Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
Światła przy Zaj. Żoliborz działają! Tramwaje i auta solidarnie stoją na czerwonym (nawet w sobotę) 
Przez ostatnie 2 tygodnie testowano różne kombinacje w wybranych godzinach w wybrane dni, od wczoraj zgodnie z komunikatem uruchomiono światła "na stałe". Przynajmniej wydłużyli cykl dla tramwajów względem testów. Tramwaje stoją, ale bardziej imo oberwali kierowcy samochodów bo stoją jeszcze dłużej.

- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na poniedziałkowy poranek muszę sobie kupić duże, świeże panettone bo będzie zabawnie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wczoraj już światła działały od porannych wyjazdów i tragedii o dziwo nie było.

- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czyli kolejna minutka albo dwie do rozkładów i sprawa do przyschnięcia.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Poniedziałek to dopiero zweryfikuje.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
https://kobieta.onet.pl/wiadomosci/para ... ny/l54k2wt
Pytanie, dlaczego nie była zaangażowana w to policja, która mogłaby kierować ruchem na wyjeździe.
ŁK
- Bastian
- Sułtan Maroka
Kiedyś utknąłem tam na godzinę (i od tego czasu unikam zajeżdżania tam autem w przedświąteczne weekendy). A światła przy zajezdni były wyłączone, więc to zupełnie nie od tego było. Parking ma ruch dookoła, więc gdy doszło do jego zapełnienia, samochody szukające wolnego miejsca zablokowały pojazdy chcące opuścić parking. Policja nie była zainteresowana interwencją, bo to "nie ich" teren.Łukasz pisze: ↑15 gru 2024, 10:01https://kobieta.onet.pl/wiadomosci/para ... ny/l54k2wtMisiekK pisze:
Poniedziałek to dopiero zweryfikuje.
Pytanie, dlaczego nie była zaangażowana w to policja, która mogłaby kierować ruchem na wyjeździe.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
No ja kiedyś z arkadii też wyjeżdżałem godzinę, niemniej znając zdolności ruszania kierowców i kierowczyń (z naciskiem), to światła na pewno coś zmieniły.
ŁK
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Tam też jest problem bo trzeba ruszać pod górkę na wyjazdach, czego niektórzy sprawnie nie umieją ogarnąć. Często nawet jak AK jest czysta to i tak robi się zator na wyjeździe, bo trzeba się upewnić, czy rowerek nie nadjeżdża zza ściany. No ogólnie słabe te wyjazdy.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To "górka" wypadła z programu egzaminu na PJ, czy aż tak żenujący jest poziom szoferów?
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Zgadnij XD
Ja jak z garażu wyjeżdżam w robocie to nigdy nie podjeżdżam na górkę zanim poprzednie auto nie ruszy spod szlabanów - już tyle razy widziałem staczanie się, że przestałem liczyć. O dziwo są i tacy co potrafią się stoczyć automatem. Chociaż nie mam pojęcia jak to można zrobić...
Ja jak z garażu wyjeżdżam w robocie to nigdy nie podjeżdżam na górkę zanim poprzednie auto nie ruszy spod szlabanów - już tyle razy widziałem staczanie się, że przestałem liczyć. O dziwo są i tacy co potrafią się stoczyć automatem. Chociaż nie mam pojęcia jak to można zrobić...
Nie wiem czy każdy automat ma blokadę staczania, może włączają [N] albo im się skrzynia ślizga przez niewymieniany olej.Emyl pisze:Zgadnij XD
ŁK
W dzisiejszym drukowanym Stołku tekst o 64 światłach na Bielanach, czyli o sygnalizacji przy zajezdni.
Wg cytowanego Tamasa Dombiego "ruch tam jest mniejszy i tramwajów jest mniej, dlatego zdecydowali się na włączenie sygnalizacji".
WTF, szczególnie w kontekście tramwajów?
Niemniej, w tekście jest info, że wyłączyli sygnalizację i aktualizują algorytmy, hehe
Wg cytowanego Tamasa Dombiego "ruch tam jest mniejszy i tramwajów jest mniej, dlatego zdecydowali się na włączenie sygnalizacji".
WTF, szczególnie w kontekście tramwajów?
Niemniej, w tekście jest info, że wyłączyli sygnalizację i aktualizują algorytmy, hehe