Komunikacja miejska w Wawrze [II]
Moderator: Wiliam
119 uniknęłoby podjazdu na wojska po zachodniej stronie torów gdyby ma południe pojechało Patriotów a nie Mrówczą. Przy okazji w Aninie przystanek miałoby bliżej peronów.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Krzysiek_S
Wtedy nie ma dostępu do przystanku Piechurów dla mieszkańców Sadula[ nie ma przejścia do Patriotów od Mrówczej w tym rejonie].pawcio pisze:119 uniknęłoby podjazdu na wojska po zachodniej stronie torów gdyby ma południe pojechało Patriotów a nie Mrówczą. Przy okazji w Aninie przystanek miałoby bliżej peronów.
Wiem, że wcześniej też nie było, ale...
A więcej ludzi zyska na przystankach na Mrówczej czy na krótszym dojściu do stacji w Aninie?
-
Krzysiek_S
Szczerze powiedziawszy to nie wiem.pawcio pisze:A więcej ludzi zyska na przystankach na Mrówczej czy na krótszym dojściu do stacji w Aninie?
Fakty są takie, że sporo osób chodzi piechotą od kolei. Sporo też osób podjeżdża do i z kolei pierwszym lepszym autobusem, chociaż to zauważone głównie po południu, czyli w kierunku od kolei.
Kurcze na Lucerny powinna być jedna silna linia, ale czy to na teraz realne, raczej nie.
Jest przejscie . Przez teren przychodni. Praktycznie od samego przystanku do przystanku.Krzysiek_S pisze: Wtedy nie ma dostępu do przystanku Piechurów dla mieszkańców Sadula[ nie ma przejścia do Patriotów od Mrówczej w tym rejonie].
Wiem, że wcześniej też nie było, ale...
Nie będzie szans na silną linię/rodzinę linii dopóki każdy w zachodniej części dzielnicy będzie chciał mieć 119 dla siebie. Tylko czym można przekupić ciąg Lucerny (117? 411?), a czym ciąg Bronowskiej?
Ja dalej nie rozumiem, dlaczego 119 musi mieć podjazdy do PKP Międzylesie od zachodu. Naprawdę nie wystarczy PKP Anin?
Na Lucerny mogą sobie być dwie linie 213+219, pod warunkiem koordynacji i identycznej trasy na Gocławiu. Najlepiej, żeby miały wspólny przystanek ze 168. Aż ciężko uwierzyć, że wszyscy potrzebują linii co 20/30/30.
Na Lucerny mogą sobie być dwie linie 213+219, pod warunkiem koordynacji i identycznej trasy na Gocławiu. Najlepiej, żeby miały wspólny przystanek ze 168. Aż ciężko uwierzyć, że wszyscy potrzebują linii co 20/30/30.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
A przejście podziemne dla pieszych pod torami jest otwarte? Chyba 119 pomaga tymczasowo pokonać ludziom tory.
-
Krzysiek_S
Na początku listopada będzie otwarte.aaa pisze:A przejście podziemne dla pieszych pod torami jest otwarte? Chyba 119 pomaga tymczasowo pokonać ludziom tory.
Na Izbickiej wystarczy jedna dobra linia z podjazdem lub pętlą na Zbójnej Górze . Może 219 przekształcić w 161 i skierować na Zbójną Górę, a 213 wycofać z Izbickiej i póścić Zasadową przez Aleksandrów do pętli Izbicka cmentarz. 213 nie podjeżdzało by na Błota a tylko niektóre kursy lini 146 .
Ja się zastanawiałem nad jednokierunkowym 161. Ale nie widzę sensownego rozwiązania.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Po co skoro tunel nie jest pod peronem?Emyl pisze:Wiem, że teraz to już po ptokach, ale czy na serio niedałosię wybudować tunelu z przystankami pod torami?
Peron też można by było przenieść.