Nie byłoby, bo dwie minuty przede mną jechała poprzednia brygada. Podjeżdżałem na puste przystanki pustym wozem. Jakakolwiek frekwencja to by była, gdyby poprzedniej brygady nie było przystanek przede mną. Tego dwuminutowego odstępu nie rozumiem. I tak środek nocy, to co szkodzi postać na tym Gocławku kilka minut dłużej?Glonojad pisze:Gdybys jechal na Pralke to pewnie z frekwencja by bylo lepiej.
Rozkłady tramwajowe - sezon 2013/2014/2015
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
-
Stary Pingwin
Czy Ty się jeszcze dziwisz czemukolwiek w tramwajach?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale tylko do Naruciaka, bez większej części Ochoty, o Włochach nie wspominając. A pamiętam, że ostatnie dziewiątki potrafią być tłoczne, podobnie jak pierwsze zjazdowe po nich.Szeregowy_Równoległy pisze:Nie byłoby, bo dwie minuty przede mną jechała poprzednia brygada.Glonojad pisze:Gdybys jechal na Pralke to pewnie z frekwencja by bylo lepiej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja jechałem tylko do Zawiszy, a potem na R-1 więc ten do Naruciaka i tak jechał dalej. Skoro już jechałem, a tego, że na Gocławek wcześniejszym półkursem jechałem zupełnie sensownie w wątpliwość nie poddaję, zapełnienie było, to zamiast toczyć się do Zawiszy za poprzednią 9 powinienem jechać później. Ale z Gocławka to mały problem, weselej jest jak popatrzeć w rozkład sobotni i zobaczyć, że z Wiatraka między 0:14 a 0:24 jadą cztery dziewiątki. Bo 3 minuty po mojej brygadzie z Wiatraka wyjeżdża kolejna. A brygada, którą obsługiwałem, to ostatni odjazd z Gocławka, więc jej opóźnienie akurat byłoby uzasadnione. O ile z Wiatraka później jeszcze tramwaje jeżdżą, to z Gocławka nie.
Coś jest zwalone, bo w sobotę jest o jeden zjazd więcej niż w pozostałe dni tygodnia. I jest to ten Twój zjazd. Ale skąd on się wziął, to do końca nie jestem w stanie odkryć, a na głębsza analizę nie mam chwilowo czasu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jak na mój gust w DP i SB wszystko jest OK. To w niedzielę brakuje zjazdu brygady, która kończy na Wiatracznej - ale to może być brygada praska, która jedzie Grochowską. W DP i ND w miejsce zjazdu na Pragę wskakuje kurs skrócony i takt się ładnie układa, w SB gdyby ten wolski zjazd miał utrzymać takt, skleiłby się ze zjazdem mokotowskim od Wiatracznej.
Wie ktoś może jak teraz wygląda obsługa 77? 
Tak.ashir pisze:Wie ktoś może jak teraz wygląda obsługa 77?
A podasz? Bo chyba trochę się zmieniła obsługa od dzisiaj, jeśli się nie mylę to m.in. jest więcej "Mokotowa" w DP na 77 (ale i ten sam "Mokotów" chyba teraz symbolicznie jest też w weekendy), a 2 całki są nawet na Swingi, ale może źle wywnioskowałem z rozkładu. 
O, bardzo dziękuję! 
Czy mi się zdaje czy przypadkiem system nie wchłonął porannych kursów na 17 z Ronda Radosława na Służewiec, co wcześniej jeżdżą jako 41? Bo najpierw są na 41 na trasie: Woronicza - Żerań Wschodni - Rondo Radosława, a później w magiczny sposób pojawiają się na 17 na zjeździe z Służewca do przystanku Woronicza. A i nie bardzo wiem po co są rano 2 niskie dodatki jako 9 z Woronicza na Wiatraczną i z powrotem. Po co takie coś? Dać to na 77 przez cały poranny szczyt, albo wykorzystać te 2 brygady na inną linię. 
Po to, że tramwaje nie są z gumy.ashir pisze:Czy mi się zdaje czy przypadkiem system nie wchłonął porannych kursów na 17 z Ronda Radosława na Służewiec, co wcześniej jeżdżą jako 41? Bo najpierw są na 41 na trasie: Woronicza - Żerań Wschodni - Rondo Radosława, a później w magiczny sposób pojawiają się na 17 na zjeździe z Służewca do przystanku Woronicza. A i nie bardzo wiem po co są rano 2 niskie dodatki jako 9 z Woronicza na Wiatraczną i z powrotem. Po co takie coś? Dać to na 77 przez cały poranny szczyt, albo wykorzystać te 2 brygady na inną linię.
Tych 9 nie ma. Zła wersja rozkładów poszła do sieci.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
I nawet literek, że skrócone do Wiatracznej nie mają.