Euro 2012 - przebieg turnieju

Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 08 cze 2012, 22:55

fik pisze:
Bastian pisze: My nawet w domu nie mamy. Rozjadą nas...
Czesi? Kim? Baroszem? :> Jeżeli Smuda wreszcie zrezygnuje z Boenischa, to z Czechami mamy spore szanse, Wasilewski i Piszczek to jednak są klasowi zawodnicy.
I Warzywniaka da? E, to już wolę Boenischa. I nie wiem czy nie Grosickiego za np. Rybusa.

Będzie dobrze :grin:
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 08 cze 2012, 22:58

kulikowski pisze:nasi mają problemy z wykończeniem akcji, skuteczność słaba ... zaś Rosjanie skutecznie wykańczają ...
Dziś była jedna taka sytuacja - Błaszczykowski starał się podawać do Lewandowskiego. Podanie było nieudane, a któryś z naszych (chyba Obraniak) miał pretensje do kapitana, że nie dograł piłki. Błaszczykowski wyraźnie się zirytował i pokazał, żeby tamten siedział cicho. Owszem, dortmundzkie trio wyróżnia się, ale nie mogą grać tylko ze sobą :/
Co do Rosjan, to jedyna szansa w skutecznej obronie - oni grają schematem 5+5 - pięciu atakuje i pięciu broni. I atakującym zdarza się nie wracać do obrony, co stwarza szansę kontry.
A Petr Cech dziś nie błyszczał, podobnie jak cała reprezentacja - ten stoper Hubnik to jakaś rodzina do tego co w Legii próbował? ;)
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 08 cze 2012, 23:01

Piotrek pisze:I Warzywniaka da? E, to już wolę Boenischa. I nie wiem czy nie Grosickiego za np. Rybusa.
Ja wolę Warzywniaka i się twardo tego trzymam, przynajmniej jest w miarę ograny. Boenisch dzisiaj miał kilka naprawdę udanych zagrań (zwłaszcza z przodu) i wierzę, że w pełnej formie może dużo dać tej drużynie, ale ma ewidentne problemy z ustawianiem się i współpracą w czwórce defensywnej.
Piotrek pisze:I nie wiem czy nie Grosickiego za np. Rybusa.
Pierwszy wciąż do zmiany IMHO jest Polański jednak, choć z drugiej strony - faktycznie nie mamy defensywnych pomocników (Matuszczyk jest śmiechem na sali).

[ Dodano: |8 Cze 2012|, 2012 23:02 ]
Paweł_K pisze:ten stoper Hubnik to jakaś rodzina do tego co w Legii próbował? ;)
Rodzony brat.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Daniel_FCB
(kaczofob)

Post autor: Daniel_FCB » 08 cze 2012, 23:06

Paweł_K pisze:Czy Rosję z Czechami komentuje Jacek Laskowski?
No właśnie też mnie to zdziwiło
To już jakoś od stycznia* było wiadomo. Bodajże poszło o płacę. Dla mnie zmiana na duży plus.
5280 pisze:No i w końcu ktoś uciszył Szczęsnego za dużo chłopak szpanuje!!!! Tylko ciekawe co by było jakby nie faul??? 2:1 dla niebieskich?? Szczęsnego można oceniać różnie :-k
Szczęsny nie jest winny karnemu. Obrońcy spieprzyli pułapkę, napastnik miał całe pole karne dla siebie, Szczęsny musiał wyjść, skrócić kąt i trafić w piłkę albo w nią nie trafić, 50% szans. ( ;) ). Niestety, nie trafił.
Natomiast za bramkę na 1:1 wina w większej części spada na niego.

PS Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, ale Trzeciak twierdził w trakcie meczu, że Pawluczenko o miejsce w pierwszym składzie walczył z... Van Persiem #-o Pomylił kluby, czy piłkarzy? :grin:

PS2 *Poprawka, nie od stycznia, a od grudnia.
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM

Awatar użytkownika
M_Szymkowiak
Kontakt:

Post autor: M_Szymkowiak » 08 cze 2012, 23:11

Daniel_FCB pisze:To już jakoś od stycznia było wiadomo. Bodajże poszło o płacę. Dla mnie zmiana na duży plus.
To nie wiedziałem, ale fajnie że komentuje :)
105 Dworzec Gł. - Al. 29 Listopada - Majora - Prądnik Czerwony
439 Czyżyny Dworzec autobusowy - Al. 29 Listopada - Nowy Kleparz - Czarnowiejska - Mydlniki
Scania CN113ALB na Facebook'u

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 08 cze 2012, 23:17

Daniel_FCB pisze:że Pawluczenko o miejsce w pierwszym składzie walczył z... Van Persiem #-o Pomylił kluby, czy piłkarzy? :grin:
Mnie też to położyło, zupełnie nie wiem, ocb (Pawliuczenkę z Arszawinem pomylił? :-k). Niemniej jednak, to świetny komentator, chyba obecnie najlepszy w Polsce.

[ Dodano: |8 Cze 2012|, 2012 23:18 ]
Aha, niech JacekM mnie wytłumaczy, jakim cudem Arsenal zrezygnował z Arszawina i zostawił Rosickiego.

[ Dodano: |8 Cze 2012|, 2012 23:28 ]
Pawliuczenkę z Arszawinem
Albo van Persiego z van der Vaartem? :P

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 09 cze 2012, 0:08

fik pisze:Aha, niech JacekM mnie wytłumaczy, jakim cudem Arsenal zrezygnował z Arszawina i zostawił Rosickiego.
Szawa się odbudował w Zenicie. I jak widać z korzyścią dla sbornej. Napiszę tylko dwa słowa po dziś:

РОССИЯ ВПЕРЁД!!!
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 09 cze 2012, 0:50

fik pisze:
Bastian pisze: My nawet w domu nie mamy. Rozjadą nas...
Czesi? Kim? Baroszem? :> Jeżeli Smuda wreszcie zrezygnuje z Boenischa, to z Czechami mamy spore szanse
Ale jacy znów Czesi...? Brakiem obrony nas rozjadą?! #-o
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Bon Jovi

Post autor: Bon Jovi » 09 cze 2012, 2:17

Daniel_FCB pisze:
5280 pisze:No i w końcu ktoś uciszył Szczęsnego za dużo chłopak szpanuje!!!! Tylko ciekawe co by było jakby nie faul??? 2:1 dla niebieskich?? Szczęsnego można oceniać różnie :-k
Szczęsny nie jest winny karnemu. Obrońcy spieprzyli pułapkę, napastnik miał całe pole karne dla siebie, Szczęsny musiał wyjść, skrócić kąt i trafić w piłkę albo w nią nie trafić, 50% szans. ( ;) ). Niestety, nie trafił.
Natomiast za bramkę na 1:1 wina w większej części spada na niego.
Nie wykłucał się z sędzią, tylko honorowo zszedł z boiska. Ale rzeczywiście sytuacje miał patową. A w bramce dla Greków, według mojej oceny nasza obrona nie zadziałała. Nie znam Szczęsnego osobiście i nie wiem czy szpanuje czy nie. A to co widać na boisku, nie wiem czy o tym świadczy że szpanuje. Ale skoro kolegi 5280 jest takie wrażenie, to nic i nikt w tej kwesti niczego nie zmieni. Troche szkoda że otrzymał czerwona kartkę. Tytoń z karnym poradził sobie świetnie.
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 09 cze 2012, 2:50

Bastian pisze: Ale jacy znów Czesi...? Brakiem obrony nas rozjadą?! #-o
No to Twoja teza, że Czesi nas rozjadą, więc się pytam :P

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 09 cze 2012, 2:54

fik pisze:
Bastian pisze: Ale jacy znów Czesi...? Brakiem obrony nas rozjadą?! #-o
No to Twoja teza, że Czesi nas rozjadą, więc się pytam :P
..chyba chodziło mu o Rosjan :P
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 09 cze 2012, 3:51

MeWa pisze: ..chyba chodziło mu o Rosjan :P
Jeżeli odpisuje na moją wypowiedź o Czechach, że "nas rozjadą", to raczej chodzi mu o Czechów, albo nie potrafi się wysłowić :P

Awatar użytkownika
tomstak

Post autor: tomstak » 09 cze 2012, 19:41

Dania - Holandia 1:0 i 6 minut do końca.
Holendrzy, dużo możliwości wyrównania i podniesienia wyniku, ale brak dokładności.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 09 cze 2012, 19:55

Świetny mecz Duńczyków. =D>

Awatar użytkownika
tomstak

Post autor: tomstak » 09 cze 2012, 21:31

Niemcy - Portugalia po pierwszych 45 minutach 0:0
U pierwszych i drugich brak pomysłu na wykończenie akcji.
W II połowie bramki powinny się posypać.

ODPOWIEDZ