Wyświetlacze
Objazdowe 33 w postaci 3110. W wewnętrznych kasetach (jakie to rozwiązanie jest, takie jest, ale skoro jest, to powinno działać) "METRO MŁOCINY z. tra" i koniec. Żadnych przystanków ani nic.
W środku ożywiona dyskusja 'czy to na Bankowy pojedzie?'...
Znowu ZTM nie ten plik przysłał? Niedasie? Poniżej pleców mamy?
Czy 3110 posiada, wychwalane pod niebosa przez niektórych Buse ?MichalJ pisze:Objazdowe 33 w postaci 3110
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
O to,to...to ta "specialni elektronika" .
Linia 155: 1966-2011
Ale to niewiele zmienia. IBIS po ustawieniu trasy wysyła na taką tablicę nazwy wszystkich przystanków razem z przesiadkami (i potem tylko numer aktywnego przystanku), więc gdyby wstawić odpowiednio dostosowaną deskę LCD (tzn. z interfejsem IBIS i obsługą właściwych komend), mogłaby działać podobnie jak w nowszych wozach.mobil one pisze: Czy 3110 posiada, wychwalane pod niebosa przez niektórych Buse ?
Awaria sterownika. Zdarza się.MichalJ pisze:Objazdowe 33 w postaci 3110. W wewnętrznych kasetach (jakie to rozwiązanie jest, takie jest, ale skoro jest, to powinno działać) "METRO MŁOCINY z. tra" i koniec. Żadnych przystanków ani nic.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Na Krzycholandii pojawiła się fotka swingowej elektrodechy dla objazdowego 33. Naprawdę to cudo, które powinno umieć wyświetlić i powiedzieć wszystko, co pasażerowi do szczęścia jest potrzebne, w żaden sposób nie informuje, że trasa jest w jakikolwiek sposób zmieniona?
To przerasta niektórych. Sterownik gryzie i pali więc nie ustawiają. Tylko w wozie 3273 nie da się ustawić, bo po ulepszeniu systemu te udogodnienia zniknęły i nie ma winnych tej sytacji.MichałP. pisze:Informuje. Z takim zapisem został wgrany plik. Tak jest. Ale przy tak wgranym pliku istnieje możliwość ręcznego ustawienia "trasa zmieniona". Na wyświetlaczach pojawi się wtedy taka informacja, a przystanki pozostaną bez zmianSzeregowy_Równoległy pisze:(...)
Dobra, ale to powinno być w pliku, ewentualnie powinien to (raz dla całej floty) ustawiać gość od SIP czy centrala (jeśli ten plik _nie może_ zawierać takiej informacji).MisiekK pisze: To przerasta niektórych. Sterownik gryzie i pali więc nie ustawiają.
No bo dlaczego ten motorniczy nie wklepuje rano do sterownika (z kartki) swojego planu pracy, nie musi klikać zapowiadania każdego z przystanków (oczywiście razem z kodem przystanku, też z kartki), nie wpisuje ręcznie końcówek na tablice?
A jeśli te pliki - aż tak bardzo - nie mogą zawierać odpowiednich informacji, to może warto przygotować sobie skrypt, który wczyta taki plik i go w odpowiedni sposób obrobi - usunie przystanki techniczne, zaznaczy przystanki objazdowe, zmieni nazwy zajezdni i co tam jeszcze jest potrzebne. I taki przerobiony plik można wrzucić na urządzenia
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Właśnie o to mi chodziło. 105 dziś jeździłem i nie musiałem w żaden sposób ingerować w to, co na tablicach się wyświetla. Trasa zmieniona pojawia się sama kiedy potrzeba i znika po przejechaniu odcinka zmienionego. Czemu w tramwajach tak się nie da, że wystarczy wklepać brygadę a reszta samasię? Bo szczerze wątpię, że ZTM potrafi w Macrosystemie a nie potrafi w tym, co w swingu siedzi.
-
Stary Pingwin
Albo ZTM albo Macrosystem. ZTM pliki wsadowe daje według identycznej struktury dla wszystkich. Więc raczej bym podejrzewał problemy w czytaniu tych plików po stronie TW/Novamedii/Mitrona (przy czym absolutnie nie wiem, gdzie dokładnie).Szeregowy_Równoległy pisze:Bo szczerze wątpię, że ZTM potrafi w Macrosystemie a nie potrafi w tym, co w swingu siedzi.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Sterowniki Macrosystemu robią reinterpretację rozkładu. Założeniem informacji w SWING-ach jest brak ingerencji przewoźnika w rozkład służbowy - wszystkim ma sterować zlecający przejazdy. Miało być extra, super i hiper. Awtomat myjący nogi pasażerom. Wyszło tradycyjnie. A i tak pewna renomowana firma niestety nie umie sobie poradzić z interpretacjami rozkładu służbowego.Szeregowy_Równoległy pisze: Bo szczerze wątpię, że ZTM potrafi w Macrosystemie a nie potrafi w tym, co w swingu siedzi.
Wystarczy, że uruchomi system zgodnie z tym co ma na karcie drogowej, a nie 'tak jak zawsze'.px33 pisze:No bo dlaczego ten motorniczy nie wklepuje rano do sterownika (z kartki) swojego planu pracy, nie musi klikać zapowiadania każdego z przystanków (oczywiście razem z kodem przystanku, też z kartki), nie wpisuje ręcznie końcówek na tablice?
Wszelkie wodotryski są po stronie interpreterów i sterowników. To co ma rozkład służbowy jest na SWING-ach.pawcio pisze:Więc raczej bym podejrzewał problemy w czytaniu tych plików po stronie TW/Novamedii/Mitrona (przy czym absolutnie nie wiem, gdzie dokładnie).
Wraz z kilkoma błędami wyparowały tryby specjalne - menu jest puste.Stary Pingwin pisze:MisiekK, Na czym polega ulepszenie systemu w 3273?