MeWa pisze:Andrzej pisze:Absurd
Nie bardzo rozumiem cel, sens i przesłanie Twojej cytowanki, w której pojawia się i mój post! Zresztą mógłbyś bardziej rzetelnie cytować fragmenty...
Zresztą czemu cytujesz siebie w sprawie WII, skoro wybrany został WIIIa?
Wg mnie sprawa ma się tak:
* wariant WIIIA, pierwotny, w terenie zarezerwowanym ponoć od 20 lat, ale przebiegający obok wilii wpływowych ludzi, którzy zdążyli się tam osiedlić;
* "nagły" wariant W2 w terenie, który nie był rezerwowany, stąd w pełni uzasadnione rozszczenia mieszkańców, uderzający w ujście wody dla Sulejówka i okolic (rezerwa dla części prawobrzeżnej Warszawy), ale o łagodniejszych łukach, czym ponoć zyskał przychylność drogowców, choć jak sami mówili - było im bez różnicy czy WIIIA czy W2, byle nie W3.
Ale dodatkowo nowy W2 omija wille tychże wspomnianych osób. Wolę nie myśleć,
jak bardzo przekonali sąd, by się aż tak kompromitował tym podpisem Gęsickiej i innymi wydumanymi powodami.
W Polsce rządzą ludzie, którzy rządzą sądami. Jeśli nic się nie zmieni, to wg mnie - w tej konkretnej sprawie - albo wreszcie siłą przejdzie W2,, który omija te wille, albo wcale nie będzie tego odcinka..
**
Przy okazji..
swego czasu pobroniłem trochę komisu Bogdan-car, ale z wieści gminnej dowiedziałem się ostatnio co nieco o tym komisie i wycofuję wszystko. Jakoś wszystkich udało się już dawno wysiedlić z potrzebnego rejonu ul. Marsa, prócz nich..