione przez bilety w jednolitej kolorystyce. Co ważne, każdy rodzaj biletu będzie innego koloru, co ułatwi ich jednoznaczną identyfikację. Dla przykładu: bilet jednorazowy ważny tylko w I strefie będzie czerwony, bilet 20-minutowy – zielony, dobowy – błękitny, 3-dniowy – fioletowy. Nie będzie również problemów z odróżnieniem „na pierwszy rzut oka” biletów normalnych i ulgowych. Bilety normalne będą jednolitymi, kolorowymi kartonikami, a ulgowe z niewielkim, białym paskiem z lewej strony. Warto podkreślić, że na biletach papierowych – po raz pierwszy – pojawią się również informacje w języku angielskim.
Nie zmieni się wzór biletów sprzedawanych w biletomatach. Będą się różniły tylko cenami.
Przy okazji wprowadzania nowych cen i nowych wzorów biletów, zmieni się także logotyp ZTM. Charakterystyczny, lekko pochylony w prawo czworokąt z czerwonymi literami „Z” i „M” oraz żółtą literą „T”, po 20 latach, odchodzi do lamusa.
jest tu coś o ersatzach?
Jaka niekonsekwencja, mianowicie:
BILET JEDNORAZOWY 1+2 STREFA NORMALNY
BILET JEDNORAZOWY ULGOWY 1+2 STREFE
Ja rozumiem że tak mogłoby być w Gdańsku tak jak teraz z dopłatami do biletów, ale u nas...
BILET JEDNORAZOWY 1+2 STREFA NORMALNY
BILET JEDNORAZOWY ULGOWY 1+2 STREFE
Ja rozumiem że tak mogłoby być w Gdańsku tak jak teraz z dopłatami do biletów, ale u nas...