spróbuj kupić bilet albo popatrz na reklamę po prawej.fik pisze:Po czym wnosisz?Adam G. pisze:Przecież to Eurolines
Dyskusje o PKSach wszelakich
Moderator: JacekM
- Patryk2222
Takie same jak u nas.Wolfchen pisze:Firma bodaj litewska, nie znam tamtejszych przepisów...MichalJ pisze:Albo jakieś kanty z czasem pracy...
A415>>3911>>3916>>3905>>4796>>4938 >>5457>>1804
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
Czy Polonus robił jakieś zakupy taboru w ostatnim czasie
Bo dzisiaj na kursie rejsowym z Ostrołęki widziałem nowego Mercedesa (chyba Sprintera - takie jakie jeżdżą w innych firmach np. do Lublina) w barwach Polonusa i nawet z logiem tej firmy Zaszła jakaś zmiana w strategii przewozowej
Bo dzisiaj na kursie rejsowym z Ostrołęki widziałem nowego Mercedesa (chyba Sprintera - takie jakie jeżdżą w innych firmach np. do Lublina) w barwach Polonusa i nawet z logiem tej firmy Zaszła jakaś zmiana w strategii przewozowej
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
Tu masz odpowiedź:
A jak z zapelnieniem tego Mercedesa, ktorego widziales?
Co do zmiany polityki to gdzies (moze na Infobusie) czytalem wypowiedz kierownika przewozow (czy jak sie to u nich nazywa), ze nowe pojazdy pojda na mniej oblegane w tygodniu trasy, glownie te nocne (Zakopane, Szklarska Poreba, etc.), gdzie rzadko jest sprzedanych wiecej niz 20 (albo 30, nie pamietam) biletow.SławekM pisze:PPKS Warszawa ogłosił przetarg na leasing 4 autobusów na okres miesięcy:
2 sztuki to Mercedes Sprinter 519, a dwie to BMC Midilux. Termin składania ofert mija 16.04.2010 o 10:00.
Pojazdy mają być z 2009 i dostawy:
BMC 24.04.2010
Mercedes 10.05.2010.
A jak z zapelnieniem tego Mercedesa, ktorego widziales?
W Nowym Dworze Mazowieckim panuje jeden wielki burdel spowodowany zamknięciem obwodnicy.
Przykładowo autobusy linii 421 (Zakroczym - Warszawa Gdańska) dziś łapały nawet po 1,5h opóźnienia. Podobnie jest na innych liniach.
Armagiedon.
Przykładowo autobusy linii 421 (Zakroczym - Warszawa Gdańska) dziś łapały nawet po 1,5h opóźnienia. Podobnie jest na innych liniach.
Armagiedon.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
- R-9 Chełmska
1) leasing, Mercedesy jeżdżą od zeszłego tygodniazeus pisze:Czy Polonus robił jakieś zakupy taboru w ostatnim czasie
2) trudno mówić o zmianie strategii - raczej racjonalizacja wykorzystania taboru.
Dodam tylko, że zamówione pojazdy są "full wypas opcja" i mają niewiele wspólnego z busami firm typu "Pan Henio i jego Sprinter"...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Jakieś 60-70% - widziałem z daleka na Rondzie Radosława. Co do tej linii to chyba dobry wybór bo w tygodniu bo nie raz widziałem w tym kursie jak wracając przez Nieporęt raczej były w więkoszści puste.tomek0409 pisze:A jak z zapelnieniem tego Mercedesa, ktorego widziales?
Pomysł niewątpliwie bardzo dobry. Niejeden PKS może pozazdrościć Polonusowi rentowności i stopniowi przemyślenia swoich kursów (np. cięcie lub ograniczanie niedochodowych "socjali") Jednak każde wypuszczenie mniejszego autobusu/BUSa musi być bardzo dobrze przemyślane i zaplanowane przez osobę odpowiedzialną za to np. dyspozytora. Bo rzeczywiście w ciągu tygodnia (poniedziałek - czwartek) duża część linii dalekobieżnych ma dosyć nieduże zapełnienie (wyłączając ferie, wakacje itp), jednak od piątku do niedzieli kiedy to dużo osób podróżuje z punktu A do punktu B. Np. w piątki już od rana jest wzmożony ruch z Warszawy, a w niedzielę od wczesnych godzin popołudniowych można zaobserwować 100% zapełnienie w kursach jadących do warszawy.R-9 Chełmska pisze:2) trudno mówić o zmianie strategii - raczej racjonalizacja wykorzystania taboru.
Fakt ten sprinter bardzo ładnie się prezentował i na pierwszy rzut oka widać że nie jest to jakaś podstawowa wersja. Jednak jakiś tydzień temu widziałem jakiegoś starszego busa (chyba Sprintera właśnie) an kursie Warszawa - Olsztyn o 10.10 z Zachodniego, nie wiem przypadkiem czy nie był to jakiś wóz wypożyczony z bazy Nowego Dworu Mazowieckiego Niestety tamtemu właśnie bliżej było do "Pana Henia i jego Sprintera"Dodam tylko, że zamówione pojazdy są "full wypas opcja" i mają niewiele wspólnego z busami firm typu "Pan Henio i jego Sprinter"...
[ Dodano: |27 Maj 2010|, 2010 00:14 ]
BTW: http://www.phototrans.eu/14,412443,0,Me ... 7483M.html tu jest zdjęcie tego sprintera widzianego dzisiaj przeze mnie, ale IMO trochę marne i niewiele widać, następnym razem samemu spróbuję fotkę zrobić
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
- R-9 Chełmska
To jest Sprinter z bazy w Piasecznie. Wyposażeniem dużo uboższy od najnowszego nabytku, ale nie jest tragiczny.zeus pisze: Fakt ten sprinter bardzo ładnie się prezentował i na pierwszy rzut oka widać że nie jest to jakaś podstawowa wersja. Jednak jakiś tydzień temu widziałem jakiegoś starszego busa (chyba Sprintera właśnie) an kursie Warszawa - Olsztyn o 10.10 z Zachodniego, nie wiem przypadkiem czy nie był to jakiś wóz wypożyczony z bazy Nowego Dworu Mazowieckiego Niestety tamtemu właśnie bliżej było do "Pana Henia i jego Sprintera"
Zasadniczo Sprintery będą jeździć w tylko poniedziałek-piątek na trasach marnie wykorzystywanych, w weekendy będą jeździć na wynajmach i Warszawa - Nałęczów.
No mam nadzieję, bo "busiarstwa" nie lubię nawet pod szyldem PKS-u.R-9 Chełmska pisze:Zasadniczo Sprintery będą jeździć tylko poniedziałek-piątek na trasach marnie wykorzystywanych
Odkąd na przykład PKS Kielce puszcza "furgonetkę" na trasę pospieszną do Warszawy, przestałem korzystać z usług tego przewoźnika.
- R-9 Chełmska
Dokładnie. Zbyt dużo wydawanych zezwoleń powoduje zmniejszenie średniego zapełnienia autobusów, co niestety oznacza coraz mniejsze pojazdy, a co za tym idzie spadek komfortu podróżowania Sprinter jak bardzo wypasiony by nie był, to i tak zawsze będzie ciasny.
- MeWa
- Cukiereczek
Panowie Specjaliści
Powiedzcie mi - czy z są jakiekolwiek połączenia autobusowe na trasie skądkolwiek z Polski - Bratysława albo Budapeszt? Poza Eurolines
Niestety - oferta kolejowa nie zawsze jest zadowalająca...
Powiedzcie mi - czy z są jakiekolwiek połączenia autobusowe na trasie skądkolwiek z Polski - Bratysława albo Budapeszt? Poza Eurolines
Niestety - oferta kolejowa nie zawsze jest zadowalająca...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
http://www.ecolines.net - połączenie Ryga - Sofia, raz w tygodniu, przez Wawę, Bratysławę, Budapeszt. Ale chyba drożej od Eurolines.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.