Rozkłady tramwajowe od reformy 4/8 (sezon 2015/16)
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
- Kontakt:
Tak samo jest jeden popołudniowy wyjazd na 25 przez Puławską i Most Gdański.
Brednie w przypisach nie są niczym nowym. A teoria jest jaka?Bastian pisze:Pytanie za sto punktów: 15 z np. Metra Politechnika w kierunku Marymontu, zjazd na Mokotów - którędy? Oczywiście pytam o rozkład ZTM. Mam swoją teorię, jakie to współdziałanie człowieka i automatu dało taki efekt...
Było nie kasować przystanku przy pl. Zbawiciela, to błąd by się nie ujawnił.
-
Efekt tradycyjnego braku napięcia na Dworcu Południowym?Łukasz pisze:Dzis na zeberku stoją głownie 31.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
miłośnik 13N
Kursy wyjazdowe na pralkę przez Puławską, na Marymont przez Wołoską by zaliczyć najbardziej newralgiczne dwa przystanki czyli metro Politechnikę i plac Politechniki. Zjazdy odbywały się tak samo czyli z pralki przez Puławską, z Marymontu przez Wołoską.Bastian pisze:Pytanie za sto punktów: 15 z np. Metra Politechnika w kierunku Marymontu, zjazd na Mokotów - którędy? Oczywiście pytam o rozkład ZTM. Mam swoją teorię, jakie to współdziałanie człowieka i automatu dało taki efekt...
Wczoraj było przewrócenie się pasażerki w Swingu przy Bukowińskiej w kierunku Wyścigów, przestój ok. 15 minut zanim karetka zabrała poszkodowaną, a potem wszyscy dali w jazdę przy Domaniewskiej i wywaliło podstacjęStary Pingwin pisze: Efekt tradycyjnego braku napięcia na Dworcu Południowym?
-
A przedwczoraj nie było przewrócenia i stałem 16 minut przed Domaniewską z powodu braku napięcia. Proponuję jeszcze kilka składów dołożyć na Służewcu.
miłośnik 13N
Przecież wyraźnie jest napisane, że 15 z Pralki na Mokotów zjeżdża przez Marszałkowską - no bo jak inaczej zaliczyć pl. Konstytucji
Kod: Zaznacz cały
m - kurs tylko do przystanku PL.KONSTYTUCJI i dalej do zajezdni "MOKOTÓW"
Według mnie 14 za rzadko jeździStary Pingwin pisze:A przedwczoraj nie było przewrócenia i stałem 16 minut przed Domaniewską z powodu braku napięcia. Proponuję jeszcze kilka składów dołożyć na Służewcu.
-
Na Puławskiej przed Dworcem Południowym zanotowałem wczoraj spadek napięcia do 460 V.
miłośnik 13N
- Bastian
- Sułtan Maroka
No właśniePaweł D. pisze:Przecież wyraźnie jest napisane, że 15 z Pralki na Mokotów zjeżdża przez Marszałkowską - no bo jak inaczej zaliczyć pl. KonstytucjiKod: Zaznacz cały
m - kurs tylko do przystanku PL.KONSTYTUCJI i dalej do zajezdni "MOKOTÓW"
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
No przecie mówię, że przypisy to w pijanym widzie ktoś robi. Nie tak dawno zajezdnie były pomylone, czy jakoś tak. A tutaj to ten brakujący w jedną stronę przystanek pewnie nabruździł.
Ja takie napięcie odnotowuje za każdym razem gdy przy skrzyżowaniu z Domaniewską są cztery składy i wszystkie na raz ruszą.Stary Pingwin pisze:Na Puławskiej przed Dworcem Południowym zanotowałem wczoraj spadek napięcia do 460 V.
-
Ja tylko przypomnę.
Premia motywacyjna zależy od czynników, na które wpływ ma tylko motorniczy.
Oraz trochę starsze.
W rozkładach jazdy jest uwzględniony czas na wszelkie utrudnienia na trasie.
Premia motywacyjna zależy od czynników, na które wpływ ma tylko motorniczy.
Oraz trochę starsze.
W rozkładach jazdy jest uwzględniony czas na wszelkie utrudnienia na trasie.
miłośnik 13N
Stoi sobie swing na 17 na Służewiec 02. Odjazd za 4 minuty. Kurs skrócony. Nagle jebut i jedzie na żeberko. Nosz po co ta informacja, że za 4 minuty, skoro już pojechał? Tak tak, wiem, że się nie da.
ŁK
Z czego bierze się tak nietypowy rozkład jazdy w sobotę z krańca Marymont-Potok?
6:58
7: 29 35
Naprawdę nie dałoby się tego rozdzielić na bardziej regularne odstępy?
Z pl. Narutowicza jest jeszcze ciekawiej: 8:06 07 21 22 36 37. Aż taki tłok tam jest rano, że dwóch kursów na raz?
6:58
7: 29 35
Naprawdę nie dałoby się tego rozdzielić na bardziej regularne odstępy?
Z pl. Narutowicza jest jeszcze ciekawiej: 8:06 07 21 22 36 37. Aż taki tłok tam jest rano, że dwóch kursów na raz?
Bo jak stoją dwa składy linii 17 na przystanku i nadjedzie trzeci, to ten pierwszy zgodnie z informacją na ekspedycji ma odjechać na żeberko by nie blokować przystanku. Poza tym, Służewiec 02 jest przystankiem dla wysiadających i pasażer nie ma prawa tam wsiąść, ale mądrzy inaczej motorowi/motorowe zostawiają załączony ciepły przycisk bo nie chcą się kłócić z pasażerami, tak kiedyś usłyszałem na Młocinach gdzie 33 też ma wydzielone przystanki dla wsiadających i wysiadających. Raz nawet oberwało mi się, że stałem na innym przystanku jako PT (Zgodnie ze zleceniem ZTM), a pasażerka siedziała w 33 które miało odjazd po mnie i stało na swoim przystanku.Łukasz pisze:Stoi sobie swing na 17 na Służewiec 02. Odjazd za 4 minuty. Kurs skrócony. Nagle jebut i jedzie na żeberko. Nosz po co ta informacja, że za 4 minuty, skoro już pojechał? Tak tak, wiem, że się nie da.