Serio? Rekrutacja już na wiosnę mówiła (sprawdziłabym kiedy dokładnie rozmawiałam, ale nie zapisałam nr), że tylko Klaudyn jest grany.
Ajenci - dyskusje, komentarze, nowości
-
ziemniakizostaw
Rekrutacja powiadaszziemniakizostaw pisze: ↑19 wrz 2025, 13:53Serio? Rekrutacja już na wiosnę mówiła (sprawdziłabym kiedy dokładnie rozmawiałam, ale nie zapisałam nr), że tylko Klaudyn jest grany.
W październiku też plotki różnorakie latały
Rozumiem, że plotki iż Relobus miał kupić coś na Utracie, to tylko plotki?
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
Teraz nawet N42/2 zjeżdżające z dworca Centralnego po 5 rano ma konkretnie przypisaną trasę zjazdową, nie wiem w jakim celu.
Nie tak dawno to też przerabialiśmy, do końca firma twierdziła, że kontrakt na 94xx będzie przedłużony.
Tak, jest to bardzo możliwe, po końcu kontraktu Solarisów 94xx nadpodaż (teraz brzmi kuriozalnie, wiemziemniakizostaw pisze: ↑19 wrz 2025, 13:53
Serio? Rekrutacja już na wiosnę mówiła (sprawdziłabym kiedy dokładnie rozmawiałam, ale nie zapisałam nr), że tylko Klaudyn jest grany.
Nie wiem czy coś kupił, ale jakiś czas temu (w sierpniu) rozmawiałem z mechanikiem to plan na nowe 9 i 18m był taki, że powstaje nowa hala OC na drugim placu na Estrady (w głębi na którym stała część 94xx) i tam będzie działał kontrakt, którego wyników dalej nie znamy.
Akurat tu się nie dziwię, każdy na to liczył, pasażerowie również. To, co odj... ZTM w kwestii przedłużenia kontraktów na 94xx oraz 92xx to szkoda słów.
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"
To informacje o Gdańsku, tam Relobus zakupi MANy, tymczasem w Warszawie ani Relobus ani Mobilis nie potwierdzili jeszcze producenta autobusów.Trójmiasto.pl pisze:Prowadzimy intensywne przygotowania do uruchomienia zajezdni autobusowej przy ul. Połęże w Gdańsku. Relobus poczynił sporo inwestycji, m.in. w nowoczesną myjnię przejazdową oraz ładowarki do autobusów elektrycznych. Zajezdnia będzie gotowa do użytkowania na początku grudnia br. - mówi Dawid Marciniak. - Zgodnie z warunkami zamówienia oraz realizując postanowienia umowy, Relobus zakontraktował dostawę autobusów marki MAN: będzie to 10 autobusów spalinowych 12-metrowych, 10 autobusów spalinowych 18-metrowych oraz 7 autobusów elektrycznych 18-metrowych. Pojazdy są obecnie w fazie produkcji, a pierwszy pojazd zaprezentujemy w połowie października.
Jednym z elementów jest kompletowanie kadry. Relobus prowadzi nabór na kilka stanowisk. Poza kierowcami są to m.in. mechanik, elektromechanik, dyspozytor i pracownik nadzoru ruchu. Jedną z zachęt jest sfinansowanie przez firmę uprawnień dla kierowcy.
Arriva najprawdopodobniej celuje w Otokary, już było o tym w tym temacie.fraktal pisze: ↑20 wrz 2025, 17:10To informacje o Gdańsku, tam Relobus zakupi MANy, tymczasem w Warszawie ani Relobus ani Mobilis nie potwierdzili jeszcze producenta autobusów.Trójmiasto.pl pisze:Prowadzimy intensywne przygotowania do uruchomienia zajezdni autobusowej przy ul. Połęże w Gdańsku. Relobus poczynił sporo inwestycji, m.in. w nowoczesną myjnię przejazdową oraz ładowarki do autobusów elektrycznych. Zajezdnia będzie gotowa do użytkowania na początku grudnia br. - mówi Dawid Marciniak. - Zgodnie z warunkami zamówienia oraz realizując postanowienia umowy, Relobus zakontraktował dostawę autobusów marki MAN: będzie to 10 autobusów spalinowych 12-metrowych, 10 autobusów spalinowych 18-metrowych oraz 7 autobusów elektrycznych 18-metrowych. Pojazdy są obecnie w fazie produkcji, a pierwszy pojazd zaprezentujemy w połowie października.
Jednym z elementów jest kompletowanie kadry. Relobus prowadzi nabór na kilka stanowisk. Poza kierowcami są to m.in. mechanik, elektromechanik, dyspozytor i pracownik nadzoru ruchu. Jedną z zachęt jest sfinansowanie przez firmę uprawnień dla kierowcy.
No właśnie nie mamy potwierdzenia Relobusa, a on sam robi z tego jakąś tajemnicę.
Mam wrażenie że w Warszawie to wszystko wygląda jakoś słabo ostatnio. Przetargi na ajentów słabo przygotowane i za późno, że tylko Turki mogą zrobić autobusy w tym czasie. Brygad na przestrzeni lat ubywa, brak planu na naprawę. Tabor starszy niż np w Krakowie. Metro i tramwaje chyba pochłaniają środki, że nie starcza na autobusy, albo władze Warszawy po prostu traktują to jak niszę bez priorytetu. Sorry, za narzekanie, ale po prostu słabo to wygląda. To nie jest poziom stolicy Państwa.
Mam wrażenie że w Warszawie to wszystko wygląda jakoś słabo ostatnio. Przetargi na ajentów słabo przygotowane i za późno, że tylko Turki mogą zrobić autobusy w tym czasie. Brygad na przestrzeni lat ubywa, brak planu na naprawę. Tabor starszy niż np w Krakowie. Metro i tramwaje chyba pochłaniają środki, że nie starcza na autobusy, albo władze Warszawy po prostu traktują to jak niszę bez priorytetu. Sorry, za narzekanie, ale po prostu słabo to wygląda. To nie jest poziom stolicy Państwa.
Chodziło mi o oficjalne informacje podane przez rzecznika, a nie to, że ktoś coś napisał na forum...
Mobilis podpisał, też nie podał.
Mobilis bierze Otokary hybrydowe