TwĂłr Kalendarzowy
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Tak praca po 6 nowych godzin według projektu.
No to byłby Cały Tydzień w Roku zwykłym 73 tygodnie po 5 dni każdy bez dni weekendowych. Taka "tyranina" całe 3 lata, ale więcej jednak zarobiłbyś, ufff mimo trudu.
Wyszło mi 2400zł na rok więcej. na przykłądzie pensji 8zł Brutto za Godzinę starą, przekształcone na 10zł na godzinę Nową. Reszta nniech wyliczy analogicznie.
Tylko tygodnie w roku przestepnym miałyby co tydzien dodatkową Niedzielę.
Dzień dla wielu wolny.
Tak to męcząco wygląda Kalendarz stworzony pod zarabianie więcej pieniędzy, poskracanie parametrów czasowych by tez ozywic gospodarkę/gospodarki na tworzenie nowych wynalazków, takie pobudzenie a potem trwałość nowego o ile kiedykolwiek ktos się odważy na to.
No to byłby Cały Tydzień w Roku zwykłym 73 tygodnie po 5 dni każdy bez dni weekendowych. Taka "tyranina" całe 3 lata, ale więcej jednak zarobiłbyś, ufff mimo trudu.
Wyszło mi 2400zł na rok więcej. na przykłądzie pensji 8zł Brutto za Godzinę starą, przekształcone na 10zł na godzinę Nową. Reszta nniech wyliczy analogicznie.
Tylko tygodnie w roku przestepnym miałyby co tydzien dodatkową Niedzielę.
Dzień dla wielu wolny.
Tak to męcząco wygląda Kalendarz stworzony pod zarabianie więcej pieniędzy, poskracanie parametrów czasowych by tez ozywic gospodarkę/gospodarki na tworzenie nowych wynalazków, takie pobudzenie a potem trwałość nowego o ile kiedykolwiek ktos się odważy na to.
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
A dla wielu pracujący, a dla pracodawców źródło dodatkowego obciążenia przez konieczność płacenia stawki świątecznej.ja0306 pisze:Tylko tygodnie w roku przestepnym miałyby co tydzien dodatkową Niedzielę.
Dzień dla wielu wolny.
Odnośnie wersji angielskiej - eufemistycznie rzecz ujmując - nie jest dobrze
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Jeśli zwiększenie czasu pracy ma być jedyną motywacją, to można to zrobić bez zmiany rachuby czasu. Wystarczy zwiększyć normy prawne, zwłaszcza limity. Np. pracować dziennie 9h zamiast 8h albo także w soboty. Albo zrezygnować z urlopów. Albo półtora etatu, co praktykują (podobno) niektórzy kierowcy.
Ale! Patrząc historycznie, to ludzie, społeczeństwa domagały się raczej krótszego czasu pracy.
[ Dodano: Czw 10 Sty, 2013 11:44 ]
I jeszcze: ja0306, czytałeś te opisy pięciodniówek i sześciodniówek w ZSRR?
Ale! Patrząc historycznie, to ludzie, społeczeństwa domagały się raczej krótszego czasu pracy.
[ Dodano: Czw 10 Sty, 2013 11:44 ]
I jeszcze: ja0306, czytałeś te opisy pięciodniówek i sześciodniówek w ZSRR?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Nie chodzi o zwiększenie ilości godzin pracy w dzień bo to zbytnie przeciążenie, lepiej zwiększyć ilość dni pracy po regularnym czasie np. codziennie obecne 8 godzin lub 6 godzin według mego projektu czasu. Płace za godzinę obecne dzielimy przez ilość minut i za każde 80 minut w nowym projekcie by byłą płaca i praca 6 Nowych Godzin po 80 minut każda. Lepsze pracowanie codzienne o stałej ilości godzin niz nadgodziny.
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
Chyba dla Ciebie. Ja tam wolę pracować pół doby i potem mieć dobę wolnego (względnie dobę pracy i dwie wolnego). Nie wychodź z założenia, że Ty wiesz lepiej o potrzebach i priorytetach, a to wręcz wali po oczach w tym temacie.ja0306 pisze:Lepsze pracowanie codzienne o stałej ilości godzin niz nadgodziny.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
No może nie znam ale myslałem że regularność stała jest lepsza.
No dobra. Częśc lubi się naharować i mieć wolne cały dzień zamiast pracować równomiernie i mieć równomiernie część doby każdej wolną.
No dobra. Częśc lubi się naharować i mieć wolne cały dzień zamiast pracować równomiernie i mieć równomiernie część doby każdej wolną.
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
Ten "Kalendarz Tomaszowski" że tak go nazwę to nie uwzglednia żadnej reigii, bo nie jest to jego celem, celem takiej mysli jest zwiększenie dni w których się zarabia, poza tym skrócenie długości parametrów czasowych, mniejsza liczba godzin dobowych, mnie dni tygodnia w każdym tygodniu, mniej miesięcy, regularność okresów w harmonii, pogodzenie tego z Normalnymi obecnie i dalej Porami Roku.
Skoro z róznymi Kalendarzami da się żyć to Polska powinna miec np. taki własny odrębny od innych państw czy stref.
Skoro z róznymi Kalendarzami da się żyć to Polska powinna miec np. taki własny odrębny od innych państw czy stref.
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
- R-9 Chełmska
To można zrobić jednym zdaniem: 48-godzinny tydzień pracy.ja0306 pisze:celem takiej mysli jest zwiększenie dni w których się zarabia
No właśnie nic nie skracasz, po prostu zmieniasz sposób liczenia.ja0306 pisze:skrócenie długości parametrów czasowych
Co nic nie daje.ja0306 pisze:mniejsza liczba godzin dobowych
Co jest moim zdaniem bez sensu, bo masz przez to więcej tygodni...ja0306 pisze:mnie dni tygodnia w każdym tygodniu
Również nic to nie zmienia...ja0306 pisze:mniej miesięcy
A co to u licha?ja0306 pisze:regularność okresów w harmonii
Na pewno to na poważnie, czy sobie jaja robisz?ja0306 pisze:pogodzenie tego z Normalnymi obecnie i dalej Porami Roku

Koszty idą w miliardy, korzyści nie ma żadnej.ja0306 pisze:Skoro z róznymi Kalendarzami da się żyć to Polska powinna miec np. taki własny odrębny od innych państw czy stref.
PS. W Indiach chyba mają jakiś inny kalendarz - i tak na ogół podają normalne daty albo co najwyżej obie na raz.

S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
1.Nie no 8x365/73x8 przez 3 lata i 61x5x8Wolfchen pisze:To można zrobić jednym zdaniem: 48-godzinny tydzień pracy.ja0306 pisze:celem takiej mysli jest zwiększenie dni w których się zarabiaNo właśnie nic nie skracasz, po prostu zmieniasz sposób liczenia.ja0306 pisze:skrócenie długości parametrów czasowychCo nic nie daje.ja0306 pisze:mniejsza liczba godzin dobowychCo jest moim zdaniem bez sensu, bo masz przez to więcej tygodni...ja0306 pisze:mnie dni tygodnia w każdym tygodniuRównież nic to nie zmienia...ja0306 pisze:mniej miesięcyA co to u licha?ja0306 pisze:regularność okresów w harmoniiNa pewno to na poważnie, czy sobie jaja robisz?ja0306 pisze:pogodzenie tego z Normalnymi obecnie i dalej Porami RokuBo ja tak nie piszę nawet pod wpływem...
Koszty idą w miliardy, korzyści nie ma żadnej.ja0306 pisze:Skoro z róznymi Kalendarzami da się żyć to Polska powinna miec np. taki własny odrębny od innych państw czy stref.
PS. W Indiach chyba mają jakiś inny kalendarz - i tak na ogół podają normalne daty albo co najwyżej obie na raz.
2.No sposób liczenia, ale miało to wpływac na wrażenie krótszego czasu.
3.Tak racja, więcej tygodni, tak po prostu jest w wynikach
4.Nie wiem nie wprowadzono z wynikami aktywnego stosowania
5.Tak w tym jest harmonia wszystkie tygodnie po mieszczą się w jednym roku kalendarzowych, doba miałaby 3 częście przedpraca-praca-popraca, miesiące równo po 40-41 dni bez dziwaczengo lutego.
6.No projekt tak komponowałem by wszystko było spójne więc żadne jaja.
7.Koszty na pewno by się zwróciły jakby to było wprowadzone bo wszyscy by więcej pracowali.
8.Indyjskiego kalendarza nie znam, Judaiści tez mają swój co ma inna ilość lat.
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw