Rozkłady epidemiczne
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Zgłoś to UMiG Piaseczno i do ZTMu.
-
A co mieli zrobić kierowcy z tą informacją? Bawić się w policjanta i wypraszać losowych ludzi?Mietek pisze:Prosiłbym przyjrzeć sie frekfencji w autobusach linii L39 w godzinach szczytu, limit w tych minibusach to 18 osób, wczoraj o 15 na odcinku Julianów - Piaseczno Centrum w kolejnych autobusach podróżowało 29 osób, 31 osób, 27 osób, na moje uwagi kierowcy nie reagowali
-
Już dawno przestano się przejmować tymi limitami, wiszą tylko dla picu.
- Solaris
To może zamiast zawracać głowę kierowcy, powinieneś mieć gotowe karteczki z odpowiednią ilością numerków (w tym przypadku od 1 do 18) i trochę pustych, i urządzić losowanie. Kto trafi na los z numerkiem zostaje, pozostali wysiadają. Efektem tego losowania, pewnie by byłoMietek pisze: ↑23 mar 2021, 11:34Prosiłbym przyjrzeć sie frekfencji w autobusach linii L39 w godzinach szczytu, limit w tych minibusach to 18 osób, wczoraj o 15 na odcinku Julianów - Piaseczno Centrum w kolejnych autobusach podróżowało 29 osób, 31 osób, 27 osób, na moje uwagi kierowcy nie reagowali

Bywały wyższe wyniki...
Proponuję zabunkrować się w domu i w ogóle nie wychodzić jak takiś strachliwy i służbista.
Solaris pisze: ↑27 mar 2021, 11:43To może zamiast zawracać głowę kierowcy, powinieneś mieć gotowe karteczki z odpowiednią ilością numerków (w tym przypadku od 1 do 18) i trochę pustych, i urządzić losowanie. Kto trafi na los z numerkiem zostaje, pozostali wysiadają. Efektem tego losowania, pewnie by byłoMietek pisze: ↑23 mar 2021, 11:34Prosiłbym przyjrzeć sie frekfencji w autobusach linii L39 w godzinach szczytu, limit w tych minibusach to 18 osób, wczoraj o 15 na odcinku Julianów - Piaseczno Centrum w kolejnych autobusach podróżowało 29 osób, 31 osób, 27 osób, na moje uwagi kierowcy nie reagowalii chodził byś dość długo w jaruzelkach
![]()
Autor to pewnie by chciał, by kierowca wywalił nadlimitowaych pasażerów, ale nie jego.
Żarty żartami, ale akurat transport zbiorowy, a zwłaszcza komunikacja miejska jest jednym z miejsc, gdzie do zakażeń dochodzi najrzadziej. W niektórych krajach w ogóle nie wprowadzano ograniczeń w liczbie pasażerów i nie przełożyło się to na powstawanie ognisk w zbiorkomie.
Nie kolego! Chciałbym aby firma, która organizuje ten transport podeszła poważnie do tematu ograniczeń i wysłała na trasę linii L39 w godzinach szczytu większe autobusy, zaraz będą głosy, że to miasto Piaseczno itd, nie obchodzi mnie to, autobus L39 jeździ z logiem ZTM, zatrzymuje się na przystankach ZTM, za bilety płacę też ZTM, więc ZTM winien uczynić cokolwiek, aby rozwiązać problem.
mietek
Organizator oraz Przewoźnik nie mają żadnych uprawnień w kierunku egzekucji tych przepisów. Kierowca może co najwyżej przerwać kurs i zadzwonić po straż miejską.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Nazywa się miasto Piaseczno.
A to akurat sam tak zdecydowałeś. Bilet jednorazowy na linię L39: normalny: 5:00, ulgowy: 2,50. ZTM nie dostanie ani grosza.
BTW jak większy nie zmieści się na Ogrodowej np. to wtedy sobie dopiero ulżysz cierpenia
![;]](./images/smilies/krzywy.gif)
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 

A mnie nie obchodzi opinia pisowskiego trolla. Miej pretensje do swoich polityków, że wprowadzili idiotyczny limit pasażerów, który został ściągnięty z Ukrainy.Mietek pisze: ↑27 mar 2021, 15:19Nie kolego! Chciałbym aby firma, która organizuje ten transport podeszła poważnie do tematu ograniczeń i wysłała na trasę linii L39 w godzinach szczytu większe autobusy, zaraz będą głosy, że to miasto Piaseczno itd, nie obchodzi mnie to, autobus L39 jeździ z logiem ZTM, zatrzymuje się na przystankach ZTM, za bilety płacę też ZTM, więc ZTM winien uczynić cokolwiek, aby rozwiązać problem.
Napisałeś chociaż oficjalną skargę?Mietek pisze: ↑27 mar 2021, 15:19Nie kolego! Chciałbym aby firma, która organizuje ten transport podeszła poważnie do tematu ograniczeń i wysłała na trasę linii L39 w godzinach szczytu większe autobusy, zaraz będą głosy, że to miasto Piaseczno itd, nie obchodzi mnie to, autobus L39 jeździ z logiem ZTM, zatrzymuje się na przystankach ZTM, za bilety płacę też ZTM, więc ZTM winien uczynić cokolwiek, aby rozwiązać problem.
Kiedyś na L39 jeździły większe pojazdy m.in. Setra S416 LE Business.bartoni722 pisze: ↑27 mar 2021, 15:35BTW jak większy nie zmieści się na Ogrodowej np. to wtedy sobie dopiero ulżysz cierpenia

Ja z kolei inaczej się zapytam.Mietek pisze: ↑23 mar 2021, 11:34Prosiłbym przyjrzeć sie frekfencji w autobusach linii L39 w godzinach szczytu, limit w tych minibusach to 18 osób, wczoraj o 15 na odcinku Julianów - Piaseczno Centrum w kolejnych autobusach podróżowało 29 osób, 31 osób, 27 osób, na moje uwagi kierowcy nie reagowali
Dlaczego Ty wsiadłeś do tak zapełnionego autobusu lub nie wysiadłeś jak było tak dużo pasażerów, a przecież Ty byłeś jednym z tych ponad limit

Po kiego tu wylewasz żale, a nie tam gdzie o tych limitach decydują

SławekM pisze: ↑27 mar 2021, 15:59A mnie nie obchodzi opinia pisowskiego trolla. Miej pretensje do swoich polityków, że wprowadzili idiotyczny limit pasażerów, który został ściągnięty z Ukrainy.Mietek pisze: ↑27 mar 2021, 15:19Nie kolego! Chciałbym aby firma, która organizuje ten transport podeszła poważnie do tematu ograniczeń i wysłała na trasę linii L39 w godzinach szczytu większe autobusy, zaraz będą głosy, że to miasto Piaseczno itd, nie obchodzi mnie to, autobus L39 jeździ z logiem ZTM, zatrzymuje się na przystankach ZTM, za bilety płacę też ZTM, więc ZTM winien uczynić cokolwiek, aby rozwiązać problem.

610 Os. Górczewska - Dw. Wschodni (Lubelska).
Linię obsługuje zakład "Redutowa" i "Stalowa".
Linię obsługuje zakład "Redutowa" i "Stalowa".