W takiej kombinacji - pierwsze.Paweł D. pisze:Dodajmy jeszcze, że nie było to pierwsze zamknięcie tych stacji. Były wypadki, samobójstwo... był czas to przećwiczyć i zdecydować na przyszłość jakiego oznaczenia używać.
Informacja pasażerska
- MeWa
- Cukiereczek
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Rozkład specjalny był tylko na dni 11 i 12 maja stąd 13.05 wybrać się nie dał. Linie wyświetliły się tylkobna wozach, które nie pobrały nowego rozkładu.... Wpisanie z ręki kursu jest niemożliwe, bo ma być tylko prawda objawiona....SławekM pisze:Dzisiejsza akcja z awaryjnym metrem pokazała jak jest wolna amerykanka w informacji pasażerskiej. Co pojazd to tradycja.
PESA 120Na Swing. Standardowo. Gdy czegoś nie ma w komputerze, to się go wyłącza i wstawia zawsze działającą kartkę A3. Ciekawostka, wozy nr 3145 i 3172 kursowały normalnie z wyświetlaczami i informowały iż jadą jako 75.
Autobusy. Co zajezdnia to tradycja. Każdy inaczej pokazywał jaką linią jest.
Mercedesy pokazywało "ZA METRO".
Solarisy z Woronicza i te z Macrosystemem "M ZA METRO"
Solarisy z Ostrobramskiej z R&G albo LINIA ZASTĘPCZA albo R-3 LINIA ZASTĘPCZA
MANy ze Stalowej: LINIA ZASTĘPCZA.
Jak widać im więcej elektroniki, tym większa dezinformacja.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Dlaczego informacja głosowa o przystanku Królewska w Legionowie na 723 i N63 (przynajmniej w jelczu na 245) wyglądała tak?:
"Następny przystanek przystanek na żądanie", "Przystanek przystanek na żądanie"
Królewska chyba jest nagrana i tylko mi nie mówcie, że trzeba nagrać osobną Królewską dla Legionowa
(chociaż znając realia warszawskiej komunikacji, a zwłaszcza informacji pasażerskiej to nawet bym się nie zdziwił...)
No i po co kursy skrócone 723 do Mickiewicza (a przynajmniej ten o 23:55 z Żerania) mają żółtą karteczkę o objeździe w Legionowie skoro nawet do niego nie dojeżdżają?
Królewska chyba jest nagrana i tylko mi nie mówcie, że trzeba nagrać osobną Królewską dla Legionowa
No i po co kursy skrócone 723 do Mickiewicza (a przynajmniej ten o 23:55 z Żerania) mają żółtą karteczkę o objeździe w Legionowie skoro nawet do niego nie dojeżdżają?
No to w kursach, które przez ten objazd jadą, a te skrócone do Mickiewicza przecież o niego nie zahaczają.Domas pisze:Żeby pasażerowie jadący z Legionowa i jadąc z powrotem mieli możliwość zapoznania się ze zmianą?
Może być taka sytuacja, że ktoś jedzie w danym momencie na odcinku bez objazdu, ale później może mieć potrzebę skorzystania z linii na odcinku, gdzie objazd jest... poza tym szukasz dziury w całym.ZEA_R-0 pisze:No to w kursach, które przez ten objazd jadą, a te skrócone do Mickiewicza przecież o niego nie zahaczają.
Może i tak, ale nie byłem pierwszą osobą, którą to zdziwiło.Domas pisze:Może być taka sytuacja, że ktoś jedzie w danym momencie na odcinku bez objazdu, ale później może mieć potrzebę skorzystania z linii na odcinku, gdzie objazd jest... poza tym szukasz dziury w całym.
A no fakt. Wtedy wycięto ruch od Politechniki do Gdańskiego. Co nie zmienia faktu, że dla organizacji (oznaczeń) komunikacji zastępczej to szczegół bez znaczenia.MeWa pisze:W takiej kombinacji - pierwsze.Paweł D. pisze:Dodajmy jeszcze, że nie było to pierwsze zamknięcie tych stacji. Były wypadki, samobójstwo... był czas to przećwiczyć i zdecydować na przyszłość jakiego oznaczenia używać.
Pewnie z tego samego powodu, z którego przystanek "Trenów-Las" jest nagrany, ale "Trenów" już nieZEA_R-0 pisze:Dlaczego informacja głosowa o przystanku Królewska w Legionowie na 723 i N63 (przynajmniej w jelczu na 245) wyglądała tak?:
noidea
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie no, Ratusz to jeszcze (trzeba jednym torem się cofnąć), ale żeby "niestandardowa" była wyposażona w dwa tory odstawcze Politechnika, to już chyba przesada... ile pamięci mają te Alstomy, 1,44 MB?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tylko wiesz, jakby było 823 do Mickiewicza to już niebyłbym pewien kartek.Domas pisze:Może być taka sytuacja, że ktoś jedzie w danym momencie na odcinku bez objazdu, ale później może mieć potrzebę skorzystania z linii na odcinku, gdzie objazd jest... poza tym szukasz dziury w całym.
Ale dechy i tak trzeba zmieniać, choć oczywiście uważam, że kartki mogą wisieć cały czas.Domas pisze:Poza tym - są brygady, które jeżdżą w obu wariantach i raczej sensu nie ma, żeby kierowca co półkurs chodził i zdejmował lub zawieszał kartki na wozie.
Coooo?ashir pisze:Tylko wiesz, jakby było 823 do Mickiewicza to już niebyłbym pewien kartek.
Jak już mówiłem - nadal jest to szukanie dziury w całym, bo pasażer danej linii może korzystać danego dnia z kilku różnych kursów.ashir pisze:Ale dechy i tak trzeba zmieniać, choć oczywiście uważam, że kartki mogą wisieć cały czas.