Komunikacja miejska w Wilanowie i Powsinie
Moderator: Wiliam
imho obecna petla wilanow docelowo powinna byc tylko dla busow jadacych z peryferii.
7xx z kier konstancin przyczlokowa potem oberek przez MW nowoplaskowickiej - al. rzeczpospolitej - al.wilanowska i na wilanow.
Opcjonalnie jakis lokals typu wilanow - al.wilanowska - al.rzeczpospolitej - nowoplaskowickiej - plaskowickiej - gdzies dalej na ursynow.
Petla zbiorcza dla linii jadacych do centrum/obwodowo powinna byc gdzies przy w rejonie skrzyzowania al rzeczpospolitej/obwodnicy ekspresowej. Roboczo nazwijmy ja MW.
Miejskie mocne MW - al rzeczpospolitej - sobieskiego(116)/al. wilanowska - wiertnicza(131).
Miejskie Srednie MW - nowoplaskowickiej - przyczlokowa - al.wilanowska - sobieskiego (130) albo nowoplaskowickiej - przyczolkowa - wiertnicza (180)
Obwodowa MW - nowoplaskowickiej - przyczolkowa - al.wilanowska - dolinka sluzewiecka (117).
Jedynie 139 powinno sie wylamywac z ukladu.
Niech sobie lata powiedzmy z wilanowa wiertnicza- powsinska i bonifacego na stegny.
Oczywiscie zakladam dowoz powsina/konstancina do metra na kabaty.
7xx z kier konstancin przyczlokowa potem oberek przez MW nowoplaskowickiej - al. rzeczpospolitej - al.wilanowska i na wilanow.
Opcjonalnie jakis lokals typu wilanow - al.wilanowska - al.rzeczpospolitej - nowoplaskowickiej - plaskowickiej - gdzies dalej na ursynow.
Petla zbiorcza dla linii jadacych do centrum/obwodowo powinna byc gdzies przy w rejonie skrzyzowania al rzeczpospolitej/obwodnicy ekspresowej. Roboczo nazwijmy ja MW.
Miejskie mocne MW - al rzeczpospolitej - sobieskiego(116)/al. wilanowska - wiertnicza(131).
Miejskie Srednie MW - nowoplaskowickiej - przyczlokowa - al.wilanowska - sobieskiego (130) albo nowoplaskowickiej - przyczolkowa - wiertnicza (180)
Obwodowa MW - nowoplaskowickiej - przyczolkowa - al.wilanowska - dolinka sluzewiecka (117).
Jedynie 139 powinno sie wylamywac z ukladu.
Niech sobie lata powiedzmy z wilanowa wiertnicza- powsinska i bonifacego na stegny.
Oczywiscie zakladam dowoz powsina/konstancina do metra na kabaty.
Jeszcze uwaga
136 MŁYNÓW-...-Cynamonowa-Płaskowickiej-Al.Rzeczpospolitej-Al.Wilanowska-WILANÓW
Szybki dowóz do Metra Imielin i Multikina 10/15/15
131 CH URSYNÓW ZACHODNI-Płaskowickiej-Al.Rzeczpospolitej-Al.Wilanowska-Wiertnicza-Powsińska-...-DW.CENTRALNY 5/10/10
422 ZNANA-...-Powsińska-SADYBA 30/30/-
Tyle starczy.
136 MŁYNÓW-...-Cynamonowa-Płaskowickiej-Al.Rzeczpospolitej-Al.Wilanowska-WILANÓW
Szybki dowóz do Metra Imielin i Multikina 10/15/15
131 CH URSYNÓW ZACHODNI-Płaskowickiej-Al.Rzeczpospolitej-Al.Wilanowska-Wiertnicza-Powsińska-...-DW.CENTRALNY 5/10/10
422 ZNANA-...-Powsińska-SADYBA 30/30/-
Tyle starczy.
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A tak na poważnie, to dlaczego po Miasteczku Wilanów nie jeżdżą żadne Soliny?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Znaczy się dzielnicy sprawa wisi?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Znaków nie ma na pewno, słupków nie widziałem ale było ciemno, ulice utwardzone są, mieszkańcy też (sądząc po zaparkowanych samochodach i ruchu, ale dewelopery cwane są, może jakieś automaty powsadzali za kółka by korek robiły).
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie ma przystanków, nie ma warunków, po jednej stronie Klimczaka nie ma chodnika, bo jest rów/kanał/ciek wodny.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
http://www.e-wilanow.pl/index.php?optio ... i&Itemid=2Glonojad pisze:A tak na poważnie, to dlaczego po Miasteczku Wilanów nie jeżdżą żadne Soliny?
No kurcze jest 2010 a info jest z 2008
Obijają się ECH.
co do 131 i 136 to po wybudowaniu jednego ciągu Syta-Puławska dla dowozów do CH Ursynów i Metra Imielin ma to sens.
CH Powsińska też jest ale nie wszyscy nie musza się tam Pchać.
Obijają się ECH.
co do 131 i 136 to po wybudowaniu jednego ciągu Syta-Puławska dla dowozów do CH Ursynów i Metra Imielin ma to sens.
CH Powsińska też jest ale nie wszyscy nie musza się tam Pchać.
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
Ja to myslę teraz tak że ten rów może być zakryty chodniem na betonowej podstawie ze słupami lub czyms takim jak element wjazdu do tunelu pod starym miastem i na tym przystankowy chodznik zrobić. Rozmiary stosowne do kanału.Bastian pisze:Nie ma przystanków, nie ma warunków, po jednej stronie Klimczaka nie ma chodnika, bo jest rów/kanał/ciek wodny.
I problem bedzie z głowy jak dorobi się przejścia dla pieszych jak na ul.Prawdziwka/Borowej czy Sytej.
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
- Bastian
- Sułtan Maroka
A to idź i zakryj. Albo zmuś dzielnicę.ja0306 pisze:Ja to myslę teraz tak że ten rów może być zakryty chodniem na betonowej podstawie ze słupami
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow