(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 14 gru 2011, 23:42

JacekM pisze:Sorry, ale 103 jedzie z Piasków do metra najkrótszą możliwą drogą. I wygląda na to, że części pasażerów cofanie się do Starych Bielan odpowiada :-k
Jakdojade pokazuje nawet 4 min mniej, niż 114 do pl. Wilsona. :-k
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

adw
Zbanowany

Post autor: adw » 15 gru 2011, 0:23

Weź pod uwagę, że te 4 minuty dłużej, ale też parę stacji metra mniej potem jedziesz. Plus jeszcze to, że 103 wcale nie jeździ tak często, a trasa długa to i na czas może nie przyjechać, jak się zaplanuje wyjście.

Pawle: Niestety, wychodzi podobnie. A co do 114 to 100% poparcia - skrócić do Młocin i dać linię lokalną do UKSW. Ewentualnie można by zrobić drugą linię z Pl.Wilsona do UKSW, bo 114 powinno też być częściej na Broniewskiego. Tylko gdzie końcowy - na Wilsona przecież się nie zmieści, a trend zdaje się jest taki, że z tego placu wygoni się z czasem wszystkie przystanki końcowe.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 15 gru 2011, 0:38

adw pisze:Weź pod uwagę, że te 4 minuty dłużej, ale też parę stacji metra mniej potem jedziesz.
4 min na plus to po uwzględnieniu tych paru stacji :]
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

wojtor

Post autor: wojtor » 15 gru 2011, 10:27

R-9 Chełmska pisze:A więc mieszkasz na Broniewskiego i pracujesz na Służewcu i potrzebujesz taksówkę z domu do pracy? Przesiadka 22/28/33/35->17 jest jednoperonowa, nie ma co narzekać. I sprawdź sobie w słowniku, jak się odmienia Piaski.
Jest zasada: nazwy miejscowości odmienia się tak, jak odmieniają mieszkańcy. Na Lubelszczyźnie są Piaski. Mają obwodnicę w standardzie drogi ekspresowej. I jest to obwodnica Piask. Czyli nie kieruj do słownika tylko do ankietowania mieszkańców. EOT

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 15 gru 2011, 14:11

masz nasz forumowicz stamtąd przyjechał :P
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Doman

Post autor: Doman » 15 gru 2011, 15:12

Ja mieszkalem większość swojego życia na Broniewskiego i jeśli miałbym teraz wybierać to opcja 22/28/33/35 ---> 17 jest najkorzystniejszym rozwiązaniem uwzględniając większość czynników. Natomiast nie rozumiem ludzi koniecznie starających się wejść do 31 na Wierzbnie, gdzie na Wilanowskiej w tramwaju ma się miejsce siedzące. Oczywiście jeśli ktoś ma możliwość poświęcić 5-10 minut więcej na dojazd do pracy.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 gru 2011, 15:59

Tak tak, dowalajmy relacji i przystanków, obcinajmy częstotliwości, a potem będzie marudzenie, że tramwaje wolno jadą, że się długo czeka i że autobusy - o metrze nie wspominając - lepsze.

Ja rozumiem, dlaczego związkowcy mogą nie mieć wystarczającej wyobraźni - w końcu już niejedną firmę w tym kraju położyli (z warszawskich Ursus chociażby), ale młodzi, piszący na forach ludzie mogliby mieć jednak horyzonty szersze, niż te kilkadziesiąt centymetrów własnego siedzenia.

[ Dodano: |15 Gru 2011|, 2011 16:00 ]
adw pisze:Szczerze? Już wolę auto i pchanie się choćby Jana Pawła i wolę kluczyć nawet 15 minut autem dookoła biurowca w poszukiwaniu miejsca, parkując na ostatnim skrawku trawy,.
Z całego serca Ci życzę, aby auto zostało zaholowane na parking depozytowy we Włochach. W biurowcach jest dość miejsc, by zaparkować - jak Cię na opłatę abonamentu nie stać, to nie parkuj. Proste.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 15 gru 2011, 16:11

Doman pisze:Natomiast nie rozumiem ludzi koniecznie starających się wejść do 31 na Wierzbnie, gdzie na Wilanowskiej w tramwaju ma się miejsce siedzące. Oczywiście jeśli ktoś ma możliwość poświęcić 5-10 minut więcej na dojazd do pracy.
Bo jakoś tak dziwnie się składa, że rano każdy chce zdążyć na czas a nie myśli o posadzeniu czterech liter na siedzeniu w tramwaju...

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 gru 2011, 16:16

Biorąc pod uwagę, że niektórzy potrafią wsiąść w takie E-4 czy E-8 jadące na pętlę, to chyba jednak nie każdy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 15 gru 2011, 16:56

Glonojad pisze:Biorąc pod uwagę, że niektórzy potrafią wsiąść w takie E-4 czy E-8 jadące na pętlę, to chyba jednak nie każdy.
Zawsze takie jednostki się trafią. Ale kolega mówił o Wierzbnie, gdzie ludzie nie mieszczą się na wysepce i bardziej marzą o wejściu do wozu niż miejscu siedzącym.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 gru 2011, 17:00

Jednostki? Heh. Za młodych lat, gdy dojeżdżałem z przedmieścia, wszystkie siedzące bywały zajęte na dojeździe do pętli :).

tatra

Post autor: tatra » 15 gru 2011, 18:16

114 do M.M
4?? M.M -Młociny UKSW. W godzinach dostosowanych do uczelni-można to ustalić .
181 do Młocin UKSW
303-1?? Cm.Płn Brama Gł.---------Kraśińskiego-Powązkowska -CH Arkadia.
tatra

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 15 gru 2011, 18:19

A co, UKSW nie ma zaocznych? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 15 gru 2011, 18:24

To nie jest wątek o komunikacji na Młocinach więc zanim nam się oberwie:
tatra pisze:114 do M.M
4?? M.M -Młociny UKSW. W godzinach dostosowanych do uczelni-można to ustalić .
Czyli 7:30-20:30. A ile to 4xx przystanków ominie? 2-3?
tatra pisze:181 do Młocin UKSW
Bez sensu, akurat do cmentarza dobrze się sprawdza.
tatra pisze: 303-1?? Cm.Płn Brama Gł.---------Kraśińskiego-Powązkowska -CH Arkadia.
Załatwianie za jednym zamachem Arkadii, Krasińskiego i cmentarza zakończy się pokręconym potworkiem kursującym co 30 minut. Dziękuje.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 15 gru 2011, 18:48

Paweł D. pisze:To nie jest wątek o komunikacji na Młocinach więc zanim nam się oberwie:
Właśnie! Wynocha mi stąd!
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

ODPOWIEDZ