Korki i zatory
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
Już niedługo bo w listopadzie ten temat będzie mógł zniknąć. Jak dziś podano (m.in. TKW) wchodzi w życie zakaz wjazdu pojazdów powyżej 16T w godzinach 7-10 i 16-20. W związku z powyższym korki mają zniknąć.
Wracając do tematu to dziś rano ciężko było się w jakikolwiek sposób wydostać z Woli. Oprócz wiecznie zakorkowanej Prymasa stała również Kasprzaka w kierunku Towarowej (już od Bema). Oczywiście zapchane też były wszystkie poprzeczne.
Wracając do tematu to dziś rano ciężko było się w jakikolwiek sposób wydostać z Woli. Oprócz wiecznie zakorkowanej Prymasa stała również Kasprzaka w kierunku Towarowej (już od Bema). Oczywiście zapchane też były wszystkie poprzeczne.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Plesim pisze:Już niedługo bo w listopadzie ten temat będzie mógł zniknąć. Jak dziś podano (m.in. TKW) wchodzi w życie zakaz wjazdu pojazdów powyżej 16T w godzinach 7-10 i 16-20. W związku z powyższym korki mają zniknąć.![]()
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Otwarty już jest nowy wiadukt w ciągu Al. Jerozolimskich. I jak za pociągnięciem magicznej różdżki zginęły korki w obu kierunkach. Przejazd jest płynny i szybki.
Jednocześnie przesunięty przystanek Berestecka w kierunku RZS na miejsce byłego przystanku Śmigłowca o czym nie ma nawet komunikatu na stronie ZTM. Przez to ludzie biegają od słupka do słupka a odległość spora (część autobusów zatrzymuje się w nowym miejscu, część w starym).
Nie poprawiła się za to sytuacja na Prymasa. Korek jak stał tak stoi. Z jedną różnicą. Teraz ciągnie się dalej za RZS na Bitwy Warszawskiej.
Jednocześnie przesunięty przystanek Berestecka w kierunku RZS na miejsce byłego przystanku Śmigłowca o czym nie ma nawet komunikatu na stronie ZTM. Przez to ludzie biegają od słupka do słupka a odległość spora (część autobusów zatrzymuje się w nowym miejscu, część w starym).
Nie poprawiła się za to sytuacja na Prymasa. Korek jak stał tak stoi. Z jedną różnicą. Teraz ciągnie się dalej za RZS na Bitwy Warszawskiej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Zapewne to tylko czasowa zmiana na czas dalszych prac remontowychPlesim pisze:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jasne. Na szczęscie już coraz bliżej końca remontu tej części arterii.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Plesim pisze:Jednocześnie przesunięty przystanek Berestecka w kierunku RZS na miejsce byłego przystanku Śmigłowca o czym nie ma nawet komunikatu na stronie ZTM.
ZTM pisze:Przesunięcie przystanku BERESTECKA 01
Od dnia 31.10.br. od ok. godz. 10:00 do odwołania (na ok. 2 tygodnie) przystanek BERESTECKA 01 dla linii 127, 130, 178, 187, 191, 405, 517 i 717 zostaje cofnięty o ok. 200m na tymczasową wysepkę. Dla linii 136 funkcjonowanie w/w przystanku zostaje zawieszone. Utrudnienia związane są z czasową zmianą organizacji ruchu w Al. Jerozolimskich.
Niezły sajgon jak zwykle przy cm Północnym brama zach. Ludzie pchają się samochodami. Cała Estrady zakorkowana. Jeszcze potrafie zrozumieć tych co przyjeżdżają z daleka ale większość samochodów była na warszawskich tablicach. Ludzie! Czy tak trudno zostawić na jeden dzień samochód. Ciężko było też około południa przy cm. Wawrzyszewskim. Policjantom trudno było zepchnąć napierający tłum przy przejściu i przepuścić autobus. Z obu stron tworzył się spory korek autobusów.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jak jedziesz we 4 osoby, to rachunek ekonomiczny wygląda już nieco inaczej.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow